.

MERSİNDE EVSEL KATI ATIK ÜCRETLERİ ARTIK SU FATURALARINA YANSIYACAK

Ekonomi 07.03.2021 - 22:37, Güncelleme: 07.03.2021 - 22:37 2306+ kez okundu.
 

MERSİNDE EVSEL KATI ATIK ÜCRETLERİ ARTIK SU FATURALARINA YANSIYACAK

Evsel katı atık bedelleri Mart ayından itibaren su faturaları aracılığı ile tahsil edilecek

MERSİNDE EVSEL KATI ATIK ÜCRETLERİ ARTIK SU FATURALARINA YANSIYACAK MESKİ, İLÇE BELEDİYELERİNİN ALACAĞI EVSEL KATI ATIK ÜCRETLERİNİN YÖNETMELİK GEREĞİ SU FATURALARI ÜZERİNDEN TOPLANACAĞINI VE  SU ÜCRETLERİNDE HERHANGİ BİR ARTIŞ SÖZKONUSU OLMADIĞINI AÇIKLAMASI YAPTI Vatandaşlara kesintisiz içmesuyu temini sağlayan ve 7/24 çalışma prensibiyle hizmet veren MESKİ Genel Müdürlüğü, “Evsel Katı Atık Bedelleri” ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, “İlçe belediyelerince talep edilen evsel katı atık bedelleri Mart ayından itibaren su faturaları aracılığı ile tahsil edilecek ve bedelin tamamı ilgili ilçe belediyesine aktarılacaktır. Su ücretlerinde herhangi bir artış söz konusu değildir” denildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, su faturalarına ayrı bir bölüm olarak ilave edilen evsel katı atık ücretleriyle ilgili bir açıklama yaptı. Söz konusu açıklamaya göre, Mart ayı itibariyle “Evsel Katı Atık Bedellerinin”  tahakkuku ve tahsilatı su faturaları aracılığı ile yapılacak. Su faturaları üzerinden alınan bedeller ise ilgili ilçe belediyelerine aktarılacak. Açıklamada, “Su ücretlerinde herhangi bir artış söz konusu değildir” denildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “2872 Sayılı Çevre Kanunu’nun 11. Maddesinde; ‘Büyükşehir belediyeleri ve belediyeler evsel katı atık bertaraf tesislerini kurmak, kurdurmak, işletmek veya işlettirmekle yükümlüdür. Bu hizmetten yararlanan ve/veya yararlanacaklar, sorumlu yönetimlerin yapacağı yatırım, işletme, bakım, onarım ve ıslah harcamalarına katılmakla yükümlüdür. Bu hizmetten yararlananlardan, Belediye Meclisince belirlenecek tarifeye göre katı atık toplama, taşıma ve bertaraf ücreti alınır. Bu fıkra uyarınca tahsil edilen ücretler, katı atıkla ilgili hizmetler dışında kullanılamaz’ denilmektedir. Ayrıca, 27/10/2010 tarih 27742 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Atıksu Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik’ ile her belediyeye evsel katı atık toplama ve varsa bertaraf maliyetlerinin evsel katı atık bedeli olarak mükelleflerden alma imkanı getirilmiş olup; aynı yönetmeliğin faturalandırma başlıklı 22-(1) maddesinde; ‘Atıksu ve evsel katı atık hizmetlerine ait ücretlendirme yapılan hizmetin karşılığı olarak müstakilen, düzenli aralıklarla su faturaları üzerinden yapılır’ denilmektedir. Söz konusu mevzuat kapsamında, evsel katı atık bedelleri İlçe Belediye Meclisleri’nce onaylanarak tahsil edilmek üzere MESKİ’ye bildirilmiştir. Bu hükümler doğrultusunda, ‘Evsel Katı Atık Bedelleri’ Mart ayından itibaren su faturaları aracılığı ile MESKİ tarafından tahakkuk oluşturularak tahsil edilecektir. Tahsil edilen bedellerin tamamı ise ilgili ilçe belediyelerine aktarılacaktır.”
Evsel katı atık bedelleri Mart ayından itibaren su faturaları aracılığı ile tahsil edilecek

MERSİNDE EVSEL KATI ATIK ÜCRETLERİ ARTIK SU FATURALARINA YANSIYACAK

MESKİ, İLÇE BELEDİYELERİNİN ALACAĞI EVSEL KATI ATIK ÜCRETLERİNİN YÖNETMELİK GEREĞİ SU FATURALARI ÜZERİNDEN TOPLANACAĞINI VE  SU ÜCRETLERİNDE HERHANGİ BİR ARTIŞ SÖZKONUSU OLMADIĞINI AÇIKLAMASI YAPTI

Vatandaşlara kesintisiz içmesuyu temini sağlayan ve 7/24 çalışma prensibiyle hizmet veren MESKİ Genel Müdürlüğü, “Evsel Katı Atık Bedelleri” ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, “İlçe belediyelerince talep edilen evsel katı atık bedelleri Mart ayından itibaren su faturaları aracılığı ile tahsil edilecek ve bedelin tamamı ilgili ilçe belediyesine aktarılacaktır. Su ücretlerinde herhangi bir artış söz konusu değildir” denildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, su faturalarına ayrı bir bölüm olarak ilave edilen evsel katı atık ücretleriyle ilgili bir açıklama yaptı.

Söz konusu açıklamaya göre, Mart ayı itibariyle “Evsel Katı Atık Bedellerinin”  tahakkuku ve tahsilatı su faturaları aracılığı ile yapılacak. Su faturaları üzerinden alınan bedeller ise ilgili ilçe belediyelerine aktarılacak. Açıklamada, “Su ücretlerinde herhangi bir artış söz konusu değildir” denildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“2872 Sayılı Çevre Kanunu’nun 11. Maddesinde; ‘Büyükşehir belediyeleri ve belediyeler evsel katı atık bertaraf tesislerini kurmak, kurdurmak, işletmek veya işlettirmekle yükümlüdür. Bu hizmetten yararlanan ve/veya yararlanacaklar, sorumlu yönetimlerin yapacağı yatırım, işletme, bakım, onarım ve ıslah harcamalarına katılmakla yükümlüdür. Bu hizmetten yararlananlardan, Belediye Meclisince belirlenecek tarifeye göre katı atık toplama, taşıma ve bertaraf ücreti alınır. Bu fıkra uyarınca tahsil edilen ücretler, katı atıkla ilgili hizmetler dışında kullanılamaz’ denilmektedir.

Ayrıca, 27/10/2010 tarih 27742 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Atıksu Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik’ ile her belediyeye evsel katı atık toplama ve varsa bertaraf maliyetlerinin evsel katı atık bedeli olarak mükelleflerden alma imkanı getirilmiş olup; aynı yönetmeliğin faturalandırma başlıklı 22-(1) maddesinde; ‘Atıksu ve evsel katı atık hizmetlerine ait ücretlendirme yapılan hizmetin karşılığı olarak müstakilen, düzenli aralıklarla su faturaları üzerinden yapılır’ denilmektedir.

Söz konusu mevzuat kapsamında, evsel katı atık bedelleri İlçe Belediye Meclisleri’nce onaylanarak tahsil edilmek üzere MESKİ’ye bildirilmiştir. Bu hükümler doğrultusunda, ‘Evsel Katı Atık Bedelleri’ Mart ayından itibaren su faturaları aracılığı ile MESKİ tarafından tahakkuk oluşturularak tahsil edilecektir. Tahsil edilen bedellerin tamamı ise ilgili ilçe belediyelerine aktarılacaktır.”

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.