.

YENİ SEZONUN İLK ÇOCUK OYUNU ‘KÜÇÜK KARA BALIK’

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 06.11.2020 - 10:48, Güncelleme: 06.11.2020 - 10:48 2415+ kez okundu.
 

YENİ SEZONUN İLK ÇOCUK OYUNU ‘KÜÇÜK KARA BALIK’

YENİ SEZONUN İLK ÇOCUK OYUNU ‘KÜÇÜK KARA BALIK’

YENİ SEZONUN İLK ÇOCUK OYUNU: ‘KÜÇÜK KARA BALIK’ ‘KÜÇÜK KARA BALIK’ SAHNEDE! ÇOCUKLAR İÇİN SOSYAL MESAFELİ ‘KÜÇÜK KARA BALIK’ Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından hazırlanan sezonun ilk çocuk oyunu “Küçük Kara Balık” minik seyircilerle buluştu. “Haydi çocuklar, tiyatroya” sloganıyla yeni sezonun ilk çocuk oyunu olan Küçük Kara Balık’ı ücretsiz olarak sahneye koyan Şehir Tiyatrosu, sosyal mesafe kurallarına da gereken özeni gösterdi. [caption id="attachment_33414" align="alignnone" width="400"] YENİ SEZONUN İLK ÇOCUK OYUNU ‘KÜÇÜK KARA BALIK’[/caption] Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından hazırlanan sezonun ilk çocuk oyunu “Küçük Kara Balık”, minik seyircilerle buluştu. 35 dakika süren oyun ücretsiz bir şekilde sahnelendi. “Haydi çocuklar, tiyatroya” sloganıyla yeni sezonun ilk çocuk oyunu olan Küçük Kara Balık’ı sahneye koyan Şehir Tiyatrosu, sosyal mesafe kurallarına da özen gösterdi. Dünyayı görmeye meraklı küçük bir balık Çocuk hikâyeleri ile halk masalları yazarı ve derleyicisi Samed Behrengi’nin kaleme aldığı Küçük Kara Balık masalı, Nilbanu Engindeniz’in uyarlaması ve Fatih Selçuk’un yönetmenliğinde sahneye konuldu. