.

Ordu’da o iddialar boş çıktı

10.01.2023 - 08:08, Güncelleme: 10.01.2023 - 08:08 852+ kez okundu.
 

Ordu’da o iddialar boş çıktı

Son dönemde siyasi kişilikler ve kendilerine çevreci sıfatı takan kesimler tarafından yerel ve ulusal basında gündeme getirilmeye çalışılan, nereden, hangi dereden çekildiği belli olmayan fotoğrafları servis ederek Çaybaşı ilçesi İlküvez mevkiinde bulunan katı atık ve enerji üretim tesisinin suları kirlettiği ve balık ölümleri gerçekleştiği iddiaları boş çıktı.ORDU (İGFA) - İddialar üzerine harekete geçen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bağımsız çevre laboratuvarı ve su yapıları denetim firması yetkililerini Ordu’ya gönderdi. 04.01.2023 tarihinde Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Bakanlıkça yetkilendirilmiş bağımsız çevre laboratuvarı ve su yapıları denetim firması yetkililerince İlküvez katı atık ve enerji üretimi tesisi, tesisin etrafındaki su kaynakları incelendi. Yapılan denetimde herhangi bir kirlilik ve canlı ölümüne rastlanılmadı. Yöre halkıyla yapılan görüşmelerde, halk tarafından akarsuda herhangi bir kirlilik görülmediği belirtildi.

Son dönemde siyasi kişilikler ve kendilerine çevreci sıfatı takan kesimler tarafından yerel ve ulusal basında gündeme getirilmeye çalışılan, nereden, hangi dereden çekildiği belli olmayan fotoğrafları servis ederek Çaybaşı ilçesi İlküvez mevkiinde bulunan katı atık ve enerji üretim tesisinin suları kirlettiği ve balık ölümleri gerçekleştiği iddiaları boş çıktı.

ORDU (İGFA) - İddialar üzerine harekete geçen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bağımsız çevre laboratuvarı ve su yapıları denetim firması yetkililerini Ordu’ya gönderdi.

04.01.2023 tarihinde Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Bakanlıkça yetkilendirilmiş bağımsız çevre laboratuvarı ve su yapıları denetim firması yetkililerince İlküvez katı atık ve enerji üretimi tesisi, tesisin etrafındaki su kaynakları incelendi.

Yapılan denetimde herhangi bir kirlilik ve canlı ölümüne rastlanılmadı. Yöre halkıyla yapılan görüşmelerde, halk tarafından akarsuda herhangi bir kirlilik görülmediği belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.