.

TARSUS BELEDİYESİ NİN KIRSAL KALKINMA HAREKETİ DEVAM EDİYOR

Ekonomi (ÇH) - Çamlıyayla Haber | 12.03.2021 - 16:29, Güncelleme: 12.03.2021 - 16:29 2765+ kez okundu.
 

TARSUS BELEDİYESİ NİN KIRSAL KALKINMA HAREKETİ DEVAM EDİYOR

TARSUS BELEDİYESİ NİN KIRSAL KALKINMA HAREKETİ DEVAM EDİYOR

Tarsus Belediyesinin kırsal kalkınmayı desteklemek ve kırsal kesimde yaşayan halkın yaşam standardını yükseltmek amacıyla başlattığı kırsal kalkınma hareketi, 5 bin adet zeytin fidanı ve 5 bin adet incir fidanı dağıtımı çalışmasıyla devam ediyor. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın öncülüğünde başlatılan Ata Tohumu Projesi kapsamında, Başkan Yardımcısı Osman Polat’ın koordinesinde Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda, bölgemizde yoğun talep gören Gemlik ve Sarıulak zeytin çeşitleri ile siyah, beyaz ve bardacık incir çeşitleri Tarsus Belediyesi’nin fidanlıklarında çelikleme yöntemiyle çoğaltılıp geliştiriliyor. 5 bin adet zeytin ve 5 bin adet incir fidanının bulunduğu fidanlıkta toplamda 10 bin fidan geliştirildi. Fidanlar,  kırsal kesimde yaşayan küçük üreticilerle buluşmayı bekliyor.
TARSUS BELEDİYESİ NİN KIRSAL KALKINMA HAREKETİ DEVAM EDİYOR

Tarsus Belediyesinin kırsal kalkınmayı desteklemek ve kırsal kesimde yaşayan halkın yaşam standardını yükseltmek amacıyla başlattığı kırsal kalkınma hareketi, 5 bin adet zeytin fidanı ve 5 bin adet incir fidanı dağıtımı çalışmasıyla devam ediyor.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın öncülüğünde başlatılan Ata Tohumu Projesi kapsamında, Başkan Yardımcısı Osman Polat’ın koordinesinde Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda, bölgemizde yoğun talep gören Gemlik ve Sarıulak zeytin çeşitleri ile siyah, beyaz ve bardacık incir çeşitleri Tarsus Belediyesi’nin fidanlıklarında çelikleme yöntemiyle çoğaltılıp geliştiriliyor. 5 bin adet zeytin ve 5 bin adet incir fidanının bulunduğu fidanlıkta toplamda 10 bin fidan geliştirildi. Fidanlar,  kırsal kesimde yaşayan küçük üreticilerle buluşmayı bekliyor.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.