.

MESKİ ÇATI TİPİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİNİ DEVREYE ALDI

Ekonomi (TG) - TARSUS GAZETESİ | 10.02.2022 - 08:37, Güncelleme: 10.02.2022 - 08:37 4221+ kez okundu.
 

MESKİ ÇATI TİPİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİNİ DEVREYE ALDI

MESKİ ÇATI TİPİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİNİ DEVREYE ALDI

Çatı Tipi Güneş Enerjisi Santrallerini hayata geçiren MESKİ; Toroslar, Tarsus ve Yenişehir ilçelerindeki 3 büyük tesisin elektrik tüketimlerini yenilenebilir enerjiden karşılayacak. Bu sayede yıllık yaklaşık 1450 konutun elektrik tüketim ihtiyacına eş değer olan 4,5 milyon kWh elektrik üretilmesiyle doğaya olan karbondioksit salımı azalacak ve karbon ayak izi küçülecek. MESKİ, bu yatırımlarla yıllık 6 milyon 650 bin lira kazanç sağlayacak.   Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, 3 adet içme suyu deposunda Çatı Tipi Güneş Enerjisi Santrali (GES) Projesi’ni hayata geçirdi. Çalışma kapsamında yüksek enerji tüketimli tesislerin enerji ihtiyacı, yenilenebilir enerjiden karşılanacak.   1 metreküp su başına harcanan enerji bedeli ve su maliyetleri azalacak   Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde yatırımlarına ara vermeden devam eden MESKİ, doğa dostu yatırımlarıyla hem enerji maliyetlerini düşürüyor hem de enerji verimliliğine katkı sunuyor. Güneş Enerjisi Santralleri sayesinde; Tarsus D2 Su Deposu ve Terfi İstasyonu 680 kWp (1700 adet solar panel), Toroslar D2 Su Deposu ve Terfi İstasyonu 1302 kWp (3255 adet solar panel), Yenişehir DY2A Su Deposu ve Terfi İstasyonu 838 kWp (2095 adet solar panel) olmak üzere toplam 2820 kWp kurulu güç ile yıllık yaklaşık 1450 konutun elektrik tüketim ihtiyacına eş değer olan 4,5 milyon kWh/yıl elektrik üretimi hedefleniyor.   Bu üretim sayesinde MESKİ’nin 3 büyük tesisinin yıllık ihtiyacı olan enerjinin tamamına yakını karşılanacak. Böylece 1 metreküp su başına harcanan enerji bedeli ve su maliyetleri de azalacak.   MESKİ, yenilebilir enerji kaynaklarıyla 5 bin 387 ağacı kurtaracak   Güneş enerji santralleri, ihtiyaç fazlası üreteceği enerjiyi dağıtım şebekesinde kullanılmak üzere sisteme ileterek yıllık 6 milyon 650 bin lira kazanç elde edecek ve bölgedeki enerji üretimine de katkı sağlayacak. MESKİ, yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırım sayesinde yıllık 6 milyon 650 bin lira kazanç sağlarken, 2 bin 214 ton karbondioksit (CO2) salınımının önüne geçerek, 5 bin 387 ağacın kurtarılmasını hedefliyor.
MESKİ ÇATI TİPİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİNİ DEVREYE ALDI

Çatı Tipi Güneş Enerjisi Santrallerini hayata geçiren MESKİ; Toroslar, Tarsus ve Yenişehir ilçelerindeki 3 büyük tesisin elektrik tüketimlerini yenilenebilir enerjiden karşılayacak. Bu sayede yıllık yaklaşık 1450 konutun elektrik tüketim ihtiyacına eş değer olan 4,5 milyon kWh elektrik üretilmesiyle doğaya olan karbondioksit salımı azalacak ve karbon ayak izi küçülecek. MESKİ, bu yatırımlarla yıllık 6 milyon 650 bin lira kazanç sağlayacak.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, 3 adet içme suyu deposunda Çatı Tipi Güneş Enerjisi Santrali (GES) Projesi’ni hayata geçirdi. Çalışma kapsamında yüksek enerji tüketimli tesislerin enerji ihtiyacı, yenilenebilir enerjiden karşılanacak.

 

1 metreküp su başına harcanan enerji bedeli ve su maliyetleri azalacak

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde yatırımlarına ara vermeden devam eden MESKİ, doğa dostu yatırımlarıyla hem enerji maliyetlerini düşürüyor hem de enerji verimliliğine katkı sunuyor. Güneş Enerjisi Santralleri sayesinde; Tarsus D2 Su Deposu ve Terfi İstasyonu 680 kWp (1700 adet solar panel), Toroslar D2 Su Deposu ve Terfi İstasyonu 1302 kWp (3255 adet solar panel), Yenişehir DY2A Su Deposu ve Terfi İstasyonu 838 kWp (2095 adet solar panel) olmak üzere toplam 2820 kWp kurulu güç ile yıllık yaklaşık 1450 konutun elektrik tüketim ihtiyacına eş değer olan 4,5 milyon kWh/yıl elektrik üretimi hedefleniyor.

 

Bu üretim sayesinde MESKİ’nin 3 büyük tesisinin yıllık ihtiyacı olan enerjinin tamamına yakını karşılanacak. Böylece 1 metreküp su başına harcanan enerji bedeli ve su maliyetleri de azalacak.

 

MESKİ, yenilebilir enerji kaynaklarıyla 5 bin 387 ağacı kurtaracak

 

Güneş enerji santralleri, ihtiyaç fazlası üreteceği enerjiyi dağıtım şebekesinde kullanılmak üzere sisteme ileterek yıllık 6 milyon 650 bin lira kazanç elde edecek ve bölgedeki enerji üretimine de katkı sağlayacak. MESKİ, yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırım sayesinde yıllık 6 milyon 650 bin lira kazanç sağlarken, 2 bin 214 ton karbondioksit (CO2) salınımının önüne geçerek, 5 bin 387 ağacın kurtarılmasını hedefliyor.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.