.

BÜYÜKŞEHİR ŞEHİR TİYATROSU İZMİR DE ASLOLAN HAYATTIR OYUNUNU SAHNELEDİ

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 21.08.2021 - 10:08, Güncelleme: 21.08.2021 - 10:08 1296+ kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİR ŞEHİR TİYATROSU İZMİR DE ASLOLAN HAYATTIR OYUNUNU SAHNELEDİ

BÜYÜKŞEHİR ŞEHİR TİYATROSU İZMİR DE ASLOLAN HAYATTIR OYUNUNU SAHNELEDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, İzmir Torbalı Belediyesi’nin düzenlediği Metropolis Tiyatro Festivali’ne katıldı. “Aslolan Hayattır” oyunu ile festivalin açılışını yapan Şehir Tiyatrosu ekibi,  İzmirli tiyatroseverlerin büyük beğenisini topladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, İzmir Torbalı Belediyesi’nin düzenlediği Metropolis Tiyatro Festivali’ne katıldı. Sevilen müzikli oyunlarından biri olan “Aslolan Hayattır” ile festivalin açılışını yapan Şehir Tiyatrosu ekibi sergilediği performans ile İzmirli tiyatroseverlerden tam not aldı. 19 Ağustos’ta başlayan ve 22 Ağustos’a kadar sürecek olan festivalde, çocuk ve yetişkin oyunlarının yanı sıra tek kişilik gösteriler ve konserler de seyirciyle buluşuyor. Tarık Pabuççuoğlu, Salih Kalyon, Adnan Biricik, Erhan Yazıcıoğlu, Kamer Yıldız Ok, Gizem Duman Şeşen ve Nazif Uslu gibi usta oyuncuların da katılımıyla söyleşilerin gerçekleştiği festival ile tiyatroseverler sanatla iç içe günler geçiriyor. Mersin Şehir Tiyatrosu oyuncuları İzmirli tiyatroseverlerin beğenisini topladı 19 Ağustos’ta başlayan Metropolis Tiyatro Festivali’nin kortej yürüyüşüne de katılan Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi, 5 bin yıllık tarihi olan Metropolis Antik Tiyatro’da tiyatroseverlerin karşısına çıktı. Nazım Hikmet’in yaşamından kesitler sunulan, şiirle ve müzikle zenginleştirilen tiyatro oyununun gösterimine Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, usta oyunculardan Tarık Papuççuoğlu, Salih Kalyon, Erhan Yazıcıoğlu, Adnan Biricik, Tomris Çetinel, Müjde Bilir ve Haluk Işık gibi isimler katıldı. 3 binden fazla kişinin izlediği gösterimde Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e ve Şehir Tiyatrosu oyuncularına festivale katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu. Haluk Işık tarafından kaleme alınan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak’ın rejisörlüğünü üstlendiği oyuna Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren orkestralardan sanatçılar da eşlik etti. Orkestranın söylediği şarkılara seyirciler hep bir ağızdan eşlik ederken, oyuncular ayakta alkışlandı.  
BÜYÜKŞEHİR ŞEHİR TİYATROSU İZMİR DE ASLOLAN HAYATTIR OYUNUNU SAHNELEDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, İzmir Torbalı Belediyesi’nin düzenlediği Metropolis Tiyatro Festivali’ne katıldı. “ Aslolan Hayattır” oyunu ile festivalin açılışını yapan Şehir Tiyatrosu ekibi,  İzmirli tiyatroseverlerin büyük beğenisini topladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, İzmir Torbalı Belediyesi’nin düzenlediği Metropolis Tiyatro Festivali’ne katıldı. Sevilen müzikli oyunlarından biri olan “ Aslolan Hayattır” ile festivalin açılışını yapan Şehir Tiyatrosu ekibi sergilediği performans ile İzmirli tiyatroseverlerden tam not aldı. 19 Ağustos’ta başlayan ve 22 Ağustos’a kadar sürecek olan festivalde, çocuk ve yetişkin oyunlarının yanı sıra tek kişilik gösteriler ve konserler de seyirciyle buluşuyor. Tarık Pabuççuoğlu, Salih Kalyon, Adnan Biricik, Erhan Yazıcıoğlu, Kamer Yıldız Ok, Gizem Duman Şeşen ve Nazif Uslu gibi usta oyuncuların da katılımıyla söyleşilerin gerçekleştiği festival ile tiyatroseverler sanatla iç içe günler geçiriyor. Mersin Şehir Tiyatrosu oyuncuları İzmirli tiyatroseverlerin beğenisini topladı 19 Ağustos’ta başlayan Metropolis Tiyatro Festivali’nin kortej yürüyüşüne de katılan Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi, 5 bin yıllık tarihi olan Metropolis Antik Tiyatro’da tiyatroseverlerin karşısına çıktı. Nazım Hikmet’in yaşamından kesitler sunulan, şiirle ve müzikle zenginleştirilen tiyatro oyununun gösterimine Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, usta oyunculardan Tarık Papuççuoğlu, Salih Kalyon, Erhan Yazıcıoğlu, Adnan Biricik, Tomris Çetinel, Müjde Bilir ve Haluk Işık gibi isimler katıldı. 3 binden fazla kişinin izlediği gösterimde Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e ve Şehir Tiyatrosu oyuncularına festivale katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu. Haluk Işık tarafından kaleme alınan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak’ın rejisörlüğünü üstlendiği oyuna Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren orkestralardan sanatçılar da eşlik etti. Orkestranın söylediği şarkılara seyirciler hep bir ağızdan eşlik ederken, oyuncular ayakta alkışlandı.

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.