.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞIYOR KENT GÜZELLEŞİYOR

Genel (TG) - TARSUS GAZETESİ | 12.11.2021 - 10:46, Güncelleme: 12.11.2021 - 10:46 3786+ kez okundu.
 

MERSİN BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞIYOR KENT GÜZELLEŞİYOR

MERSİN BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞIYOR KENT GÜZELLEŞİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi, kentin farklı birçok noktasında kapsamlı çalışma yürütüyor. Vatandaşlardan gelen talepler üzerine Ulu Cami ve Balıkçı Barınağı gibi birçok noktaya çöp kovası ve bank yerleştiren ekipler, işlek caddelerin refüjlerinde bitki dikim, sulama sistemi ve toprak iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri, kent mobilyaları ve peyzaj çalışmalarını kentin birçok noktasında eş zamanlı yürütüyor. Vatandaşlardan gelen talep üzerine farklı noktalara çöp kovası ve bank yerleştiren ekipler, işlek caddelerin refüjlerinde ise bitki dikiminden sulama sistemine kadar kapsamlı bir çalışma gerçekleştiriyor. Kentin işlek noktalarına yeni kent mobilyaları Akdeniz ilçesi Ulu Cami Meydanı’nda oturacak yer sıkıntısı çeken vatandaşların talebi üzerine harekete geçen Büyükşehir ekipleri, meydana iki taraftan oluşan banklar yerleştirdi. İnsan sirkülasyonunun yoğun olduğu meydana özel tasarlanan ergonomik bankların yanındaki eskiyen çöp kovaları ise yenileriyle değiştirildi. Büyükşehir, insanların sıkça ziyaret ettiği Balıkçı Barınağı’ndaki kent mobilyalarını da yeniledi. Balıkçı Barınağı’na bank ve çöp kovaları yerleştiren ekipler, çevredeki vatandaşlar ve esnafın talebini yerine getirdi. Bir talep de Mezitli ilçesi sakinlerinden geldi. Soli Sahili’nde yürüyüş yolunu sıkça kullanan vatandaşlar, Büyükşehir’den bank talebinde bulundu. Büyükşehir, sahil şeridinde Denizhan 1 Sitesi ile Adonis Sitesi arasındaki bölgeye de banklar yerleştirdi. Refüjlerde bitki dikimi, sulama sitemi ve toprak iyileştirme çalışmaları Büyükşehir Belediyesi, işlek caddelerin refüjlerinde ise kapsamlı bir peyzaj çalışması gerçekleştiriyor. D-400 karayoluna zakkum fidanı dikiminin ardından begonvil dikimine geçen ekipler, kentin doğu girişini güzelleştiriyor. Uzunluğuyla dikkat çeken palmiye ağaçlarının dibine dikilen 440 adet begonvilin, büyüyüp serpildikten sonra çiçekleriyle palmiye ağacının gövdesini renklendirmesi amaçlanıyor. Büyükşehir, çalışma kapsamında toplam 1500 adet begonvili D-400 karayolunda Mersin-Tarsus arasında toprakla buluşturmayı planlıyor. Sulama sistemi ve toprak tesviye çalışmalarını da yürüten ekiplerin çalışma alanlarından birisi 17. Cadde oldu. Yeni açılan 4. Çevre Yolu içerisinde yer alan 17. Cadde’nin refüjüne daha önce damlama sulama sistemi hatları döşeyen ekipler, ardından çalı dikimini gerçekleştirdi. Ekipler şimdi de yüzey laterallerini sererek, yaklaşık 600 metrelik kısımda damlama sisteminin bağlantılarını yapıyor. 34. Cadde’de ise otomatik sulama hatlarının döşenmesiyle birlikte bozulan toprak zeminin iyileştirme çalışmalarına başlayan ekipler; refüjdeki toprak tesviyesini düzelterek, eksik olan yerlere toprak takviyesi yapıyor.
MERSİN BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞIYOR KENT GÜZELLEŞİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi, kentin farklı birçok noktasında kapsamlı çalışma yürütüyor. Vatandaşlardan gelen talepler üzerine Ulu Cami ve Balıkçı Barınağı gibi birçok noktaya çöp kovası ve bank yerleştiren ekipler, işlek caddelerin refüjlerinde bitki dikim, sulama sistemi ve toprak iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri, kent mobilyaları ve peyzaj çalışmalarını kentin birçok noktasında eş zamanlı yürütüyor. Vatandaşlardan gelen talep üzerine farklı noktalara çöp kovası ve bank yerleştiren ekipler, işlek caddelerin refüjlerinde ise bitki dikiminden sulama sistemine kadar kapsamlı bir çalışma gerçekleştiriyor.

Kentin işlek noktalarına yeni kent mobilyaları

Akdeniz ilçesi Ulu Cami Meydanı’nda oturacak yer sıkıntısı çeken vatandaşların talebi üzerine harekete geçen Büyükşehir ekipleri, meydana iki taraftan oluşan banklar yerleştirdi. İnsan sirkülasyonunun yoğun olduğu meydana özel tasarlanan ergonomik bankların yanındaki eskiyen çöp kovaları ise yenileriyle değiştirildi.

Büyükşehir, insanların sıkça ziyaret ettiği Balıkçı Barınağı’ndaki kent mobilyalarını da yeniledi. Balıkçı Barınağı’na bank ve çöp kovaları yerleştiren ekipler, çevredeki vatandaşlar ve esnafın talebini yerine getirdi.

Bir talep de Mezitli ilçesi sakinlerinden geldi. Soli Sahili’nde yürüyüş yolunu sıkça kullanan vatandaşlar, Büyükşehir’den bank talebinde bulundu. Büyükşehir, sahil şeridinde Denizhan 1 Sitesi ile Adonis Sitesi arasındaki bölgeye de banklar yerleştirdi.

Refüjlerde bitki dikimi, sulama sitemi ve toprak iyileştirme çalışmaları

Büyükşehir Belediyesi, işlek caddelerin refüjlerinde ise kapsamlı bir peyzaj çalışması gerçekleştiriyor. D-400 karayoluna zakkum fidanı dikiminin ardından begonvil dikimine geçen ekipler, kentin doğu girişini güzelleştiriyor. Uzunluğuyla dikkat çeken palmiye ağaçlarının dibine dikilen 440 adet begonvilin, büyüyüp serpildikten sonra çiçekleriyle palmiye ağacının gövdesini renklendirmesi amaçlanıyor. Büyükşehir, çalışma kapsamında toplam 1500 adet begonvili D-400 karayolunda Mersin-Tarsus arasında toprakla buluşturmayı planlıyor.

Sulama sistemi ve toprak tesviye çalışmalarını da yürüten ekiplerin çalışma alanlarından birisi 17. Cadde oldu. Yeni açılan 4. Çevre Yolu içerisinde yer alan 17. Cadde’nin refüjüne daha önce damlama sulama sistemi hatları döşeyen ekipler, ardından çalı dikimini gerçekleştirdi. Ekipler şimdi de yüzey laterallerini sererek, yaklaşık 600 metrelik kısımda damlama sisteminin bağlantılarını yapıyor.

34. Cadde’de ise otomatik sulama hatlarının döşenmesiyle birlikte bozulan toprak zeminin iyileştirme çalışmalarına başlayan ekipler; refüjdeki toprak tesviyesini düzelterek, eksik olan yerlere toprak takviyesi yapıyor.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.