.

EMEKLİLİK YAŞI 55'E ÇEKİLMELİ

Siyaset (MBH) - Mersin Blok Haber | 03.10.2021 - 16:31, Güncelleme: 04.10.2021 - 08:55 5379+ kez okundu.
 

EMEKLİLİK YAŞI 55'E ÇEKİLMELİ

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, ÖTV kaldırılmalı, TOKİ vatandaşa maliyetine taksitle ev vermeli gibi çıkışlarına bir yenisini daha ekledi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş partisinin Kahramanmaraş il kongresine katıldı. Ali Türk’ün BTP İl Başkanı seçildiği kongrede konuşan Hüseyin Baş gündeme ilişkin dikkat çekici değerlendirmeler yaptı. Katıldığı bir televizyon programında Diyanet’in başına Alevi veya Caferi bir vatandaşımız getirilsin şeklindeki sözlerinin kamuoyunda büyük yankı uyandırmasına değinen BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, “Herkes slogana odaklanıyor. Niye bunu söyledim? Sizden 3-5 tane oy alalım diye söylemiyorum. Bunun arkasında bir anlam, mana var. Bunları ben de yapmayayım ama oy verdiğiniz kişi yapsın. Bu ülkenin birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacı var. Bu ülkedeki mesele bu.” dedi. Diyanet’in kapatılması yönündeki çağrılara da cevap veren Hüseyin Baş, “Bana 'Diyanet kapatılsın' dediler. Niye dedim. Bütçesi şu kadar dediler. Dedim daha fazla olsun. Biz Diyanet'e bütçe mi ayıramıyoruz. Bizim derdimiz bu mu? Atatürk'ün kurduğu Diyanet'in bu ülkeye zerre kadar zararı var mıydı?  O zaman Diyanet'i Atatürk gibi işletelim ve açık kalsın"  diye konuştu. BTP lideri konuşmasında büyük yankı uyandıran ÖTV kaldırılsın açıklamasına da dikkat çekti. “ÖTV'yi kaldıracağım dedim. Adamlar 20 senedir ülkeyi yönetiyor, 30 senedir muhalefet ediyor hiç akıllarına gelmemiş, ben söyleyince hepsi ÖTV kaldırma yarışına girdi” diyen Baş, “Siz ÖTV'yi kaldırırsınız ekonomiyi batırırsınız, ben ÖTV'yi kaldırırım ekonomiyi kurtarırım. Çünkü benim bunu kaldırmam insanlar araba, cep telefonu alsın diye değildir. Benim ÖTV'yi kaldırmam bu insanlara yapılan zulmü yok etmek içindir. ÖTV adı altında millete zulmediliyor.” ifadelerini kullandı. EMEKLİLİK YAŞI 55'E ÇEKİLMELİ BTP lideri Hüseyin Baş’ın konuşmasında en dikkat çekici bölümlerden biri ise emeklilik sistemi üzerine oldu. “Ölmeden önce emekli olmak artık büyük bir başarı” diyen Baş, “Şimdi müjdeyi verelim. Afaki konuşmuyorum, gerekli çalışmayı sosyal politikalardan sorumlu genel başkan yardımcımla yapacağım. Ortalama yaş söylüyorum, bir insan 55 yaşından sonra çalışmayacak. Bu yaş 50 olur, 45 de olabilir. Bunun üzerinde çalışacağız ama maksimum 55 olacak. Evi verdik, arabayı verdik bir de emekli ettik Türk milletini... Bütün bunlar niye yapıyoruz onu da söyleyeyim. Bir devlet büyüğümüzüm bir sözü var. Sevdiğim bir söz; itibardan tasarruf olmaz arkadaşlar. Bu milletin itibarı için bunları yapacağız" dedi.
Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, ÖTV kaldırılmalı, TOKİ vatandaşa maliyetine taksitle ev vermeli gibi çıkışlarına bir yenisini daha ekledi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş partisinin Kahramanmaraş il kongresine katıldı. Ali Türk’ün BTP İl Başkanı seçildiği kongrede konuşan Hüseyin Baş gündeme ilişkin dikkat çekici değerlendirmeler yaptı.

Katıldığı bir televizyon programında Diyanet’in başına Alevi veya Caferi bir vatandaşımız getirilsin şeklindeki sözlerinin kamuoyunda büyük yankı uyandırmasına değinen BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, “Herkes slogana odaklanıyor. Niye bunu söyledim? Sizden 3-5 tane oy alalım diye söylemiyorum. Bunun arkasında bir anlam, mana var. Bunları ben de yapmayayım ama oy verdiğiniz kişi yapsın. Bu ülkenin birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacı var. Bu ülkedeki mesele bu.” dedi.

Diyanet’in kapatılması yönündeki çağrılara da cevap veren Hüseyin Baş, “Bana 'Diyanet kapatılsın' dediler. Niye dedim. Bütçesi şu kadar dediler. Dedim daha fazla olsun. Biz Diyanet'e bütçe mi ayıramıyoruz. Bizim derdimiz bu mu? Atatürk'ün kurduğu Diyanet'in bu ülkeye zerre kadar zararı var mıydı?  O zaman Diyanet'i Atatürk gibi işletelim ve açık kalsın"  diye konuştu.

BTP lideri konuşmasında büyük yankı uyandıran ÖTV kaldırılsın açıklamasına da dikkat çekti. “ÖTV'yi kaldıracağım dedim. Adamlar 20 senedir ülkeyi yönetiyor, 30 senedir muhalefet ediyor hiç akıllarına gelmemiş, ben söyleyince hepsi ÖTV kaldırma yarışına girdi” diyen Baş, “Siz ÖTV'yi kaldırırsınız ekonomiyi batırırsınız, ben ÖTV'yi kaldırırım ekonomiyi kurtarırım. Çünkü benim bunu kaldırmam insanlar araba, cep telefonu alsın diye değildir. Benim ÖTV'yi kaldırmam bu insanlara yapılan zulmü yok etmek içindir. ÖTV adı altında millete zulmediliyor.” ifadelerini kullandı.

EMEKLİLİK YAŞI 55'E ÇEKİLMELİ

BTP lideri Hüseyin Baş’ın konuşmasında en dikkat çekici bölümlerden biri ise emeklilik sistemi üzerine oldu. “Ölmeden önce emekli olmak artık büyük bir başarı” diyen Baş, “Şimdi müjdeyi verelim. Afaki konuşmuyorum, gerekli çalışmayı sosyal politikalardan sorumlu genel başkan yardımcımla yapacağım. Ortalama yaş söylüyorum, bir insan 55 yaşından sonra çalışmayacak. Bu yaş 50 olur, 45 de olabilir. Bunun üzerinde çalışacağız ama maksimum 55 olacak. Evi verdik, arabayı verdik bir de emekli ettik Türk milletini... Bütün bunlar niye yapıyoruz onu da söyleyeyim. Bir devlet büyüğümüzüm bir sözü var. Sevdiğim bir söz; itibardan tasarruf olmaz arkadaşlar. Bu milletin itibarı için bunları yapacağız" dedi.

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.