.

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ TARSUS GRUP AMİRLİĞİNE YENİ HİZMET ARACI

Genel (TG) - TARSUS GAZETESİ | 08.02.2021 - 08:46, Güncelleme: 08.02.2021 - 08:46 2310+ kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ TARSUS GRUP AMİRLİĞİNE YENİ HİZMET ARACI

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın altyapısının güçlendirilmesi için çalışmalar devam ediyor.

  Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın altyapısının güçlendirilmesi için çalışmalar devam ediyor. İtfaiye Daire Başkanlığı Tarsus Grup Amirliği bünyesinde kullanılmak üzere, tam donanımlı yeni bir yangın söndürme aracı alındı.   Ev ve işyeri yangını, doğal afetler neticesinde yaşanan kurtarma operasyonları, dağda veya evde mahsur kalan canlıların çıkartılması, sıkışmalı kazalar ve daha pek çok vakada seri şekilde olay yerine intikal eden Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin daha kaliteli hizmet vermelerine imkan sunacak yeni yangın söndürme aracında son teknoloji birçok ekipman bulunuyor.     Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın altyapısının güçlendirilmesi için çalışmalar devam ediyor.   Elazığ ve İzmir’de meydana gelen depremlerde arama kurtarma çalışmalarını başarılı şekilde yerine getiren ve 2020 yılını toplam 16 bin 987 görevle tamamlayan Büyükşehir itfaiye ekiplerinin araç filosu güçlendiriliyor. İtfaiye Daire Başkanlığı Tarsus Grup Amirliği bünyesinde kullanılmak üzere, tam donanımlı yeni bir yangın söndürme aracı alındı.   Son teknoloji birçok ekipman bulunuyor Ev ve işyeri yangını, doğal afetler neticesinde yaşanan kurtarma operasyonları, dağda veya evde mahsur kalan canlıların çıkartılması, sıkışmalı kazalar ve daha pek çok vakada seri şekilde olay yerine intikal eden Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin daha kaliteli hizmet vermelerine imkan sunacak yeni yangın söndürme ve arama-kurtarma olaylarına müdahale aracında son teknoloji birçok ekipman bulunuyor.   Çift kabin özelliğiyle 5 personelin taşınabildiği yeni araç, monitör özelliğiyle orman yangınlarında veya otoyolda meydana gelen araç yangın olaylarında 80 ile 100 metre mesafelere kadar tazyikli su sıkma imkanı sunuyor. Sıkışmalı kazalarda ise kaporta kesme ekipmanlarının yer aldığı araçta, yedek köpük ve diğer malzemelerin konulması içinde kabinler bulunuyor.   Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı Tarsus Grup Amirliği Sorumlusu Kenan Demirpolat, yeni aracın filolularına katılmasıyla daha iyi hizmet vereceklerini kaydederek, “Bizlere her zaman destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Vahap Seçer’e ve Koordinasyon Sorumlumuz sayın Ali Boltaç’a teşekkür ediyorum. Bizler, Tarsus merkez olmak üzere Bağlar şubemiz, Yenice şubemiz, Çamlıyayla şubemiz ve Gülek şubemiz olmak üzere, buradan ayrı toplam 4 tane şubemiz var. İstasyonların birbirine yakın olması, bizlere hizmet olarak daha hızlı şekilde her tarafa ulaşmamızı sağlıyor. Bu konularda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız oldukça duyarlı. Halkımıza daha fazla katkı yapmak için sürekli kontrollü çalışmalar yapıyoruz. Yeni gelen aracımız oldukça donanımlı. Teknolojik olarak birçok özelliğe sahip” diye konuştu.   Araç sorumlusu Adem Aşık’ta aracın teknik özellikleriyle ilgili olarak bilgi verdi. Araçta 4 adet yedek köpük bidonunun yer aldığını belirten Aşık, özellikle anız yangınlarında kullanılmak üzere 25 metre uzunluğunda çıkrığın bulunduğunu ifade etti.
Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın altyapısının güçlendirilmesi için çalışmalar devam ediyor.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın altyapısının güçlendirilmesi için çalışmalar devam ediyor. İtfaiye Daire Başkanlığı Tarsus Grup Amirliği bünyesinde kullanılmak üzere, tam donanımlı yeni bir yangın söndürme aracı alındı.

 

Ev ve işyeri yangını, doğal afetler neticesinde yaşanan kurtarma operasyonları, dağda veya evde mahsur kalan canlıların çıkartılması, sıkışmalı kazalar ve daha pek çok vakada seri şekilde olay yerine intikal eden Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin daha kaliteli hizmet vermelerine imkan sunacak yeni yangın söndürme aracında son teknoloji birçok ekipman bulunuyor.

 

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın altyapısının güçlendirilmesi için çalışmalar devam ediyor.

 

Elazığ ve İzmir’de meydana gelen depremlerde arama kurtarma çalışmalarını başarılı şekilde yerine getiren ve 2020 yılını toplam 16 bin 987 görevle tamamlayan Büyükşehir itfaiye ekiplerinin araç filosu güçlendiriliyor. İtfaiye Daire Başkanlığı Tarsus Grup Amirliği bünyesinde kullanılmak üzere, tam donanımlı yeni bir yangın söndürme aracı alındı.

 

Son teknoloji birçok ekipman bulunuyor

Ev ve işyeri yangını, doğal afetler neticesinde yaşanan kurtarma operasyonları, dağda veya evde mahsur kalan canlıların çıkartılması, sıkışmalı kazalar ve daha pek çok vakada seri şekilde olay yerine intikal eden Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin daha kaliteli hizmet vermelerine imkan sunacak yeni yangın söndürme ve arama-kurtarma olaylarına müdahale aracında son teknoloji birçok ekipman bulunuyor.

 

Çift kabin özelliğiyle 5 personelin taşınabildiği yeni araç, monitör özelliğiyle orman yangınlarında veya otoyolda meydana gelen araç yangın olaylarında 80 ile 100 metre mesafelere kadar tazyikli su sıkma imkanı sunuyor. Sıkışmalı kazalarda ise kaporta kesme ekipmanlarının yer aldığı araçta, yedek köpük ve diğer malzemelerin konulması içinde kabinler bulunuyor.

 

Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı Tarsus Grup Amirliği Sorumlusu Kenan Demirpolat, yeni aracın filolularına katılmasıyla daha iyi hizmet vereceklerini kaydederek,

“Bizlere her zaman destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Vahap Seçer’e ve Koordinasyon Sorumlumuz sayın Ali Boltaç’a teşekkür ediyorum. Bizler, Tarsus merkez olmak üzere Bağlar şubemiz, Yenice şubemiz, Çamlıyayla şubemiz ve Gülek şubemiz olmak üzere, buradan ayrı toplam 4 tane şubemiz var. İstasyonların birbirine yakın olması, bizlere hizmet olarak daha hızlı şekilde her tarafa ulaşmamızı sağlıyor. Bu konularda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız oldukça duyarlı. Halkımıza daha fazla katkı yapmak için sürekli kontrollü çalışmalar yapıyoruz. Yeni gelen aracımız oldukça donanımlı. Teknolojik olarak birçok özelliğe sahip”

diye konuştu.

 

Araç sorumlusu Adem Aşık’ta aracın teknik özellikleriyle ilgili olarak bilgi verdi. Araçta 4 adet yedek köpük bidonunun yer aldığını belirten Aşık, özellikle anız yangınlarında kullanılmak üzere 25 metre uzunluğunda çıkrığın bulunduğunu ifade etti.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.