.

TARSUS KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU TOPLANTISI YAPILDI.

Genel (TG) - TARSUS GAZETESİ | 19.02.2021 - 09:09, Güncelleme: 19.02.2021 - 09:09 2205+ kez okundu.
 

TARSUS KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU TOPLANTISI YAPILDI.

TARSUS KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU TOPLANTISI YAPILDI.

Tarsus Kent Konseyi Yürütme Kurulu olağan toplantısı 16 Şubat 2021 Salı günü saat:16.00 da, Kent Konseyi’nin Güner Baykal Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya; Tarsus Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu, Genel Sekreter Reşit Tok, üyeler; Belgin Ok, Şahin Yücel, Beyhan Gürbüz, Gülsevim Kıraç, Bilgehan Güçtimur, Hatice Gönül Ateş ve Gökhan Özberk katıldılar. Tarsus Kent Konseyi başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu toplantının açılış konuşmasında gündem maddeleri hakkında bilgi verdi. Yapılacak çalışmalar hakkında üyeler katkılarıyla genel görüşme yapıldı.  Toplantıda görüşülen konular ve alınan kararlar aşağıdadır;  - Kent Konseyi Faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı.  - Zorunlu göç ile ailelerinden kopmuş olan çocukların sorunlarıyla ile ilgili farkındalık yaratma projeleri ele alındı.   - Kent Konseyinin koordinasyonu ile başlatılan Mahalle Meclisleri Pilot Çalışmasının son durumu değerlendirildi ve Mahalle Meclisi kurmak isteyen bir mahalleyle ilgili ön görüşme yapıldı. Konuyla ilgili Kent Konseyi Başkanı ve Genel Sekreterinin görüşme yapması kararlaştırıldı.  - Günümüzde küresel iklim değişikliğinin sağlık, çevre, hava, su, enerji gibi birçok alanı  etkilediği belirtildi ve bu konuda Tarsus için neler yapılabileceği görüşüldü. Tarsus Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu ve Tema üyeleri ile bir toplantı yapıldığı ve Tarsus İklim Eylem Planının hazırlanması için ilgili kamu ve resmi kurumlar ve diğer sivil toplum kuruluşları ile görüşmeler yapılması ve çalışmaların hızlandırılması kararlaştırıldı.    - 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Kadın Meclisi olarak yapılacak etkinlikler hakkında görüşüldü. 8 Mart 2021 Pazartesi günü saat:20.00 da SGK Kanununda kadınların hakları ile ilgili online bir söyleşi yapılacağı, ayrıca belirlenen bir açık alanda, eğitmen eşliğinde kadın katılımcılarla yoga yapılması, kadın şairler şiir dinletisi yapılmasının planlandığı belirtildi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri ile ilgili yürütülen planlama çalışmaları hakkında Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilgehan Güçtümur bilgi verdi.
TARSUS KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU TOPLANTISI YAPILDI.

Tarsus Kent Konseyi Yürütme Kurulu olağan toplantısı 16 Şubat 2021 Salı günü saat:16.00 da, Kent Konseyi’nin Güner Baykal Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya; Tarsus Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu, Genel Sekreter Reşit Tok, üyeler; Belgin Ok, Şahin Yücel, Beyhan Gürbüz, Gülsevim Kıraç, Bilgehan Güçtimur, Hatice Gönül Ateş ve Gökhan Özberk katıldılar.

Tarsus Kent Konseyi başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu toplantının açılış konuşmasında gündem maddeleri hakkında bilgi verdi. Yapılacak çalışmalar hakkında üyeler katkılarıyla genel görüşme yapıldı. 

Toplantıda görüşülen konular ve alınan kararlar aşağıdadır;

 - Kent Konseyi Faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

 - Zorunlu göç ile ailelerinden kopmuş olan çocukların sorunlarıyla ile ilgili farkındalık yaratma projeleri ele alındı. 

 - Kent Konseyinin koordinasyonu ile başlatılan Mahalle Meclisleri Pilot Çalışmasının son durumu değerlendirildi ve Mahalle Meclisi kurmak isteyen bir mahalleyle ilgili ön görüşme yapıldı. Konuyla ilgili Kent Konseyi Başkanı ve Genel Sekreterinin görüşme yapması kararlaştırıldı. 

- Günümüzde küresel iklim değişikliğinin sağlık, çevre, hava, su, enerji gibi birçok alanı  etkilediği belirtildi ve bu konuda Tarsus için neler yapılabileceği görüşüldü. Tarsus Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu ve Tema üyeleri ile bir toplantı yapıldığı ve Tarsus İklim Eylem Planının hazırlanması için ilgili kamu ve resmi kurumlar ve diğer sivil toplum kuruluşları ile görüşmeler yapılması ve çalışmaların hızlandırılması kararlaştırıldı.   

- 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Kadın Meclisi olarak yapılacak etkinlikler hakkında görüşüldü. 8 Mart 2021 Pazartesi günü saat:20.00 da SGK Kanununda kadınların hakları ile ilgili online bir söyleşi yapılacağı, ayrıca belirlenen bir açık alanda, eğitmen eşliğinde kadın katılımcılarla yoga yapılması, kadın şairler şiir dinletisi yapılmasının planlandığı belirtildi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri ile ilgili yürütülen planlama çalışmaları hakkında Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilgehan Güçtümur bilgi verdi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.