.

TARSUS BELEDİYESİNDEN ÇİFTÇİYE VE ÜRETİCİYE DESTEK SÜRÜYOR

Genel (TG) - TARSUS GAZETESİ | 22.02.2022 - 15:15, Güncelleme: 22.02.2022 - 15:15 4824+ kez okundu.
 

TARSUS BELEDİYESİNDEN ÇİFTÇİYE VE ÜRETİCİYE DESTEK SÜRÜYOR

Tarsus Belediyesi, yerli tohumlar ile organik tarımı teşvik etmek amacıyla başlattığı ‘Ata Tohumu’ projesi kapsamında yerli ve ata tohumunun yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor

Tarsus Belediyesi, yerli tohumlar ile organik tarımı teşvik etmek amacıyla başlattığı ‘Ata Tohumu’ projesi kapsamında yerli ve ata tohumunun yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda çiftçilere destek olmak amacıyla başlatılan ‘’Fidan Bizden Üretim Sizden’’ faaliyetinde 24 köye ücretsiz olarak fidan dağıtımı gerçekleştirdi.   Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında Kadelli, Keşli, Kızılçukur, Körlübeyi, Koçmarlı, Eskişehir, Yazlık, Kurbanlı, Sıraköy, Yanıkkışla, Kuzoluk, Eminlik, Emirler, Hacıhamzalı, Kırıt, Çevreli, Özbek, Aladağ, Çokak, Çavuşlu, Damlama, Alibeyli, Taşobası kırsal mahallelerinde zeytin, harnup, badem, incir, nar, taş armudu, dut, murt, üzüm Ata tohum fidanları üreticilere ücretsiz olarak dağıtıldı. Yetiştirilen fidanların bölgede ekimini yaygınlaştırmak amacıyla çiftçiler ile sürekli temas halinde olan Tarsus Belediyesi ekime hazır hale getirilen fidanları çiftçilere ücretsiz olarak dağıtmaya devam ediyor.   BAŞKAN BOZDOĞAN,’’ GERÇEK MİLLİYETÇİLİK ATA TOPRAKLARINDA ATA TOHUMLA TARIM YAPMAKTIR’’ Sağlıklı Tarsus ve sağlıklı gelecek için yürütülen Ata tohumu projesiyle köylerde Ata tohumlarının yayılmasına devam ettiklerini belirten Başkan Bozdoğan,’’ Bu projeyle birlikte üreticilerimize binlerce ücretsiz fidan dağıtımı gerçekleştirerek hem ekonomik olarak çiftçimize destek olduk hem de sağlıklı bir geleceğin temellerini oluşturduk. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘’ Köylü Milletin Efendisidir’’ ve bizler sizler için bu düşünceyle çalışıyoruz. Tarıma her zaman destek olacağız. Çünkü Ata tohumu gerçek milliyetçiliktir. Gerçek milliyetçilik ata topraklarında ata tohumla tarım yapmaktır, sebze ve meyve üretmektir. Türkiye’de Belediye olarak tam 84 farklı çeşide ulaştık. Köylümüz için halkımız için elimizde milyonlarca ata tohum var. Topraklarımıza zengin diyorsak, tarımı da en iyi şekilde iyileştirerek hemşehrilerime ulaştırmam gerekir. Çağdaş tarım evinin önündeki bir metrelik alana bile en iyi şekilde hormonsuz tarımı yapabilmektedir. Mis gibi kokan domatesleri, buğdayları hatırlarsınız. İşte bu çok önemlidir. Bizi hormonla zehirle yok etmeye çalışanlara en güzel dersi Ata tohumla vermiş oluruz. Sağlıklı bir Tarsus ve sürdürülebilir bir üretim için çalışmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.
Tarsus Belediyesi, yerli tohumlar ile organik tarımı teşvik etmek amacıyla başlattığı ‘Ata Tohumu’ projesi kapsamında yerli ve ata tohumunun yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor

Tarsus Belediyesi, yerli tohumlar ile organik tarımı teşvik etmek amacıyla başlattığı ‘Ata Tohumu’ projesi kapsamında yerli ve ata tohumunun yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda çiftçilere destek olmak amacıyla başlatılan ‘’Fidan Bizden Üretim Sizden’’ faaliyetinde 24 köye ücretsiz olarak fidan dağıtımı gerçekleştirdi.

 

Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında Kadelli, Keşli, Kızılçukur, Körlübeyi, Koçmarlı, Eskişehir, Yazlık, Kurbanlı, Sıraköy, Yanıkkışla, Kuzoluk, Eminlik, Emirler, Hacıhamzalı, Kırıt, Çevreli, Özbek, Aladağ, Çokak, Çavuşlu, Damlama, Alibeyli, Taşobası kırsal mahallelerinde zeytin, harnup, badem, incir, nar, taş armudu, dut, murt, üzüm Ata tohum fidanları üreticilere ücretsiz olarak dağıtıldı. Yetiştirilen fidanların bölgede ekimini yaygınlaştırmak amacıyla çiftçiler ile sürekli temas halinde olan Tarsus Belediyesi ekime hazır hale getirilen fidanları çiftçilere ücretsiz olarak dağıtmaya devam ediyor.

 

BAŞKAN BOZDOĞAN,’’ GERÇEK MİLLİYETÇİLİK ATA TOPRAKLARINDA ATA TOHUMLA TARIM YAPMAKTIR’’

Sağlıklı Tarsus ve sağlıklı gelecek için yürütülen Ata tohumu projesiyle köylerde Ata tohumlarının yayılmasına devam ettiklerini belirten Başkan Bozdoğan,’’ Bu projeyle birlikte üreticilerimize binlerce ücretsiz fidan dağıtımı gerçekleştirerek hem ekonomik olarak çiftçimize destek olduk hem de sağlıklı bir geleceğin temellerini oluşturduk. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘’ Köylü Milletin Efendisidir’’ ve bizler sizler için bu düşünceyle çalışıyoruz. Tarıma her zaman destek olacağız. Çünkü Ata tohumu gerçek milliyetçiliktir. Gerçek milliyetçilik ata topraklarında ata tohumla tarım yapmaktır, sebze ve meyve üretmektir. Türkiye’de Belediye olarak tam 84 farklı çeşide ulaştık. Köylümüz için halkımız için elimizde milyonlarca ata tohum var. Topraklarımıza zengin diyorsak, tarımı da en iyi şekilde iyileştirerek hemşehrilerime ulaştırmam gerekir. Çağdaş tarım evinin önündeki bir metrelik alana bile en iyi şekilde hormonsuz tarımı yapabilmektedir. Mis gibi kokan domatesleri, buğdayları hatırlarsınız. İşte bu çok önemlidir. Bizi hormonla zehirle yok etmeye çalışanlara en güzel dersi Ata tohumla vermiş oluruz. Sağlıklı bir Tarsus ve sürdürülebilir bir üretim için çalışmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.