.

Büyükşehirden Ağaçlara Bahar Bakımı

Mersin Büyükşehir Belediyesi (BH) - Blok Haber | 17.03.2021 - 18:41, Güncelleme: 17.03.2021 - 18:41 3099+ kez okundu.
 

Büyükşehirden Ağaçlara Bahar Bakımı

Büyükşehirden Ağaçlara Bahar Bakımı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kış aylarının sona ermesinin ardından kent genelinde sürdürdüğü çalışmalarına hız verdi. Ekipler, kent genelinde budama çalışmalarına devam ediyor. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte başlatılan çalışmalar ile ağaçların gençleştirme budaması yapılarak yaz aylarına hazırlanması sağlanıyor. Büyükşehir yeşili koruyor Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Erdemli ilçesi Arpaçbahşiş Mahallesi 211’inci Cadde’de yol kenarında bulunan çınar ağaçlarının budama çalışmasını yaptı. Caddede çalışmalar, 1 kovalı araç, 1 kamyon, 1 kepçe ve 8 personel ile gerçekleştirildi. 50 yıllık çınarlar gençleştiriliyor Budama ekipleri sorumlusu Orman Mühendisi Zeliha Mecit, ağaçların yol güvenliğini tehdit ettiğine dair çok fazla şikayet aldıklarını ifade ederek, hem yol ve yaya güvenliğini sağlamak hem de ağaçların gençleştirilmesi amacı ile ağaçlarda budama yaptıklarını dile getirdi. Yol kenarında bulunan çınar ağaçlarının 50 yaşında olduğuna dikkat çeken Mecit, “Burada bulunan çınarlar yaklaşık 50 yıl önce dikilmiş olup yol kenarında çok güzel bir yapı oluşturmuşlar. Vatandaşlar bu durumdan oldukça keyif alıyorlar ancak ağaç dallarının çok aşağılara sarkmış olmasından dolayı yaya trafiğini ve araç trafiğini belli noktalarda engelliyorlardı. Bununla alakalı olarak vatandaşlarımızdan bazı şikayetler almaktaydık. Bu şikayetlerin giderilmesi için budama çalışması ile ağaçları sağlıklı hallerine devam ettirmeye çalışıyoruz” dedi. Budama faaliyetleri boyunca yol ve yaya güvenliğine dikkat eden ekipler, budama yapılan alanlarda uyarıcı levha ve işaretler ile yayaların ve araçların trafik güvenliğini de sağladı.
Büyükşehirden Ağaçlara Bahar Bakımı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kış aylarının sona ermesinin ardından kent genelinde sürdürdüğü çalışmalarına hız verdi. Ekipler, kent genelinde budama çalışmalarına devam ediyor. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte başlatılan çalışmalar ile ağaçların gençleştirme budaması yapılarak yaz aylarına hazırlanması sağlanıyor.

Büyükşehir yeşili koruyor

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Erdemli ilçesi Arpaçbahşiş Mahallesi 211’inci Cadde’de yol kenarında bulunan çınar ağaçlarının budama çalışmasını yaptı. Caddede çalışmalar, 1 kovalı araç, 1 kamyon, 1 kepçe ve 8 personel ile gerçekleştirildi.

50 yıllık çınarlar gençleştiriliyor

Budama ekipleri sorumlusu Orman Mühendisi Zeliha Mecit, ağaçların yol güvenliğini tehdit ettiğine dair çok fazla şikayet aldıklarını ifade ederek, hem yol ve yaya güvenliğini sağlamak hem de ağaçların gençleştirilmesi amacı ile ağaçlarda budama yaptıklarını dile getirdi. Yol kenarında bulunan çınar ağaçlarının 50 yaşında olduğuna dikkat çeken Mecit, “Burada bulunan çınarlar yaklaşık 50 yıl önce dikilmiş olup yol kenarında çok güzel bir yapı oluşturmuşlar. Vatandaşlar bu durumdan oldukça keyif alıyorlar ancak ağaç dallarının çok aşağılara sarkmış olmasından dolayı yaya trafiğini ve araç trafiğini belli noktalarda engelliyorlardı. Bununla alakalı olarak vatandaşlarımızdan bazı şikayetler almaktaydık. Bu şikayetlerin giderilmesi için budama çalışması ile ağaçları sağlıklı hallerine devam ettirmeye çalışıyoruz” dedi.

Budama faaliyetleri boyunca yol ve yaya güvenliğine dikkat eden ekipler, budama yapılan alanlarda uyarıcı levha ve işaretler ile yayaların ve araçların trafik güvenliğini de sağladı.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.