.

GÖRME ENGELLİ VATANDAŞLARA ENGEL OLAN MERKEZDEKİ YOLLAR

Genel (BH) - Blok Haber | 07.08.2021 - 13:35, Güncelleme: 07.08.2021 - 14:09 1549+ kez okundu.
 

GÖRME ENGELLİ VATANDAŞLARA ENGEL OLAN MERKEZDEKİ YOLLAR

BİR ÖNCEKİ DÖNEMDE YAPILAN ENGELLİ YOLLARI NIN YIPRANMASINA RAĞMEN HİÇBİR YENİLEME ÇALIŞMASI YOK

Tarsus -Yarenlik alanında var olan kabartmalı görme engelli yolları yıpranmasına rağmen belediye tarafından görmezden geliniyor.  Engelli yolu, görme engelli bireyler için şehirlerde destekleyici bir altyapı sağlayabilecek çok önemli bir unsurdur. Engelli yayaların tehlikeli yer döşemeleri, kaldırımlar ve merdivenler arasında güvenli bir şekilde gezinmelerini sağlar. Engelli yolları görme engelli bireylerin kendilerini uzun bastonlarla veya ayak tabanlarıyla yönlendirmesine yardımcı olarak kayma, düşme veya her türlü kaza riskini azaltır. Engelli yolu vatandaşlarımıza güvenli bir yürüyüş deneyimi açısından oldukça yardımcı olacak bir husustur.Görme engelli vatandaşlar için oldukça önemli olan bu yol şehrin en işlek noktasında ihtiyaç olmasına ragmen görmezden geliniyor. Şunu da  unutmayalım ki engelli olmak bir eksiklik değil bir ayrıcalıktır. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını zorlaştırmak yerine onların hayatlarını kolaylaştıralım.
BİR ÖNCEKİ DÖNEMDE YAPILAN ENGELLİ YOLLARI NIN YIPRANMASINA RAĞMEN HİÇBİR YENİLEME ÇALIŞMASI YOK

Tarsus - Yarenlik alanında var olan kabartmalı görme engelli yolları yıpranmasına rağmen belediye tarafından görmezden geliniyor.   Engelli yolu, görme engelli bireyler için şehirlerde destekleyici bir altyapı sağlayabilecek çok önemli bir unsurdur.  Engelli yayaların tehlikeli yer döşemeleri, kaldırımlar ve merdivenler arasında güvenli bir şekilde gezinmelerini sağlar.  Engelli yolları görme engelli bireylerin kendilerini uzun bastonlarla veya ayak tabanlarıyla yönlendirmesine yardımcı olarak kayma, düşme veya her türlü kaza riskini azaltır.  Engelli yolu vatandaşlarımıza güvenli bir yürüyüş deneyimi açısından oldukça yardımcı olacak bir husustur.Görme engelli vatandaşlar için oldukça önemli olan bu yol şehrin en işlek noktasında ihtiyaç olmasına ragmen görmezden geliniyor. Şunu da  unutmayalım ki engelli olmak bir eksiklik değil bir ayrıcalıktır. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını zorlaştırmak yerine onların hayatlarını kolaylaştıralım.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.