.

Kızkalesi sahili hareketlendi

Dünya (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.04.2022 - 18:11, Güncelleme: 17.04.2022 - 11:53 2470+ kez okundu.
 

Kızkalesi sahili hareketlendi

Kızkalesi sahili hareketlendi

Türkiye’nin turizm merkezleri arasında yer alan Mersin’de hava sıcaklığı hafta sonu 26 dereceyi görünce vatandaşlar Kızkalesi sahiline akın etti.Ülke genelinde soğuk havanın yerini sıcağa bırakması ile birlikte özellikle sahil şehirleri hareketlenmeye başladı. Türkiye’nin turizm merkezlerinden Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi, sezon açılmamasına rağmen hareketlendi. Hafta sonu sıcaklığın 26 derecelere ulaşmasını fırsat bilen vatandaşlar, Kızkalesi sahilinde vakit geçirdi. Sahile gelen vatandaşlardan bazıları denize girerek serinlerken, bazıları da kumsalda yürüyüşü yaptı. Çocuklar da aileleri ile birlikte çeşitli etkinlikler yaptı ve denizde oynayarak vakit geçirdi. Mersin’in dışında Adana ve Kayseri gibi çevre illerden gelen vatandaşlar ise denizin bu dönemde ayrı bir güzel olduğunu kaydetti. Geçtiğimiz ay yoğun olarak sahile vuran ölü denizanalarının ise artık nadiren göründüğü, birkaç hafta sonra tamamen ortadan kaybolmasının beklendiği belirtildi.Kayseri’den hafta sonunu değerlendirmek için geldiklerini belirten tatilcilerden Nihat Değirmenci, ”Stresimizi, negatif enerjimizi atalım diye geldik. Bugün sıcak hava güzel. Havalar sıcak giderse de sezon iyi olur” dedi.Meteoroloji ise salı gününden itibaren artan sıcaklığın hafta sonuna kadar 6-7 derece düşeceğini ancak hafta sonu 28 derecelere tekrar çıkacağını bildirdi.
Kızkalesi sahili hareketlendi
Türkiye’nin turizm merkezleri arasında yer alan Mersin’de hava sıcaklığı hafta sonu 26 dereceyi görünce vatandaşlar Kızkalesi sahiline akın etti.
Ülke genelinde soğuk havanın yerini sıcağa bırakması ile birlikte özellikle sahil şehirleri hareketlenmeye başladı. Türkiye’nin turizm merkezlerinden Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi, sezon açılmamasına rağmen hareketlendi. Hafta sonu sıcaklığın 26 derecelere ulaşmasını fırsat bilen vatandaşlar, Kızkalesi sahilinde vakit geçirdi. Sahile gelen vatandaşlardan bazıları denize girerek serinlerken, bazıları da kumsalda yürüyüşü yaptı. Çocuklar da aileleri ile birlikte çeşitli etkinlikler yaptı ve denizde oynayarak vakit geçirdi. Mersin’in dışında Adana ve Kayseri gibi çevre illerden gelen vatandaşlar ise denizin bu dönemde ayrı bir güzel olduğunu kaydetti. Geçtiğimiz ay yoğun olarak sahile vuran ölü denizanalarının ise artık nadiren göründüğü, birkaç hafta sonra tamamen ortadan kaybolmasının beklendiği belirtildi.
Kayseri’den hafta sonunu değerlendirmek için geldiklerini belirten tatilcilerden Nihat Değirmenci, ”Stresimizi, negatif enerjimizi atalım diye geldik. Bugün sıcak hava güzel. Havalar sıcak giderse de sezon iyi olur” dedi.
Meteoroloji ise salı gününden itibaren artan sıcaklığın hafta sonuna kadar 6-7 derece düşeceğini ancak hafta sonu 28 derecelere tekrar çıkacağını bildirdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.