.

Ünlü Psikolog ve Yazar Doğan Cüceloğlu Evinde Ölü Bulundu

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.02.2021 - 17:49, Güncelleme: 16.02.2021 - 18:43 2580+ kez okundu.
 

Ünlü Psikolog ve Yazar Doğan Cüceloğlu Evinde Ölü Bulundu

Beşiktaş’taki evinde ölü bulunan ünlü psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu’nun cenazesi evinden alınarak Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Beşiktaş’taki evinde ölü bulunan ünlü psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu’nun cenazesi evinden alınarak Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Edinilen bilgilere göre, 83 yaşındaki ünlü psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu, Beşiktaş Akatlar’daki evinde ölü bulundu. Alışverişten dönen Cüceloğlu’nun eşi, evde kocasının cansız bedeni ile karşılaştı. Sağlık ve Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ilk belirlemelerinin ardından Cumhuriyet savcısı ve adli tabip de incelemelerde bulundu. Vefat ettiği belirlenen Cüceloğlu’nun cenazesi ise evinden alınarak, Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Doğan Cüceloğlu kimdir? Doğan Cüceloğlu, 1938 yılında Mersin'in Silifke ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nü bitirdi. ABD'de Illinois Üniversitesi'nde doktorasını tamamlayan Cüceloğlu, iletişim psikolojisi alanında uzmanlaştı. Türkiye'de Hacettepe Üniversitesi ile Boğaziçi Üniversitesi'nde görev yapan Cüceloğlu, 1980-1996 yılları arasında ABD'nin Fullerton kentindeki California Eyalet Üniversitesi'nde çalıştı. Cüceloğlu, Fulbright bursu ile gittiği California Üniversitesi'nde de bir yıl ziyaretçi öğretim üyesi olarak görev yaptı. Kişisel sitesinde yer alan otobiyografisinde Cüceloğlu, "Önceliğim kitap yazmak. Şu ana kadar kendi yazdığım 13 kitap var" demişti. Bu kitaplardan en çok bilinenler; "Savaşçı", "Mış Gibi Yaşamlar", "İçimizdeki Biz" ve "Onlar Benim Kahramanım". Cüceloğlu'nun hayatının anlatıldığı "İnsanı Ararken" adlı kitabı ise Canan Dila yazmıştı. İlk evliliğinden Ayşen, Elif ve Timur adında üç çocuğu bulunan Cüceloğlu, daha sonra kendisi gibi yazar ve psikolog olan Yıldız Hacıevliyagil Cüceloğlu ile evlenmişti.
Beşiktaş’taki evinde ölü bulunan ünlü psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu’nun cenazesi evinden alınarak Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Beşiktaş’taki evinde ölü bulunan ünlü psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu’nun cenazesi evinden alınarak Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Edinilen bilgilere göre, 83 yaşındaki ünlü psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu, Beşiktaş Akatlar’daki evinde ölü bulundu. Alışverişten dönen Cüceloğlu’nun eşi, evde kocasının cansız bedeni ile karşılaştı. Sağlık ve Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ilk belirlemelerinin ardından Cumhuriyet savcısı ve adli tabip de incelemelerde bulundu. Vefat ettiği belirlenen Cüceloğlu’nun cenazesi ise evinden alınarak, Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Doğan Cüceloğlu kimdir?

Doğan Cüceloğlu, 1938 yılında Mersin'in Silifke ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nü bitirdi.

ABD'de Illinois Üniversitesi'nde doktorasını tamamlayan Cüceloğlu, iletişim psikolojisi alanında uzmanlaştı.

Türkiye'de Hacettepe Üniversitesi ile Boğaziçi Üniversitesi'nde görev yapan Cüceloğlu, 1980-1996 yılları arasında ABD'nin Fullerton kentindeki California Eyalet Üniversitesi'nde çalıştı.

Cüceloğlu, Fulbright bursu ile gittiği California Üniversitesi'nde de bir yıl ziyaretçi öğretim üyesi olarak görev yaptı.

Kişisel sitesinde yer alan otobiyografisinde Cüceloğlu, "Önceliğim kitap yazmak. Şu ana kadar kendi yazdığım 13 kitap var" demişti.

Bu kitaplardan en çok bilinenler; "Savaşçı", "Mış Gibi Yaşamlar", "İçimizdeki Biz" ve "Onlar Benim Kahramanım".

Cüceloğlu'nun hayatının anlatıldığı "İnsanı Ararken" adlı kitabı ise Canan Dila yazmıştı.

İlk evliliğinden Ayşen, Elif ve Timur adında üç çocuğu bulunan Cüceloğlu, daha sonra kendisi gibi yazar ve psikolog olan Yıldız Hacıevliyagil Cüceloğlu ile evlenmişti.

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.