.

Virgin Galactic insanları uzaya taşıyacak yeni mekiğini tanıttı

Bilim&Teknoloji (ÇH) - Çamlıyayla Haber | 31.03.2021 - 11:44, Güncelleme: 31.03.2021 - 11:44 7648+ kez okundu.
 

Virgin Galactic insanları uzaya taşıyacak yeni mekiğini tanıttı

Virgin Galactic insanları uzaya taşıyacak yeni mekiğini tanıttı

İngiltere’de 2004 yılında İngiliz girişimci Sir Richard Branson tarafından kurulan ve uzaya ticari seferler düzenlemeyi amaçlayan Virgin Galactic, yeni nesil uzay gemisini sergiledi. VSS Imagine isimli yeni geminin, önümüzdeki yaz aylarında ilk testlerine başlayacağı açıklandı. Virgin Galactic'in bir önceki uzay gemisi olan VSS Unity'ye oranla daha sürdürebilir bir performans ve daha sık uçabilme yeteneğine sahip VSS Imagine, Virgin Galactic'in büyüyen uzay gemisi filosunun en güçlü temsilcilerinden biri olacak. VSS Imagine, iki pilot ve altı yolcu olacak şekilde toplam sekiz kişiyi alt yörüngeye taşıyabilecek kapasitede. Tpkı selefi VSS Unity'de olduğu gibi bir uçak yardımıyla yükselecek VSS Imagine, 15 kilometre yüksekliğe ulaştıktan sonra uçaktan ayrılarak alt yörüngeye doğru yola çıkacak. Virgin Galactic'in uzay gemileriyle uzaya çıkacak turistler, yaklaşık 110 kilometrelik yükseklikten Dünya'yı izleme fırsatı yakalayacak. Turistlerin yer çekimsiz ortamda 6 dakika geçirdikten sonra Dünya'ya geri dönmesi planlanıyor. Virgin Galactic'in ilk resmi turizm görevlerine 2022'de başlaması bekleniyor. Şirket, aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu 600'de fazla kişinin şimdiden uzay gemisinde yer ayırttıklarını söyledi.
Virgin Galactic insanları uzaya taşıyacak yeni mekiğini tanıttı

İngiltere’de 2004 yılında İngiliz girişimci Sir Richard Branson tarafından kurulan ve uzaya ticari seferler düzenlemeyi amaçlayan Virgin Galactic, yeni nesil uzay gemisini sergiledi.

VSS Imagine isimli yeni geminin, önümüzdeki yaz aylarında ilk testlerine başlayacağı açıklandı.

Virgin Galactic'in bir önceki uzay gemisi olan VSS Unity'ye oranla daha sürdürebilir bir performans ve daha sık uçabilme yeteneğine sahip VSS Imagine, Virgin Galactic'in büyüyen uzay gemisi filosunun en güçlü temsilcilerinden biri olacak.

VSS Imagine, iki pilot ve altı yolcu olacak şekilde toplam sekiz kişiyi alt yörüngeye taşıyabilecek kapasitede.

Tpkı selefi VSS Unity'de olduğu gibi bir uçak yardımıyla yükselecek VSS Imagine, 15 kilometre yüksekliğe ulaştıktan sonra uçaktan ayrılarak alt yörüngeye doğru yola çıkacak.

Virgin Galactic'in uzay gemileriyle uzaya çıkacak turistler, yaklaşık 110 kilometrelik yükseklikten Dünya'yı izleme fırsatı yakalayacak.

Turistlerin yer çekimsiz ortamda 6 dakika geçirdikten sonra Dünya'ya geri dönmesi planlanıyor.

Virgin Galactic'in ilk resmi turizm görevlerine 2022'de başlaması bekleniyor. Şirket, aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu 600'de fazla kişinin şimdiden uzay gemisinde yer ayırttıklarını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.