.

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN 8 MART KUTLAMASI

Genel 08.03.2021 - 14:23, Güncelleme: 08.03.2021 - 14:23 2597+ kez okundu.
 

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN 8 MART KUTLAMASI

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN 8 MART KUTLAMASI

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN 8 MART KUTLAMASI   -BAŞKAN BOZDOĞAN: KEŞKE HERKES KADINA KARŞI YAPILAN HAKSIZLIKLARIN KARŞISINDA BİRLİK OLABİLSE…     Tarsus Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün koordinesinde Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi’nde düzenlenen etkinlik kapsamında ‘Kadın Kitaplığı ve Okuma Köşesi’ ile fotoğrafçılık kursu alan kadınların fotoğraflarından oluşan serginin açılışı gerçekleştirildi.   Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan etkinlikte yaptığı konuşmada,  “Keşke her gün kadın günü olarak algılansa ve o algı, o bilinç bir kentin kimliğine, kültürüne tamamen işlense. Çocukluğumuzda Cumhuriyet kadınları derdik. Bizi eğiten, öğreten o Cumhuriyet kadınlarımızla gurur duyardık. Bugün kentlerde eşitlik eylem planı tam olarak ortaya konulsaydı herhalde bugünlerin hiçbir anlamı kalmazdı. Ama hala var olan hele hele sistemin getirdiği yanlışlar, kadınlarımıza karşı olan şiddet ve haksızlıklar tüm toplumu üzmekle birlikte derin yaralar açıyor. Keşke hayatımıza değer ve anlam katan kadınlarımızı her gün daha iyi bir saygıyla, sevgiyle ansalar. Keşke herkes kadına karşı yapılan haksızlıkların karşısında birlik olabilse. Ve bunu kent kimliğine, kent kültürüne, kent bilincine işleseler. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınların Gününü kutluyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlama programına Tarsus Fotoğraf Derneği ve Tarsus Türk Sanat Musikisi Derneği Kadın Korosu da destek verdi. Tarsus Türk Sanat Musikisi Derneği Kadın Korosunun Şef Uğur Burcu Gökayaz yönetiminde verdiği mini konser Emekçi Kadınlar Günü kutlamalarına renk kattı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlama programında katılımcı kadınlara günün anısına içinde çeşitli hediyelerin bulunduğu el çantaları hediye edildi. Katılımcılar daha sonra Tarsus’un tarihi ve turistik yerlerini gezdi.
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN 8 MART KUTLAMASI

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN 8 MART KUTLAMASI

 

-BAŞKAN BOZDOĞAN: KEŞKE HERKES KADINA KARŞI YAPILAN HAKSIZLIKLARIN KARŞISINDA BİRLİK OLABİLSE…

 

 

Tarsus Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün koordinesinde Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi’nde düzenlenen etkinlik kapsamında ‘Kadın Kitaplığı ve Okuma Köşesi’ ile fotoğrafçılık kursu alan kadınların fotoğraflarından oluşan serginin açılışı gerçekleştirildi.

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan etkinlikte yaptığı konuşmada,  “Keşke her gün kadın günü olarak algılansa ve o algı, o bilinç bir kentin kimliğine, kültürüne tamamen işlense. Çocukluğumuzda Cumhuriyet kadınları derdik. Bizi eğiten, öğreten o Cumhuriyet kadınlarımızla gurur duyardık. Bugün kentlerde eşitlik eylem planı tam olarak ortaya konulsaydı herhalde bugünlerin hiçbir anlamı kalmazdı. Ama hala var olan hele hele sistemin getirdiği yanlışlar, kadınlarımıza karşı olan şiddet ve haksızlıklar tüm toplumu üzmekle birlikte derin yaralar açıyor. Keşke hayatımıza değer ve anlam katan kadınlarımızı her gün daha iyi bir saygıyla, sevgiyle ansalar. Keşke herkes kadına karşı yapılan haksızlıkların karşısında birlik olabilse. Ve bunu kent kimliğine, kent kültürüne, kent bilincine işleseler. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınların Gününü kutluyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlama programına Tarsus Fotoğraf Derneği ve Tarsus Türk Sanat Musikisi Derneği Kadın Korosu da destek verdi.

Tarsus Türk Sanat Musikisi Derneği Kadın Korosunun Şef Uğur Burcu Gökayaz yönetiminde verdiği mini konser Emekçi Kadınlar Günü kutlamalarına renk kattı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlama programında katılımcı kadınlara günün anısına içinde çeşitli hediyelerin bulunduğu el çantaları hediye edildi.

Katılımcılar daha sonra Tarsus’un tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.