.

Runtalya Maratonu kapsamında başlatılan kampanyayla TEGV'de 415 çocuğa nitelikli eğitim desteği sağlandı

25.03.2024 - 12:49, Güncelleme: 25.03.2024 - 12:49 339+ kez okundu.
 

Runtalya Maratonu kapsamında başlatılan kampanyayla TEGV'de 415 çocuğa nitelikli eğitim desteği sağlandı

Bu yıl 3 Mart’ta Antalya’da düzenlenen Runtalya Maratonu’na 16’ncı kez katılan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) maraton kapsamında başlattığı kampanyaya 96 koşucu ve 791 bağışçı destek verdi. Çağdaş nesillerin yetişmesi için Türkiye genelindeki etkinlik noktalarında ilköğretim çağındaki çocuklara nitelikli eğitim desteği sağlayan TEGV adına maratona katılan koşucular “Bir Çocuk Değişir Türkiye Gelişir” kampanyasıyla adımlarını nitelikli eğitim desteğine dönüştürdüler. “TEGV ile Hayaller Peşinden Koşmaya Değer” sloganıyla yürütülen kampanyaya bağışlar 18 Mart’ta sona erdi. Bu kampanyayla birlikte 415 çocuğa nitelikli eğitim desteği sağlandı. Ayrıca TEGV Antalya Suna-İnan Kıraç Eğitim Parkı’nda çocuklara destek veren gönüllülerden bazıları maratona katılırken bazıları da maraton boyunca parkurda koşuculara destek verdi. Spor etkinliklerindeki kampanyalar yıl boyunca sürecek  TEGV, yıl boyunca devam edecek spor etkinliklerinde yürüteceği kampanyalarla 7 binden fazla çocuğa nitelikli eğitim desteği sağlamayı hedefliyor. Koşucu ve bağışçıların destekleriyle, kampanyalardan yaratılan kaynakla Türkiye’nin dört bir yanındaki çocuklar bilişim, okuma, matematik, fen, sanat ve İngilizce olmak üzere altı ana dalda verilen etkinliklerle tanışma fırsatı bulacak. Ayrıca TEGV’in atölyelerinde, çocuklara sunulan 3D baskı cihazından robot kitlerine, kodlama platformlarından elektronik devre kartlarına uzanan bir yelpazede yeni nesil öğrenme imkânlarıyla da bir araya gelecekler.  Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu yıl 3 Mart’ta Antalya’da düzenlenen Runtalya Maratonu’na 16’ncı kez katılan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) maraton kapsamında başlattığı kampanyaya 96 koşucu ve 791 bağışçı destek verdi. Çağdaş nesillerin yetişmesi için Türkiye genelindeki etkinlik noktalarında ilköğretim çağındaki çocuklara nitelikli eğitim desteği sağlayan TEGV adına maratona katılan koşucular “Bir Çocuk Değişir Türkiye Gelişir” kampanyasıyla adımlarını nitelikli eğitim desteğine dönüştürdüler. “TEGV ile Hayaller Peşinden Koşmaya Değer” sloganıyla yürütülen kampanyaya bağışlar 18 Mart’ta sona erdi. Bu kampanyayla birlikte 415 çocuğa nitelikli eğitim desteği sağlandı. Ayrıca TEGV Antalya Suna-İnan Kıraç Eğitim Parkı’nda çocuklara destek veren gönüllülerden bazıları maratona katılırken bazıları da maraton boyunca parkurda koşuculara destek verdi.

Spor etkinliklerindeki kampanyalar yıl boyunca sürecek 

TEGV, yıl boyunca devam edecek spor etkinliklerinde yürüteceği kampanyalarla 7 binden fazla çocuğa nitelikli eğitim desteği sağlamayı hedefliyor. Koşucu ve bağışçıların destekleriyle, kampanyalardan yaratılan kaynakla Türkiye’nin dört bir yanındaki çocuklar bilişim, okuma, matematik, fen, sanat ve İngilizce olmak üzere altı ana dalda verilen etkinliklerle tanışma fırsatı bulacak. Ayrıca TEGV’in atölyelerinde, çocuklara sunulan 3D baskı cihazından robot kitlerine, kodlama platformlarından elektronik devre kartlarına uzanan bir yelpazede yeni nesil öğrenme imkânlarıyla da bir araya gelecekler. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.