.

TARSUS YARI MARATONU NUN START FİNİSH NOKTALARI BELİRLENDİ

Spor (MBH) - Mersin Blok Haber | 10.08.2021 - 09:39, Güncelleme: 10.08.2021 - 09:39 1725+ kez okundu.
 

TARSUS YARI MARATONU NUN START FİNİSH NOKTALARI BELİRLENDİ

Tarsus Kültür Park Sevgi Kapısı önünde başlangıç çivisi çakıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 28 Kasım’da yapılacak “13. Tarsus Yarı Maratonu”nun Tarsus Kültür Park Sevgi Kapısı önünde başlangıç çivisi çakıldı. En son 2018 yılında yapılan maratonda, atletler 3 yıl aranın ardından 21 kilometrelik parkuru yeniden koşacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’nin düzenlediği “13. Tarsus Yarı Maratonu”nun başlangıç çivisi çakıldı. Atletler, 28 Kasım 2021’de 21 kilometrelik parkuru koşacak. Tarsus Yarı Maratonu 3 yıl aranın ardından yeniden koşulacak İlk olarak 2004 yılında koşulan Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu, en son 2018 yılında bir kez daha koşuldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi, 3 yıl aranın ardından Tarsus Yarı Maratonu’nu yeniden başlattı. İncelemeleri yapılan 21 kilometrelik parkurun Tarsus Kültür Park’taki Sevgi Kapısı önünde başlangıç ve bitiş noktaları belirlendi. Bu noktalara Uluslararası Atletizm Federasyonu’ndan gelen heyet başlangıç çivisini çaktı. 28 Kasım 2021’de koşulacak maraton için hazırlıklar hızla sürüyor.“Start-finish hattını hazırladık” Uluslararası Atletizm Federasyonu B Sertifikalı Parkur Ölçümcüsü ve Uluslararası Atletizm Hakemi Rıdvan Doğan, maraton için ilk çiviyi çaktıklarını belirterek, “Uluslarası Atletizm Federasyonu’nun parkurla ilgili istediği bazı kıstaslar var. Start-finish hattının fotoğraflı olarak hazırlayacağımız kitapçıkta yer alması da onlardan birisi. Dolayısıyla daha önce belediye tarafından tespit edilen bir parkur var. Bu parkurda bize bildirilen start-finish hattı burası olacak. Biz burada start-finish hattını hazırladık. 28 Kasım’da yapılacak olan yarışmaya hazır hale getiriyoruz. 21 kilometre 97,5 metrelik bir parkur bu. Bütün dünyada standart olan yarı maratonu ölçüsü” dedi. 2018 yılının ardından maratonun yeniden koşulacak olmasından duydukları memnuniyeti ifade eden Doğan, “Tarsus Yarı Maratonu yapıldığı dönemlerde atletizm camiasında bayağı bir sevildi. Dolayısıyla da burada tekrar yapılması lazım geldiği konusu gündeme geldi. Sağ olsun Vahap Başkanımız da buna sıcak baktı. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu koşunun tekrar yaşama döndürülmesi için çabalar sarf ettiler” diye konuştu.
Tarsus Kültür Park Sevgi Kapısı önünde başlangıç çivisi çakıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 28 Kasım’da yapılacak “13. Tarsus Yarı Maratonu”nun Tarsus Kültür Park Sevgi Kapısı önünde başlangıç çivisi çakıldı. En son 2018 yılında yapılan maratonda, atletler 3 yıl aranın ardından 21 kilometrelik parkuru yeniden koşacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’nin düzenlediği “13. Tarsus Yarı Maratonu”nun başlangıç çivisi çakıldı. Atletler, 28 Kasım 2021’de 21 kilometrelik parkuru koşacak. Tarsus Yarı Maratonu 3 yıl aranın ardından yeniden koşulacak İlk olarak 2004 yılında koşulan Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu, en son 2018 yılında bir kez daha koşuldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi, 3 yıl aranın ardından Tarsus Yarı Maratonu’nu yeniden başlattı. İncelemeleri yapılan 21 kilometrelik parkurun Tarsus Kültür Park’taki Sevgi Kapısı önünde başlangıç ve bitiş noktaları belirlendi. Bu noktalara Uluslararası Atletizm Federasyonu’ndan gelen heyet başlangıç çivisini çaktı. 28 Kasım 2021’de koşulacak maraton için hazırlıklar hızla sürüyor.“Start-finish hattını hazırladık” Uluslararası Atletizm Federasyonu B Sertifikalı Parkur Ölçümcüsü ve Uluslararası Atletizm Hakemi Rıdvan Doğan, maraton için ilk çiviyi çaktıklarını belirterek, “Uluslarası Atletizm Federasyonu’nun parkurla ilgili istediği bazı kıstaslar var. Start-finish hattının fotoğraflı olarak hazırlayacağımız kitapçıkta yer alması da onlardan birisi. Dolayısıyla daha önce belediye tarafından tespit edilen bir parkur var. Bu parkurda bize bildirilen start-finish hattı burası olacak. Biz burada start-finish hattını hazırladık. 28 Kasım’da yapılacak olan yarışmaya hazır hale getiriyoruz. 21 kilometre 97,5 metrelik bir parkur bu. Bütün dünyada standart olan yarı maratonu ölçüsü” dedi. 2018 yılının ardından maratonun yeniden koşulacak olmasından duydukları memnuniyeti ifade eden Doğan, “ Tarsus Yarı Maratonu yapıldığı dönemlerde atletizm camiasında bayağı bir sevildi. Dolayısıyla da burada tekrar yapılması lazım geldiği konusu gündeme geldi. Sağ olsun Vahap Başkanımız da buna sıcak baktı. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu koşunun tekrar yaşama döndürülmesi için çabalar sarf ettiler” diye konuştu.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.