.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden ’ağaç’ açıklama sı

Dünya (TG) - TARSUS GAZETESİ | 20.07.2022 - 13:51, Güncelleme: 20.07.2022 - 16:56 2027+ kez okundu.
 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden ’ağaç’ açıklama sı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden ’ağaç’ açıklaması

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden ’ağaç’ açıklama sı Mersin Büyükşehir Belediyesi, Özgecan Aslan Meydanı’ndaki kauçuk ağacının matkapla delinerek yabancı madde enjekte edilmesi olayıyla ilgili idari soruşturma başlatıldığını açıkladı. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, söz konusu kauçuk ağacındaki kuruma belirtilerinin görüldüğü ilk günden itibaren ağacın yeniden sağlığına kavuşması için her türlü önlemin alındığı ve bilimsel metotlarla tedavi sürecine başlandığı belirtilerek, "Ağacın tekrar sürgün verme yeteneği dikkate alınarak kuruyan dalları budanmış ve budanan dal yüzeyleri de aşı macunu ile kapatılmıştır. Ağacın hayat belirtisi göstermesi şu aşamada sevindirici olup, yeniden eski sağlığına kavuşması için gayretli çabamız sürmektedir" denildi.   "İdari soruşturma başlatıldı" Konuyla ilgili belediye bünyesinde derhal idari soruşturma açıldığı ve soruşturmanın halen titizlikle sürdürüldüğü ifade edilen açıklamada, ayrıca iddialar üzerine adli sürecin devam ettiği vurgulanarak şöyle denildi: "Öte yandan olay bahane edilerek tamamen siyasi saiklerle yapıldığı açık olan saldırılarla belediyemizin yıpratılmaya çalışılması asla kabul edilemez. Bu tür fırsatçı yaklaşımların ve siyasi saldırıların kimseye yarar sağlamayacağı bilinmelidir. Gün içerisinde davet edildiğinde bilgi vermek durumunda olan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanımızın gece yarısı saat 02.00’de polis ekiplerince evinde gözaltına alınması, adli soruşturmanın sağlıklı yürütüldüğü konusunda endişe uyandırmaktadır. Göreve geldiğimiz günden bu yana binlerce fidanı toprakla buluşturan, park ve yeşil alanlarımıza özenle bakan bir belediye olarak sürecin titizlikle takipçisi olduğumuzun ve dün olduğu gibi bugün ve yarın da tüm canlıların belediyesi olarak canla başla çalışacağımızın bilinmesini isteriz."                                                                                                                                                                                    
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden ’ağaç’ açıklaması

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden ’ağaç’ açıklama sı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Özgecan Aslan Meydanı’ndaki kauçuk ağacının matkapla delinerek yabancı madde enjekte edilmesi olayıyla ilgili idari soruşturma başlatıldığını açıkladı.
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, söz konusu kauçuk ağacındaki kuruma belirtilerinin görüldüğü ilk günden itibaren ağacın yeniden sağlığına kavuşması için her türlü önlemin alındığı ve bilimsel metotlarla tedavi sürecine başlandığı belirtilerek, "Ağacın tekrar sürgün verme yeteneği dikkate alınarak kuruyan dalları budanmış ve budanan dal yüzeyleri de aşı macunu ile kapatılmıştır. Ağacın hayat belirtisi göstermesi şu aşamada sevindirici olup, yeniden eski sağlığına kavuşması için gayretli çabamız sürmektedir" denildi.
 

"İdari soruşturma başlatıldı"


Konuyla ilgili belediye bünyesinde derhal idari soruşturma açıldığı ve soruşturmanın halen titizlikle sürdürüldüğü ifade edilen açıklamada, ayrıca iddialar üzerine adli sürecin devam ettiği vurgulanarak şöyle denildi:
"Öte yandan olay bahane edilerek tamamen siyasi saiklerle yapıldığı açık olan saldırılarla belediyemizin yıpratılmaya çalışılması asla kabul edilemez. Bu tür fırsatçı yaklaşımların ve siyasi saldırıların kimseye yarar sağlamayacağı bilinmelidir. Gün içerisinde davet edildiğinde bilgi vermek durumunda olan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanımızın gece yarısı saat 02.00’de polis ekiplerince evinde gözaltına alınması, adli soruşturmanın sağlıklı yürütüldüğü konusunda endişe uyandırmaktadır. Göreve geldiğimiz günden bu yana binlerce fidanı toprakla buluşturan, park ve yeşil alanlarımıza özenle bakan bir belediye olarak sürecin titizlikle takipçisi olduğumuzun ve dün olduğu gibi bugün ve yarın da tüm canlıların belediyesi olarak canla başla çalışacağımızın bilinmesini isteriz."                                                                                                                                                                                    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.