.

BEL AĞRISI UYKU SAĞLIĞI ŞİKAYETLERİNDE ÖN SIRALARDA

Sağlık (TG) - TARSUS GAZETESİ | 14.04.2021 - 12:29, Güncelleme: 14.04.2021 - 12:29 1610+ kez okundu.
 

BEL AĞRISI UYKU SAĞLIĞI ŞİKAYETLERİNDE ÖN SIRALARDA

BEL AĞRISI UYKU SAĞLIĞI ŞİKAYETLERİNDE ÖN SIRALARDA

Tüm dünyada etkisi artarak devam eden pandemi süreci, hayatımızda pek çok değişikliği de beraberinde getirdi. Sosyal hayatın azalması sonucu evde geçirilen sürelerin uzaması ile birlikte uyku trendlerinde artış yaşanmaya devam ediyor. Son dönemlerde teknolojiyi odağa olan çalışmalar ile beraber bel ağrılarının önüne geçmeye yardımcı olan doğru yatak tercihleri de önem kazanıyor. Konuyla ilgili yapılan araştırmalar, her 10 kişiden 9’unun bel ağrısı çektiğini ortaya koyuyor. Uzmanlar ise, bel ağrılarında yaşanan artışın en önemli nedeninin yanlış yatak seçimi olduğunu belirtiyor.  DOĞRU YATAK SEÇİMİ ÖNEMLİ İşbir Yatak Genel Müdürü Ahmet Tokeri, “Özellikle, pandemi sürecinde kaliteli ve sağlıklı bir uyku için doğru yatak seçimi büyük önem taşırken, üretilen uyku ürünlerine ve yatak aksesuarlarına oluşan ilgi de artış gösteriyor. Bu anlamda, geliştirilen teknolojiler ile bel, boyun ve omurga ağrılarının önüne geçilebiliyor. Baktığımızda, bel ve eklem ağrısının en temel sebebi ise yanlış yatak seçiminden kaynaklanıyor. Kişinin, kilo ve yatış pozisyonuna uygun olmayan ürünler, çok sert ya da çok yumuşak yataklar omurga etrafındaki dokuların gece boyunca gevşemesine izin vermeyeceği için bel ağrısı oluşturabiliyor. Bu kapsamda, kişinin bedenine en uygun yatağı seçmesi büyük önem taşıyor” diye konuştu. BEL VE SIRT AĞRILARININ GİDERİLMESİNE YARDIMCI Dünya genelinde, sünger katmanlı yatakların kullanımının gittikçe arttığına dikkat çeken Tokeri, “Bu kapsamda geliştirdiğimiz, özel ViscoStar grubu yataklar, farklı destek katmanlarıyla zenginleştirildiği için vücudu destekleyerek oluşabilecek bel ağrılarının önüne geçebiliyor. Bunun yanı sıra, içerisindeki akıllı hücreler sayesinde kişinin ağırlığı ve vücut ısısı ile omurgaya göre şekil alabilen yataklar kişinin yatağa uygulamış olduğu basıncı en aza indirgiyor. Vücut yapısı, boyu ve kilosuna uygun olarak seçilen ViscoStar malzemeli yataklar esnek yapısı ile kişinin bel, boyun gibi girintili noktalarını doldurarak uyku ortopedisinin artmasına ve bu sayede kullanıcısına maksimum destek ve konfor sağlamasına da yardımcı oluyor.” dedi.
BEL AĞRISI UYKU SAĞLIĞI ŞİKAYETLERİNDE ÖN SIRALARDA

Tüm dünyada etkisi artarak devam eden pandemi süreci, hayatımızda pek çok değişikliği de beraberinde getirdi. Sosyal hayatın azalması sonucu evde geçirilen sürelerin uzaması ile birlikte uyku trendlerinde artış yaşanmaya devam ediyor. Son dönemlerde teknolojiyi odağa olan çalışmalar ile beraber bel ağrılarının önüne geçmeye yardımcı olan doğru yatak tercihleri de önem kazanıyor. Konuyla ilgili yapılan araştırmalar, her 10 kişiden 9’unun bel ağrısı çektiğini ortaya koyuyor. Uzmanlar ise, bel ağrılarında yaşanan artışın en önemli nedeninin yanlış yatak seçimi olduğunu belirtiyor. 

DOĞRU YATAK SEÇİMİ ÖNEMLİ

İşbir Yatak Genel Müdürü Ahmet Tokeri, “Özellikle, pandemi sürecinde kaliteli ve sağlıklı bir uyku için doğru yatak seçimi büyük önem taşırken, üretilen uyku ürünlerine ve yatak aksesuarlarına oluşan ilgi de artış gösteriyor. Bu anlamda, geliştirilen teknolojiler ile bel, boyun ve omurga ağrılarının önüne geçilebiliyor. Baktığımızda, bel ve eklem ağrısının en temel sebebi ise yanlış yatak seçiminden kaynaklanıyor. Kişinin, kilo ve yatış pozisyonuna uygun olmayan ürünler, çok sert ya da çok yumuşak yataklar omurga etrafındaki dokuların gece boyunca gevşemesine izin vermeyeceği için bel ağrısı oluşturabiliyor. Bu kapsamda, kişinin bedenine en uygun yatağı seçmesi büyük önem taşıyor” diye konuştu.

BEL VE SIRT AĞRILARININ GİDERİLMESİNE YARDIMCI

Dünya genelinde, sünger katmanlı yatakların kullanımının gittikçe arttığına dikkat çeken Tokeri, “Bu kapsamda geliştirdiğimiz, özel ViscoStar grubu yataklar, farklı destek katmanlarıyla zenginleştirildiği için vücudu destekleyerek oluşabilecek bel ağrılarının önüne geçebiliyor. Bunun yanı sıra, içerisindeki akıllı hücreler sayesinde kişinin ağırlığı ve vücut ısısı ile omurgaya göre şekil alabilen yataklar kişinin yatağa uygulamış olduğu basıncı en aza indirgiyor. Vücut yapısı, boyu ve kilosuna uygun olarak seçilen ViscoStar malzemeli yataklar esnek yapısı ile kişinin bel, boyun gibi girintili noktalarını doldurarak uyku ortopedisinin artmasına ve bu sayede kullanıcısına maksimum destek ve konfor sağlamasına da yardımcı oluyor.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.