.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KREŞLERİNDE İLK GÜN HEYECANI

Genel 14.09.2022 - 10:38, Güncelleme: 14.09.2022 - 11:21 6020+ kez okundu.
 

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KREŞLERİNDE İLK GÜN HEYECANI

Engelsiz Yaşam Merkezi içerisinde yer alan Adile Teyze ve Hal Kompleksi’nde bulunan Münir Özkul kreşleri, 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının başladı.

BÜYÜKŞEHİR’İN KREŞLERİNDE İLK GÜN HEYECANI MİNİKLER, ADİLE TEYZE VE MÜNİR ÖZKUL KREŞLERİ’NDE YERLERİNİ ALDI Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Adile Teyze ve Münir Özkul kreşlerinde, minikler ilk gün heyecanı yaşadı. İlk gün birbirleriyle tanışıp kaynaşan minikler, öğretmenleri eşliğinde etkinliklerle eğitime başladı. Engelsiz Yaşam Merkezi içerisinde yer alan Adile Teyze ve Hal Kompleksi’nde bulunan Münir Özkul kreşleri, 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının başlaması ile yeni öğrencilerini ağırlamaya başladı. Adile Teyze’de 30, Münir Özkul’da 50 olmak üzere toplam 80 çocuk, bu yıl Büyükşehir Belediyesi’nin kreşlerinde eğitim ve öğretim görecek. “Minikler, yeni bir şeyler keşfetmeye meraklılar” Mersin Büyükşehir Belediyesi Adile Teyze Çocuk Gelişim Merkezi’nde Okul Öncesi Öğretmeni olarak görev yapan Cemre Kurşun, çocukların ilk gün heyecanını paylaşarak, “Çocuklarımızla beraber bizler de çok heyecanlıyız. Dolu dolu bir yıl bizi bekliyor. Çocuklarımız gün içerisinde kaynaştırma etkinliklerini yapıyor, sınıflarını ve öğretmenlerini tanıyorlar. Keşfediyorlar, arkadaşlarıyla tanışıyorlar, şarkılar söylüyorlar. Çocuklar çok heyecanlı geliyorlar. İlk kez okul heyecanı yaşıyorlar ve yeni bir şeyler keşfetmek için çok meraklılar. Bir sürü sorular soruyorlar, onlarla olmaktan çok mutluyuz” dedi. Kreşe yeni başlayan miniklerden Ayla Yeşilot, “Mutluyum, sayıları öğreniyoruz, resim yapmayı öğreniyoruz” derken, Mustafa Eymen Saymaz, “Deney, sanat etkinlikleri yapıyoruz, dans ediyoruz” dedi. Ela Seda Kıvılcım ise mutluluğunu, “Dans ettim, çok heyecanlıyım” cümleleriyle paylaştı. Çocuğun yaşamının ilk beş yılındaki eğitimine de en az beslenmesi veya sağlığı kadar önem verilmeye başlanması, XX. yüzyılın uygar toplumlarının eğitimsel açıdan kanımızca en belirgin özeliklerinden biri olarak kabul edilebilir. Yaşamın ilk yıllarının önemi, ta eski çağlardan beri, çeşitli toplumlarda üzerinde durulmuş olan bir konu olmakla birlikte, belirli bir uygarlık düzeyine ulaşmış toplumlarda bu denli yaygın bir biçimde kabul görmesi XX. yüzyıla özgü bir niteliktir. Konu ile ilgili olarak daha geçen yüzyılda başlayan araştırma ve çalışmalar, yaşadığımız yüzyılda da artarak sürmüş ve «çocuğun yaşamının ilk beş yılında aldığı etkilerin izlerini tüm yaşamı boyunca taşıdığı» görüşü giderek artan bir şekilde kabul edilir olmuştur. Konuşma ve dinleme becerisi artar. İyi seçilmiş bir okul öncesi eğitim kurumu, çocuğun ilerde ilkokula kolay uyum göstermesine ve akademik olarak da başarılı olmasına yardımcıdır. Canbebe Uzmanlarından Çocuk Gelişim Uzmanı Özge Selçuk Bozkurt, “Kreş hayatı çocuğun şekillenmesinde çok önemlidir.  
Engelsiz Yaşam Merkezi içerisinde yer alan Adile Teyze ve Hal Kompleksi’nde bulunan Münir Özkul kreşleri, 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının başladı.

