.

Türkiye Tarımında Tarsus Nerede

Genel (BH) - Blok Haber | 25.05.2021 - 15:54, Güncelleme: 25.05.2021 - 15:54 1167+ kez okundu.
 

Türkiye Tarımında Tarsus Nerede

‘’Tarsus’un Türkiye Tarımındaki Yeri’’ konulu sunum yapıldı.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nda, TOBB’un Mersin Oda ve Borsa Akademik Danışmanı Prof. Dr. Erkan Aktaş tarafından ‘’Tarsus’un Türkiye Tarımındaki Yeri’’ konulu sunum yapıldı. Raporda dikkat çeken detaylar var. Prof. Dr. Aktaş, Tarsus TSO Başkanı H. Ruhi Koçak, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı ve Oda yöneticilerinin katıldığı sunum toplantısında Tarsus’un sebze, meyve ve tahıl üretiminde Türkiye ekonomisindeki yerini istatistiki verilerle ortaya koydu. Çarpıcı verilere rastlanan sunumda dikkat çeken ürünler görülürken başkanların katılımı ile karşılıklı istişarede bulunuldu. Raporun tamamlanmasının ardından Tarsus’un Türkiye tarımındaki yeri ve ekonomisine katkısı netleşmiş olacak. Tarsus TSO Başkanı Koçak, ‘’Bu çalışmalar bize yol haritası olacak. Rapor tamamlandığında Tarsus’un, tarımsal açıdan Türkiye ekonomisindeki yerini gösterecek. Şu ana kadar yapılan çalışmalar bize gösteriyor ki Tarsus, Türkiye’nin tarımsal potansiyeli olan en büyük ilçesi. Çalışma tamamlandığında bunu daha net olarak görebileceğiz.’’dedi.
‘’Tarsus’un Türkiye Tarımındaki Yeri’’ konulu sunum yapıldı.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nda, TOBB’un Mersin Oda ve Borsa Akademik Danışmanı Prof. Dr. Erkan Aktaş tarafından ‘’Tarsus’un Türkiye Tarımındaki Yeri’’ konulu sunum yapıldı. Raporda dikkat çeken detaylar var.

Prof. Dr. Aktaş, Tarsus TSO Başkanı H. Ruhi Koçak, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı ve Oda yöneticilerinin katıldığı sunum toplantısında Tarsus’un sebze, meyve ve tahıl üretiminde Türkiye ekonomisindeki yerini istatistiki verilerle ortaya koydu.

Çarpıcı verilere rastlanan sunumda dikkat çeken ürünler görülürken başkanların katılımı ile karşılıklı istişarede bulunuldu. Raporun tamamlanmasının ardından Tarsus’un Türkiye tarımındaki yeri ve ekonomisine katkısı netleşmiş olacak.

Tarsus TSO Başkanı Koçak, ‘’Bu çalışmalar bize yol haritası olacak. Rapor tamamlandığında Tarsus’un, tarımsal açıdan Türkiye ekonomisindeki yerini gösterecek. Şu ana kadar yapılan çalışmalar bize gösteriyor ki Tarsus, Türkiye’nin tarımsal potansiyeli olan en büyük ilçesi. Çalışma tamamlandığında bunu daha net olarak görebileceğiz.’’dedi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.