.

Girişimci kadınların dijitalleşmesi eğitiminde ikinci etap başladı

Genel (TG) - TARSUS GAZETESİ | 04.01.2021 - 14:17, Güncelleme: 04.01.2021 - 14:25 1652+ kez okundu.
 

Girişimci kadınların dijitalleşmesi eğitiminde ikinci etap başladı

Girişimci kadınların dijitalleşmesi eğitiminde ikinci etap başladı

Mezitli’de kadın girişimcilerin e-ticaret yapabilmesi için başlatılan ve ilk etapta 136 kadının yararlandığı Girişimci Kadınlar Projesinin (GİKA) ikinci etabı başladı. Katılan kursiyerlere ücretsiz tablet dağıtımında yapıldığı projenin ilk toplantısı yaşanan pandemi dolayısı ile uzaktan bağlantı yöntemiyle gerçekleştirildi. Mezitli Belediyesi, 2430'uncu Bölge Rotary Kulübü ve Mersin Rotary Kulübü’nün iş birliği ile başlatılan ve yaklaşık 1 yıldır devam eden proje kapsamında geçen yıl olduğu gibi girişimcilik, dijital teknoloji kullanımı, sosyal medya, e-ticaret üzerinden satış ve pazarlama teknikleri üzerine eğitimler verilecek. 300’ün üzerinde kadının yer aldığı ilk derse Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da katılarak yaptığı açılış konuşmasında geçtiğimiz yıl yaşanan tecrübeleri aktardı.  Konuşmasında Mezitli’de kadınlara yönelik olarak gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Tarhan,  “Mezitli’nin kadınları diğer kentlerde yaşayanlara göre daha ayrıcalıklı diye düşünüyorum. Belediye olarak kadınlarımızın daha iyi şartlarda yaşaması için her türlü çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Kadınlarımızın daha büyük işler başarabilmesi için projeler üretmeye devam ediyoruz”  dedi. Mezitli’de yaşayan kadınların diğer bölgelere göre sosyal ekonomik yönden şanslı olduklarını ifade eden Başkan Tarhan,  “Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz projemizde oldukça başarılı sonuç aldık. Özellikle artık dünya çapında bilinir hale gelen ve farklı yerlerde uygulamaya konulan Kadın Üretici Pazarlarımızın yanı sıra üreten kadınlarımızın özellikle pazarlama alanında teknolojiden de yararlanmaya başladı. Şu anda ürünleri dünyanın her yerine satabiliyorlar. Rotary kulüplerimizle birlikte başlattığımız eğitim projesi ile kadınlarımızı bilgisayar desteğiyle ürünlerini tüm dünyaya pazarlamayı öğrendiler. Kadınlarımız, evlerinde ya da bahçelerinde ürünlerini dünyaya pazarlayabiliyorlar. İkinci etap çalışmamızda daha fazla kadınımızın dijital pazarlamayı öğrenerek çok önemli başarılara imza atacağından kuşkum yok”  dedi.
Girişimci kadınların dijitalleşmesi eğitiminde ikinci etap başladı

Mezitli’de kadın girişimcilerin e-ticaret yapabilmesi için başlatılan ve ilk etapta 136 kadının yararlandığı Girişimci Kadınlar Projesinin (GİKA) ikinci etabı başladı. Katılan kursiyerlere ücretsiz tablet dağıtımında yapıldığı projenin ilk toplantısı yaşanan pandemi dolayısı ile uzaktan bağlantı yöntemiyle gerçekleştirildi.

Mezitli Belediyesi, 2430'uncu Bölge Rotary Kulübü ve Mersin Rotary Kulübü’nün iş birliği ile başlatılan ve yaklaşık 1 yıldır devam eden proje kapsamında geçen yıl olduğu gibi girişimcilik, dijital teknoloji kullanımı, sosyal medya, e-ticaret üzerinden satış ve pazarlama teknikleri üzerine eğitimler verilecek.

300’ün üzerinde kadının yer aldığı ilk derse Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da katılarak yaptığı açılış konuşmasında geçtiğimiz yıl yaşanan tecrübeleri aktardı.  Konuşmasında Mezitli’de kadınlara yönelik olarak gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Tarhan, 

“Mezitli’nin kadınları diğer kentlerde yaşayanlara göre daha ayrıcalıklı diye düşünüyorum. Belediye olarak kadınlarımızın daha iyi şartlarda yaşaması için her türlü çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Kadınlarımızın daha büyük işler başarabilmesi için projeler üretmeye devam ediyoruz”

 dedi.

Mezitli’de yaşayan kadınların diğer bölgelere göre sosyal ekonomik yönden şanslı olduklarını ifade eden Başkan Tarhan, 

“Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz projemizde oldukça başarılı sonuç aldık. Özellikle artık dünya çapında bilinir hale gelen ve farklı yerlerde uygulamaya konulan Kadın Üretici Pazarlarımızın yanı sıra üreten kadınlarımızın özellikle pazarlama alanında teknolojiden de yararlanmaya başladı. Şu anda ürünleri dünyanın her yerine satabiliyorlar. Rotary kulüplerimizle birlikte başlattığımız eğitim projesi ile kadınlarımızı bilgisayar desteğiyle ürünlerini tüm dünyaya pazarlamayı öğrendiler. Kadınlarımız, evlerinde ya da bahçelerinde ürünlerini dünyaya pazarlayabiliyorlar. İkinci etap çalışmamızda daha fazla kadınımızın dijital pazarlamayı öğrenerek çok önemli başarılara imza atacağından kuşkum yok”

 dedi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.