.

TARSUS KURS MERKEZİNDE SEVİYE BELİRLEME SINAVI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 26.08.2021 - 09:09, Güncelleme: 26.08.2021 - 09:09 1319+ kez okundu.
 

TARSUS KURS MERKEZİNDE SEVİYE BELİRLEME SINAVI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri nde 2021 2022 dönemi faaliyetleri başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren ve eğitimde fırsat eşitliği sunan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde 2021-2022 dönemi faaliyetleri başladı.Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan gençlere kaliteli kaynak kitaplar sunan ve deneyimli öğretmenler nezaretinde hazırlık imkanı veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Kurs Merkezleri’ne olan ilgi ise her geçen dönem daha da artıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ‘eğitimde fırsat eşitliği’ ilkesi doğrultusunda büyük önem verdiği Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nden geride kalan 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında 4 bin 64 öğrenci yararlandı. Bu öğrencilere, değişik branşlardaki 227 öğretmen üniversiteye hazırlık süreçlerinde destek sağladı. Akdeniz, Tarsus, Erdemli, Silifke, Gülnar, Mut, Aydıncık ve Anamur’daki şubelere eklenen Bozyazı ile birlikte kurs merkezlerinin sayısı 9’a yükseldi.Tarsus’ta seviye belirleme sınavı yapıldı Üniversite hayalleri kuran öğrencilere yol gösterici olan Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nin Tarsus şubesinde seviye belirleme sınavı gerçekleştirildi. Geride kalan Haziran ayından başlayarak kayıt alan Büyükşehir Belediyesi Tarsus Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde yeni dönemle ilgili tüm hazırlıkların tamamlanmasının ardından, hem 12. sınıf öğrencileri, hem de mezun öğrencileri kapsayacak şekilde seviye belirleme sınavı düzenlendi. Kurs idareci ve öğretmenlerinin nezaretinde uygulanan ilk sınava katılan öğrencilerin heyecanlı oldukları görüldü.
Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri nde 2021 2022 dönemi faaliyetleri başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren ve eğitimde fırsat eşitliği sunan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde 2021-2022 dönemi faaliyetleri başladı.Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan gençlere kaliteli kaynak kitaplar sunan ve deneyimli öğretmenler nezaretinde hazırlık imkanı veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Kurs Merkezleri’ne olan ilgi ise her geçen dönem daha da artıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ‘eğitimde fırsat eşitliği’ ilkesi doğrultusunda büyük önem verdiği Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nden geride kalan 2020-2021  eğitim ve öğretim yılında 4 bin 64 öğrenci yararlandı. Bu öğrencilere, değişik branşlardaki 227 öğretmen üniversiteye hazırlık süreçlerinde destek sağladı. Akdeniz, Tarsus, Erdemli, Silifke, Gülnar, Mut, Aydıncık ve Anamur’daki şubelere eklenen Bozyazı ile birlikte kurs merkezlerinin sayısı 9’a yükseldi.Tarsus’ta seviye belirleme sınavı yapıldı Üniversite hayalleri kuran öğrencilere yol gösterici olan Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nin Tarsus şubesinde seviye belirleme sınavı gerçekleştirildi. Geride kalan Haziran ayından başlayarak kayıt alan Büyükşehir Belediyesi Tarsus Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde yeni dönemle ilgili tüm hazırlıkların tamamlanmasının ardından, hem 12. sınıf öğrencileri, hem de mezun öğrencileri kapsayacak şekilde seviye belirleme sınavı düzenlendi. Kurs idareci ve öğretmenlerinin nezaretinde uygulanan ilk sınava katılan öğrencilerin heyecanlı oldukları görüldü.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.