.

Belarus NGSnin İkinci Güç Ünitesine Ait Reaktörün Montajı Tamamlandı

Ekonomi (ÇH) - Çamlıyayla Haber | 24.03.2021 - 09:52, Güncelleme: 24.03.2021 - 09:52 3034+ kez okundu.
 

Belarus NGSnin İkinci Güç Ünitesine Ait Reaktörün Montajı Tamamlandı

Belarus NGSnin İkinci Güç Ünitesine Ait Reaktörün Montajı Tamamlandı

                                                                Uzmanlar, soğuk ve sıcak çalıştırma aşamasına geçmek için Belarus NGS'nin ikinci güç ünitesinin reaktörünün montajını tamamladı. Belarus NGS’nin genel tasarımcılığını ve genel yükleniciliğini Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un Mühendislik Bölümü yürütüyor.    Montaj işlemleri boyunca, reaktör iç kısımlarının kurulumu, yakıt montaj modellerinin reaktöre yüklenmesi, koruyucu tüp ünitesi ve üst ünitenin kurulumu yapıldı.    Uzmanlar önümüzdeki günlerde, güç ünitesinin ana devresini kimyasal olarak demineralize su ile doldurmaya başlayacak. Ana testler, Belarus NGS’nin ikinci güç ünitesinde bulunan reaktörün sıcak çalıştırılmasından önce ve gerekli izinler alındıktan sonra başlayacak.      Toplam 2,400 MW kapasiteli iki VVER-1200 reaktör içeren Belarus NGS, Belarus Cumhuriyeti’ndeki Ostrovets'te inşa ediliyor. Belarus ilk nükleer enerji santrali için, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (IAEA) güvenlik konusundaki uluslararası standartlara ve önerlere tam olarak uyan bir Rus III + nesil projesini seçmişti. Belarus NGS’nin birinci güç ünitesi, Rusya dışında Rus teknolojileri kullanılarak inşa edilen en yeni nesil III + teknolojili ilk güç ünitesi oldu.
Belarus NGSnin İkinci Güç Ünitesine Ait Reaktörün Montajı Tamamlandı

                                                               

Uzmanlar, soğuk ve sıcak çalıştırma aşamasına geçmek için Belarus NGS'nin ikinci güç ünitesinin reaktörünün montajını tamamladı. Belarus NGS’nin genel tasarımcılığını ve genel yükleniciliğini Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un Mühendislik Bölümü yürütüyor. 

 

Montaj işlemleri boyunca, reaktör iç kısımlarının kurulumu, yakıt montaj modellerinin reaktöre yüklenmesi, koruyucu tüp ünitesi ve üst ünitenin kurulumu yapıldı. 

 

Uzmanlar önümüzdeki günlerde, güç ünitesinin ana devresini kimyasal olarak demineralize su ile doldurmaya başlayacak. Ana testler, Belarus NGS’nin ikinci güç ünitesinde bulunan reaktörün sıcak çalıştırılmasından önce ve gerekli izinler alındıktan sonra başlayacak.   

 

Toplam 2,400 MW kapasiteli iki VVER-1200 reaktör içeren Belarus NGS, Belarus Cumhuriyeti’ndeki Ostrovets'te inşa ediliyor. Belarus ilk nükleer enerji santrali için, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (IAEA) güvenlik konusundaki uluslararası standartlara ve önerlere tam olarak uyan bir Rus III + nesil projesini seçmişti. Belarus NGS’nin birinci güç ünitesi, Rusya dışında Rus teknolojileri kullanılarak inşa edilen en yeni nesil III + teknolojili ilk güç ünitesi oldu.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.