.

BÜYÜKŞEHİR TARSUS A MODERN BİR YAYA ÜST GEÇİDİ KAZANDIRIYOR

Genel (TG) - TARSUS GAZETESİ | 16.06.2021 - 10:03, Güncelleme: 16.06.2021 - 10:03 1438+ kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİR TARSUS A MODERN BİR YAYA ÜST GEÇİDİ KAZANDIRIYOR

BÜYÜKŞEHİR TARSUS A MODERN BİR YAYA ÜST GEÇİDİ KAZANDIRIYOR

Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’ta Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Sunay Atilla Üst Geçiti’nin yan tarafında kurulu bulunan yaya geçidini yeniliyor. Söküm işlemlerinin ardından üzerinde her iki yönde de olmak kaydıyla çift taraflı iniş-çıkış yapılabilen, özel gereksinimli bireyler ve ileri yaş almış yurttaşlar tarafından kullanılabilecek iki asansörün bulunduğu modern görünümlü yaya üst geçidinin inşa işlemleri başlayacak.  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’ta Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Sunay Atilla Üst Geçiti’nin yan tarafında kurulu bulunan ve ekonomik ömrünü tamamlayan yaya geçidini yeniliyor. Uzun yıllardan bu yana üzerinde bulunan yürüyen merdivenin sürekli arızalanmasından dolayı vatandaşların şikayetlerine neden olan yaya geçidi tamamen sökülüyor. Yeni üst geçit modern bir mimariyle inşa edilecek Altından Devlet Demiryolları hattının geçmesi nedeniyle yayaların zorunlu olarak kullandığı, fakat ergonomik olmaması ve mevcut yürüyen merdiveninin sürekli arızası nedeniyle sorun oluşturan yaya geçidinin söküm işlemi hızlı bir şekilde gerçekleştiriliyor. Söküm işlemlerinin tamamlanmasının ardından üzerinde her iki yönde de olmak kaydıyla çift taraflı iniş-çıkış yapılabilen, ayrıca özel gereksinimli bireyler ve ileri yaş almış yurttaşlar tarafından kullanılabilecek iki asansörün bulunduğu, estetik görünümlü, son teknolojinin kullanılacağı yaya üst geçidinin inşa işlemleri başlayacak. Led aydınlatması ve güvenlik kameraları da bulunacak Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi’nde görevli Elektrik-Elektronik Mühendisi Serkan Oral, üst geçidin zamanla yaya trafiğini karşılayamaz hale geldiğini belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yönlendirmesiyle yenileme çalışmalarına başladıklarını söyledi. Oral, “Her iki taraftan da hem iniş hem çıkışı olan toplam 4 tane yürüyen merdiveni olan, engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın da kullanabileceği, her iki tarafta olmak üzere toplam 2 tane asansörü bulunan, yüksekliği 7 metre, genişliği 4 metre, modern mimariye sahip, led aydınlatmalı, güvenlik kameraları ile son teknolojiyi kullanacağımız yürüyen merdiven çalışmalarına başladık” dedi. Söz konusu işin süresinin 150 gün olduğunu vurgulayan Oral, “Herhangi bir aksilikle karşılaşmazsak daha kısa sürede faaliyete geçirmek istiyoruz” diye konuştu.  
BÜYÜKŞEHİR TARSUS A MODERN BİR YAYA ÜST GEÇİDİ KAZANDIRIYOR

Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’ta Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Sunay Atilla Üst Geçiti’nin yan tarafında kurulu bulunan yaya geçidini yeniliyor. Söküm işlemlerinin ardından üzerinde her iki yönde de olmak kaydıyla çift taraflı iniş-çıkış yapılabilen, özel gereksinimli bireyler ve ileri yaş almış yurttaşlar tarafından kullanılabilecek iki asansörün bulunduğu modern görünümlü yaya üst geçidinin inşa işlemleri başlayacak.  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’ta Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Sunay Atilla Üst Geçiti’nin yan tarafında kurulu bulunan ve ekonomik ömrünü tamamlayan yaya geçidini yeniliyor. Uzun yıllardan bu yana üzerinde bulunan yürüyen merdivenin sürekli arızalanmasından dolayı vatandaşların şikayetlerine neden olan yaya geçidi tamamen sökülüyor.
Yeni üst geçit modern bir mimariyle inşa edilecek Altından Devlet Demiryolları hattının geçmesi nedeniyle yayaların zorunlu olarak kullandığı, fakat ergonomik olmaması ve mevcut yürüyen merdiveninin sürekli arızası nedeniyle sorun oluşturan yaya geçidinin söküm işlemi hızlı bir şekilde gerçekleştiriliyor. Söküm işlemlerinin tamamlanmasının ardından üzerinde her iki yönde de olmak kaydıyla çift taraflı iniş-çıkış yapılabilen, ayrıca özel gereksinimli bireyler ve ileri yaş almış yurttaşlar tarafından kullanılabilecek iki asansörün bulunduğu, estetik görünümlü, son teknolojinin kullanılacağı yaya üst geçidinin inşa işlemleri başlayacak. Led aydınlatması ve güvenlik kameraları da bulunacak Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi’nde görevli Elektrik-Elektronik Mühendisi Serkan Oral, üst geçidin zamanla yaya trafiğini karşılayamaz hale geldiğini belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yönlendirmesiyle yenileme çalışmalarına başladıklarını söyledi. Oral,

“Her iki taraftan da hem iniş hem çıkışı olan toplam 4 tane yürüyen merdiveni olan, engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın da kullanabileceği, her iki tarafta olmak üzere toplam 2 tane asansörü bulunan, yüksekliği 7 metre, genişliği 4 metre, modern mimariye sahip, led aydınlatmalı, güvenlik kameraları ile son teknolojiyi
kullanacağımız yürüyen merdiven çalışmalarına başladık”

dedi. Söz konusu işin süresinin 150 gün olduğunu vurgulayan Oral,

“Herhangi bir aksilikle karşılaşmazsak daha kısa sürede faaliyete geçirmek istiyoruz”

diye konuştu.
 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.