.

Vali Su, Ehl-i Beyt’e Vefa konulu Hat ve Ebru Sergisini açtı

Kültür (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.03.2022 - 12:05, Güncelleme: 28.03.2022 - 11:40 3501+ kez okundu.
 

Vali Su, Ehl-i Beyt’e Vefa konulu Hat ve Ebru Sergisini açtı

Vali Su, Ehl-i Beyt’e Vefa konulu Hat ve Ebru Sergisini açtı

i Beyt’e Vefa konulu Hat ve Ebru Serginin açılışını yaptı.Mersin Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, serginin açılışına Vali Su’nun yanı sıra Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Baykan, İl Müftüsü Şaban Kondi, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.Vali Su, açılışta yaptığı konuşmada, “Ehl-i Beyt’e Vefa konulu Hüsn-ü Hat ve Tezhip ve Ebru sanatlarının sergilendiği bu sergiyi açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlahiyat fakültelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımızın açtığı kurslarda yetişkin hocalarımız ve hattatlarımız bu dersleri veriyorlar, icazet vererek mutlaka yeni hattatlarımız da yetişiyor” dedi.Bütün sanatlarda kişinin gönül dünyasının yansımasını görüldüğünü vurgulayan Su, “İçindeki gönül dünyasında var olan güzelliklerin hayallerin düşüncelerin yansıması var. Hat sanatında, hattat iç dünyasındaki güzellikleri harflere nakşediyor. Harflerle de kağıt üzerine döküyor. Tezhip sanatında bu gönül dünyasını figürlerle kağıt üzerine nakşediyor. Ebru sanatında da boya ile boyalarla gönül dünyasını kağıt üzerine nakşediyor. Bu güzel serginin, bu sanatları yapmak isteyenlere de önemli bir ışık tutacağını düşünüyorum” diyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.Vali Su, daha sonra sergiyi gezerek eserleri inceledi.
Vali Su, Ehl-i Beyt’e Vefa konulu Hat ve Ebru Sergisini açtı
i Beyt’e Vefa konulu Hat ve Ebru Serginin açılışını yaptı.
Mersin Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, serginin açılışına Vali Su’nun yanı sıra Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Baykan, İl Müftüsü Şaban Kondi, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Vali Su, açılışta yaptığı konuşmada, “Ehl-i Beyt’e Vefa konulu Hüsn-ü Hat ve Tezhip ve Ebru sanatlarının sergilendiği bu sergiyi açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlahiyat fakültelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımızın açtığı kurslarda yetişkin hocalarımız ve hattatlarımız bu dersleri veriyorlar, icazet vererek mutlaka yeni hattatlarımız da yetişiyor” dedi.
Bütün sanatlarda kişinin gönül dünyasının yansımasını görüldüğünü vurgulayan Su, “İçindeki gönül dünyasında var olan güzelliklerin hayallerin düşüncelerin yansıması var. Hat sanatında, hattat iç dünyasındaki güzellikleri harflere nakşediyor. Harflerle de kağıt üzerine döküyor. Tezhip sanatında bu gönül dünyasını figürlerle kağıt üzerine nakşediyor. Ebru sanatında da boya ile boyalarla gönül dünyasını kağıt üzerine nakşediyor. Bu güzel serginin, bu sanatları yapmak isteyenlere de önemli bir ışık tutacağını düşünüyorum” diyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Vali Su, daha sonra sergiyi gezerek eserleri inceledi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.