.

BAŞKAN BOZDOĞAN TRT ÇUKUROVA RADYOSUNDA CANLI YAYINA KATILDI

Tarsus (TG) - TARSUS GAZETESİ | 13.03.2021 - 10:35, Güncelleme: 13.03.2021 - 10:35 1707+ kez okundu.
 

BAŞKAN BOZDOĞAN TRT ÇUKUROVA RADYOSUNDA CANLI YAYINA KATILDI

BAŞKAN BOZDOĞAN TRT ÇUKUROVA RADYOSUNDA CANLI YAYINA KATILDI

Tarsus Belediye Başkanı  Dr. Haluk Bozdoğan, TRT Çukurova Radyosu'nda  11.03.2021 tarihinde saat 11.00’de Döndü Çerçi'nin hazırladığı ve Alper Yetgün'ün sunduğu '' Akdeniz'den Toroslara'' programının telefonla  canlı yayın konuğu oldu… Bozdoğan “göreve geldiğimiz günden itibaren halk market olayını düşünüyordum.  Artık her mahalleye Halk marketleri açıyoruz. Şu an 3 marketimiz açıldı, toplamda kent merkezinde 45 Halk market olacak. Dışarıda 200 gram ekmek 1.5 TL. Biz aynı gramdaki ekmeği 96 kuruşa atıyoruz. Bunun bize maliyeti 84 kuruş. biz hormonsuz yiyecekler üretip satacağız. İnsan sağlığıyla oynamayacak ürünler satıyoruz. Tarsus’un yemekleri çok önemli. bunu herkes biliyor. Bugüne kadar iyi tanıtım olmamış. Bir yıl içinde Tarsus’ta gastronomide iyi bir yere getireceğiz.  İncir ve zeytin fidanlarını ücretsiz dağıtıyoruz. bu beni çok mutlu ediyor. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz aktif çalışıyor. Siyah beyaz incir çeşidini çoğaltıyoruz. Sarı ulak zeytin fidanlarını üretiyoruz. Hem üretici hem tüketici mutlu oluyor.                                                                                                     Tarsus’u tarımda hakettiği yere getireceğiz. Geçmişte tarım kentini yarı olarak sanayiye çevirdik. Sonra sanayide sıkıntı oldu, bugün bunun acısını sıkıntısını çekiyoruz. Biz tarımı konuşmaktan çok tarım teknolojisini sanayi teknolojisini konuşuyoruz. Yakında İzmir Büyükşehirde buluşacağız. Onların yeni tohumlarından alacağız. Çukurovanın belkide tamamına yetecek tohum üreteceğiz. Ata tohumu bizim için önemli.”  
BAŞKAN BOZDOĞAN TRT ÇUKUROVA RADYOSUNDA CANLI YAYINA KATILDI

Tarsus Belediye Başkanı  Dr. Haluk Bozdoğan, TRT Çukurova Radyosu'nda  11.03.2021 tarihinde saat 11.00’de Döndü Çerçi'nin hazırladığı ve Alper Yetgün'ün sunduğu '' Akdeniz'den Toroslara'' programının telefonla  canlı yayın konuğu oldu…

Bozdoğan “göreve geldiğimiz günden itibaren halk market olayını düşünüyordum.  Artık her mahalleye Halk marketleri açıyoruz. Şu an 3 marketimiz açıldı, toplamda kent merkezinde 45 Halk market olacak. Dışarıda 200 gram ekmek 1.5 TL. Biz aynı gramdaki ekmeği 96 kuruşa atıyoruz. Bunun bize maliyeti 84 kuruş. biz hormonsuz yiyecekler üretip satacağız. İnsan sağlığıyla oynamayacak ürünler satıyoruz. Tarsus’un yemekleri çok önemli. bunu herkes biliyor. Bugüne kadar iyi tanıtım olmamış. Bir yıl içinde Tarsus’ta gastronomide iyi bir yere getireceğiz.  İncir ve zeytin fidanlarını ücretsiz dağıtıyoruz. bu beni çok mutlu ediyor. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz aktif çalışıyor. Siyah beyaz incir çeşidini çoğaltıyoruz. Sarı ulak zeytin fidanlarını üretiyoruz. Hem üretici hem tüketici mutlu oluyor.                                                                                                    

Tarsus’u tarımda hakettiği yere getireceğiz. Geçmişte tarım kentini yarı olarak sanayiye çevirdik. Sonra sanayide sıkıntı oldu, bugün bunun acısını sıkıntısını çekiyoruz. Biz tarımı konuşmaktan çok tarım teknolojisini sanayi teknolojisini konuşuyoruz. Yakında İzmir Büyükşehirde buluşacağız. Onların yeni tohumlarından alacağız. Çukurovanın belkide tamamına yetecek tohum üreteceğiz. Ata tohumu bizim için önemli.”

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.