.

ÖMER KURNAZ SEYYANEN ZAM İSTEDİ

Tarsus (TG) - TARSUS GAZETESİ | 06.04.2021 - 09:56, Güncelleme: 06.04.2021 - 09:56 2793+ kez okundu.
 

ÖMER KURNAZ SEYYANEN ZAM İSTEDİ

ÖMER KURNAZ SEYYANEN ZAM İSTEDİ

Türkiye Emekliler Derneği Genel Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, TÜİK tarafından açıklanan TÜFE artışlarının emeklilerimizin harcamalarındaki artışın çok uzağında kaldığına dikkat çekerek, emekli aylıklarına seyyanen zam yapılmasını istedi.   Başkan Ömer Kurnaz, TÜFE oranlarına güvenin kalmadığını belirterek şu değerlendirmelerde bulundu:   “TÜİK tarafından Mart Ayı tüfe artışı yüzde 1,08 olarak açıklandı. Genel olarak bakıldığında, açıklanan yüzde 1,08 artış gerçeği göstermiyor. Sebzelerde ortalama yüzde 10’un üzerinde artış var. Tavuk eti yüzde 10’a yakın artış gördü. Gıda maddelerinde de aylık oranın üzerinde artışlar yaşandı.   418 madde üzerinden yapılan artışlarla genel enflasyon yüzde 1,08 olarak açıklanmasına karşın, emeklilerimizin aylık mutfak harcamasında resmi rakamların çok üzerinde olduğundan, emekli aylıklarının tüfe artışlarına göre zamlanması, alım gücünde kayıplara neden olmaktadır.   Üç aylık tüfe artışı yüzde 3,71; yıllık tüfe artışı yüzde 16,19 olarak hesaplandı.” Bu artışların emekli aylıklarının gerçek durumunu yansıtmadığından, emekli aylıklarına seyyanen zamların yapılmasını savunuyoruz.   BAYRAM İKRAMİYELERİ 1.500 TL’YE YÜKSELTİLMELİ Dini bayramlarda emeklilerimize ödenen 1.000 TL ikramiyelerin sabit kalması, alım gücünde değer kaybına yol açtığını belirtin Ömer Kurnaz, 2018 yılı ikinci yarısından itibaren emekli aylıklarına yapılan zamlar uygulansaydı, 2021 yılı birinci altı ayında emeklilerimize ödenen ikramiyenin en az 1.500 TL olması gerekirdi.   Hükümete çağrıda bulunan Kurnaz, bayramlarda emeklilerimize büyük bir destek olan ikramiyenin getirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, bayramların buruk geçmemesi için ikramiyenin 1.500 TL olmasını talep ediyoruz” dedi.
ÖMER KURNAZ SEYYANEN ZAM İSTEDİ

Türkiye Emekliler Derneği Genel Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, TÜİK tarafından açıklanan TÜFE artışlarının emeklilerimizin harcamalarındaki artışın çok uzağında kaldığına dikkat çekerek, emekli aylıklarına seyyanen zam yapılmasını istedi.
 
Başkan Ömer Kurnaz, TÜFE oranlarına güvenin kalmadığını belirterek şu değerlendirmelerde bulundu:
 
“TÜİK tarafından Mart Ayı tüfe artışı yüzde 1,08 olarak açıklandı. Genel olarak bakıldığında, açıklanan yüzde 1,08 artış gerçeği göstermiyor. Sebzelerde ortalama yüzde 10’un üzerinde artış var. Tavuk eti yüzde 10’a yakın artış gördü. Gıda maddelerinde de aylık oranın üzerinde artışlar yaşandı.
 
418 madde üzerinden yapılan artışlarla genel enflasyon yüzde 1,08 olarak açıklanmasına karşın, emeklilerimizin aylık mutfak harcamasında resmi rakamların çok üzerinde olduğundan, emekli aylıklarının tüfe artışlarına göre zamlanması, alım gücünde kayıplara neden olmaktadır.
 
Üç aylık tüfe artışı yüzde 3,71; yıllık tüfe artışı yüzde 16,19 olarak hesaplandı.”
Bu artışların emekli aylıklarının gerçek durumunu yansıtmadığından, emekli aylıklarına seyyanen zamların yapılmasını savunuyoruz.
 
BAYRAM İKRAMİYELERİ 1.500 TL’YE YÜKSELTİLMELİ
Dini bayramlarda emeklilerimize ödenen 1.000 TL ikramiyelerin sabit kalması, alım gücünde değer kaybına yol açtığını belirtin Ömer Kurnaz, 2018 yılı ikinci yarısından itibaren emekli aylıklarına yapılan zamlar uygulansaydı, 2021 yılı birinci altı ayında emeklilerimize ödenen ikramiyenin en az 1.500 TL olması gerekirdi.
 
Hükümete çağrıda bulunan Kurnaz, bayramlarda emeklilerimize büyük bir destek olan ikramiyenin getirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, bayramların buruk geçmemesi için ikramiyenin 1.500 TL olmasını talep ediyoruz” dedi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.