.

MEÜ’nün hemşire adayları, yaşadıkları illerde maske kullanımı ve hijyeni anlattı

Dünya 22.06.2020 - 13:00, Güncelleme: 14.10.2020 - 14:13 1560+ kez okundu.
 

MEÜ’nün hemşire adayları, yaşadıkları illerde maske kullanımı ve hijyeni anlattı

MERSİN (İHA) – Mersin Üniversitesi (MEÜ) Hemşirelik Fakültesi öğrencileri, yaşadıkları il ve ilçelerde, evlerde ve vatandaşların yoğun olarak kullandıkları market, kuaför, kafe, lokanta gibi iş yerlerinde doğru maske kullanımı, hijyen ile sosyal mesafe kurallarını uygulamalı olarak anlattı. MEÜ’den yapılan açıklamaya göre, Hemşirelik Fakültesi öğrencileri, korona virüs salgını döneminde koruyucu önlemlere ilişkin halk sağlığı çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede, 4. sınıf öğrencileri; Dr. Öğr. Üyesi Emine Öncü ve Dr. Öğr. Üyesi Sümbüle Vayısoğlu sorumluluğunda, Arş. Gör. Yasemin Güven ve Arş. Gör. Ezgi Önen rehberliğinde, salgın döneminde toplum sağlığını korumaya dönük uygulamalar gerçekleştirdiler. Öğrenciler; Mersin’le birlikte Adana, Bursa, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri il ve ilçelerinde dershane, bijuteri, market, kuaför, kafe, lokanta ve terzihane gibi iş yerleri ile yaşadıkları yerlerde komşularına, doğru maske kullanımı, uygun el hijyeni ve sosyal mesafenin korunması hakkında bilgilendirme çalışmaları yaptılar.
MERSİN (İHA) – Mersin Üniversitesi (MEÜ) Hemşirelik Fakültesi öğrencileri, yaşadıkları il ve ilçelerde, evlerde ve vatandaşların yoğun olarak kullandıkları market, kuaför, kafe, lokanta gibi iş yerlerinde doğru maske kullanımı, hijyen ile sosyal mesafe kurallarını uygulamalı olarak anlattı.
MEÜ’den yapılan açıklamaya göre, Hemşirelik Fakültesi öğrencileri, korona virüs salgını döneminde koruyucu önlemlere ilişkin halk sağlığı çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede, 4. sınıf öğrencileri; Dr. Öğr. Üyesi Emine Öncü ve Dr. Öğr. Üyesi Sümbüle Vayısoğlu sorumluluğunda, Arş. Gör. Yasemin Güven ve Arş. Gör. Ezgi Önen rehberliğinde, salgın döneminde toplum sağlığını korumaya dönük uygulamalar gerçekleştirdiler.
Öğrenciler; Mersin’le birlikte Adana, Bursa, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri il ve ilçelerinde dershane, bijuteri, market, kuaför, kafe, lokanta ve terzihane gibi iş yerleri ile yaşadıkları yerlerde komşularına, doğru maske kullanımı, uygun el hijyeni ve sosyal mesafenin korunması hakkında bilgilendirme çalışmaları yaptılar.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.