BÜYÜKŞEHİR’İN KREŞLERİNDE İLK GÜN HEYECANI

MİNİKLER, ADİLE TEYZE VE MÜNİR ÖZKUL KREŞLERİ’NDE YERLERİNİ ALDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Adile Teyze ve Münir Özkul kreşlerinde, minikler ilk gün heyecanı yaşadı. İlk gün birbirleriyle tanışıp kaynaşan minikler, öğretmenleri eşliğinde etkinliklerle eğitime başladı.

Engelsiz Yaşam Merkezi içerisinde yer alan Adile Teyze ve Hal Kompleksi’nde bulunan Münir Özkul kreşleri, 2022-2023  Eğitim Öğretim yılının başlaması ile yeni öğrencilerini ağırlamaya başladı. Adile Teyze’de 30, Münir Özkul’da 50 olmak üzere toplam 80 çocuk, bu yıl Büyükşehir Belediyesi’nin kreşlerinde eğitim ve öğretim görecek.

“Minikler, yeni bir şeyler keşfetmeye meraklılar”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Adile Teyze Çocuk Gelişim Merkezi’nde Okul Öncesi Öğretmeni olarak görev yapan Cemre Kurşun, çocukların ilk gün heyecanını paylaşarak, “Çocuklarımızla beraber bizler de çok heyecanlıyız. Dolu dolu bir yıl bizi bekliyor. Çocuklarımız gün içerisinde kaynaştırma etkinliklerini yapıyor, sınıflarını ve öğretmenlerini tanıyorlar. Keşfediyorlar, arkadaşlarıyla tanışıyorlar, şarkılar söylüyorlar. Çocuklar çok heyecanlı geliyorlar. İlk kez okul heyecanı yaşıyorlar ve yeni bir şeyler keşfetmek için çok meraklılar. Bir sürü sorular soruyorlar, onlarla olmaktan çok mutluyuz” dedi.

Kreşe yeni başlayan miniklerden Ayla Yeşilot, “Mutluyum, sayıları öğreniyoruz, resim yapmayı öğreniyoruz” derken, Mustafa Eymen Saymaz, “Deney, sanat etkinlikleri yapıyoruz, dans ediyoruz” dedi.

Ela Seda Kıvılcım ise mutluluğunu, “Dans ettim, çok heyecanlıyım” cümleleriyle paylaştı.

Çocuğun yaşamının ilk beş yılındaki eğitimine de en az beslenmesi veya sağlığı kadar önem verilmeye başlanması, XX. yüzyılın uygar toplumlarının eğitimsel açıdan kanımızca en belirgin özeliklerinden biri olarak kabul edilebilir. Yaşamın ilk yıllarının önemi, ta eski çağlardan beri, çeşitli toplumlarda üzerinde durulmuş olan bir konu olmakla birlikte, belirli bir uygarlık düzeyine ulaşmış toplumlarda bu denli yaygın bir biçimde kabul görmesi XX. yüzyıla özgü bir niteliktir. Konu ile ilgili olarak daha geçen yüzyılda başlayan araştırma ve çalışmalar, yaşadığımız yüzyılda da artarak sürmüş ve «çocuğun yaşamının ilk beş yılında aldığı etkilerin izlerini tüm yaşamı boyunca taşıdığı» görüşü giderek artan bir şekilde kabul edilir olmuştur.

Konuşma ve dinleme becerisi artar. İyi seçilmiş bir okul öncesi eğitim kurumu, çocuğun ilerde ilkokula kolay uyum göstermesine ve akademik olarak da başarılı olmasına yardımcıdır. Canbebe Uzmanlarından Çocuk Gelişim Uzmanı Özge Selçuk Bozkurt, “Kreş hayatı çocuğun şekillenmesinde çok önemlidir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.