.

Tarsuslu Esnaf Balıklar Ölmesin Diye Şelaleye Su Veriyor

Genel (TG) - TARSUS GAZETESİ | 14.01.2021 - 17:55, Güncelleme: 14.01.2021 - 17:55 2924+ kez okundu.
 

Tarsuslu Esnaf Balıklar Ölmesin Diye Şelaleye Su Veriyor

HORTUMLA SU VERMEYE BAŞLADI

Tarsus 'ta esnaflık yapan Mehmet İnak, yaşanan kuraklık sonucu suyu çekilen Tarsus Şelalesi'ne balıklar ölmesin diye hortumla su veriyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, yağışların da kesilmesi ile birlikte, baraj göllerinde sular çekildi, akarsular kurumaya yüz tuttu. Akarsu bolluğu bakımından önemli bir konuma sahip olan Tarsus de bu olumsuzluktan etkilendi. TARSUS ŞELALESİ'NİN BİR KOLU KURUDU Habere göre ilçede turistik öneme sahip Tarsus Şelalesi'nde su debisi yarı yarıya düşünce, şelalenin bir kolu tamamen kurudu. HORTUMLA SU VERMEYE BAŞLADI   Bölgede esnaflık yapan Mehmet İnak, yılanbalığı, sazan ve kızılkanat yavrularının bulunduğu kola, hayvanların ölmemesi için hortumla su vermeye başladı.   "SU OLAN YERDEN OLMAYAN YERE VERİYORUZ" Susuzluktan dolayı balık ölümlerinin yaşandığını dile getiren İnak, "Kuraklıktan dolayı 3-4 gündür şelalede su kuruduğu için şelalenin su olan bölgesinden hidroforla kuruyan bölgeye su aktarıyoruz. "YÜZLERCE BALIĞIN ÖLDÜĞÜNÜ GÖRDÜK" Sabah baktığımızda yüzlerce balığın öldüğünü gördük. Çok az bir bölgede su vardı. Buradaki suyu çoğaltıp, su olan bölgeye balıklarımızı taşımak için, onların ölmemesi için 5 saattir buraya su veriyorum" dedi. Öte yandan şelalenin eski hali ile şimdiki görüntüsü, korkunç bir manzara oluşturdu.
HORTUMLA SU VERMEYE BAŞLADI

Tarsus 'ta esnaflık yapan Mehmet İnak, yaşanan kuraklık sonucu suyu çekilen Tarsus Şelalesi'ne balıklar ölmesin diye hortumla su veriyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, yağışların da kesilmesi ile birlikte, baraj göllerinde sular çekildi, akarsular kurumaya yüz tuttu. Akarsu bolluğu bakımından önemli bir konuma sahip olan Tarsus de bu olumsuzluktan etkilendi.

TARSUS ŞELALESİ'NİN BİR KOLU KURUDU

Habere göre ilçede turistik öneme sahip Tarsus Şelalesi'nde su debisi yarı yarıya düşünce, şelalenin bir kolu tamamen kurudu.

HORTUMLA SU VERMEYE BAŞLADI

 

Bölgede esnaflık yapan Mehmet İnak, yılanbalığı, sazan ve kızılkanat yavrularının bulunduğu kola, hayvanların ölmemesi için hortumla su vermeye başladı.

 

"SU OLAN YERDEN OLMAYAN YERE VERİYORUZ"

Susuzluktan dolayı balık ölümlerinin yaşandığını dile getiren İnak, "Kuraklıktan dolayı 3-4 gündür şelalede su kuruduğu için şelalenin su olan bölgesinden hidroforla kuruyan bölgeye su aktarıyoruz.

"YÜZLERCE BALIĞIN ÖLDÜĞÜNÜ GÖRDÜK"

Sabah baktığımızda yüzlerce balığın öldüğünü gördük. Çok az bir bölgede su vardı. Buradaki suyu çoğaltıp, su olan bölgeye balıklarımızı taşımak için, onların ölmemesi için 5 saattir buraya su veriyorum" dedi.

Öte yandan şelalenin eski hali ile şimdiki görüntüsü, korkunç bir manzara oluşturdu.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.