.

Mersinde açıkta erik hasadı başladı

Genel (TG) - TARSUS GAZETESİ | 14.04.2021 - 10:05, Güncelleme: 14.04.2021 - 10:05 2318+ kez okundu.
 

Mersinde açıkta erik hasadı başladı

Mersinde açıkta erik hasadı başladı

Türkiye'nin en önemli meyve üretim merkezlerinden olan Mersin'in Silifke ilçesinde açık alanda hasadına başlanan eriğin kilogramı 35-40 liradan satışa sunuluyor. Erik Üreticileri Birliği Kurucu Başkanı Mustafa Göktaş, Sabak Mahallesi'nde Süleyman Göktaş'a ait hasadı yapılan 13 dönümlük erik bahçesini ziyaret etti. YÖREDE ÖRTÜ ALTI VE AÇIKTA ERİK ÜRETİLİYOR Göktaş, burada yaptığı konuşmada, yörede hem açıkta hem de örtü altında erik üretimi yapıldığını söyledi. BOL VE BEREKETLİ BİR SEZON Bölgede yaklaşık 15 bin dönüm erik bahçesi olduğunu, buradan 15-20 bin ton rekolte beklediklerini aktaran Göktaş,  "Erik için olumlu, üretici için olumsuz şartlar yaşadık. Haftalık ve günlük mevsimsel değişimlere şahit olduk. Verimin ve rekoltenin yüksek olması inşallah bütün olumsuzlukları telafi edecektir. Fiyatlar makul seviyede. Bu yıl ihracat çok önemli yer tuttu. Örtü altı eriklerimizle bu yıl ihracat arttı. Şu anda ihracat devam ediyor. Üreticilerimize bol ve bereketli bir sezon diliyorum."  ifadesini kullandı. "BİZİ İHRACAT DESTEKLEYECEK" Üretici Süleyman Göktaş da geçen yıla kıyasla üretim maliyetlerinin arttığını dile getirerek,  "Birlik, Ziraat Odası Başkanlığı ve zirai danışmanlarımızın desteğiyle ağaçlarımızın stresiyle mücadele ettik. Maliyetlerin üstesinden gelebilmek için fiyatlarımızın da iyi olması lazım. Bunun için de ihracat en büyük destekçimiz olacak."  diye konuştu. ERİĞİN KİLOSU 35-40 LİRA Göktaş, hasadına başlanan ürünün 35-40 liradan satışa sunulduğunu kaydetti.    
Mersinde açıkta erik hasadı başladı

Türkiye'nin en önemli meyve üretim merkezlerinden olan Mersin'in Silifke ilçesinde açık alanda hasadına başlanan eriğin kilogramı 35-40 liradan satışa sunuluyor.

Erik Üreticileri Birliği Kurucu Başkanı Mustafa Göktaş, Sabak Mahallesi'nde Süleyman Göktaş'a ait hasadı yapılan 13 dönümlük erik bahçesini ziyaret etti.

YÖREDE ÖRTÜ ALTI VE AÇIKTA ERİK ÜRETİLİYOR

Göktaş, burada yaptığı konuşmada, yörede hem açıkta hem de örtü altında erik üretimi yapıldığını söyledi.

BOL VE BEREKETLİ BİR SEZON

Bölgede yaklaşık 15 bin dönüm erik bahçesi olduğunu, buradan 15-20 bin ton rekolte beklediklerini aktaran Göktaş,

 "Erik için olumlu, üretici için olumsuz şartlar yaşadık. Haftalık ve günlük mevsimsel değişimlere şahit olduk. Verimin ve rekoltenin yüksek olması inşallah bütün olumsuzlukları telafi edecektir. Fiyatlar makul seviyede. Bu yıl ihracat çok önemli yer tuttu. Örtü altı eriklerimizle bu yıl ihracat arttı. Şu anda ihracat devam ediyor. Üreticilerimize bol ve bereketli bir sezon diliyorum."

 ifadesini kullandı.

"BİZİ İHRACAT DESTEKLEYECEK"

Üretici Süleyman Göktaş da geçen yıla kıyasla üretim maliyetlerinin arttığını dile getirerek, 

"Birlik, Ziraat Odası Başkanlığı ve zirai danışmanlarımızın desteğiyle ağaçlarımızın stresiyle mücadele ettik. Maliyetlerin üstesinden gelebilmek için fiyatlarımızın da iyi olması lazım. Bunun için de ihracat en büyük destekçimiz olacak." 

diye konuştu.

ERİĞİN KİLOSU 35-40 LİRA

Göktaş, hasadına başlanan ürünün 35-40 liradan satışa sunulduğunu kaydetti.

 

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.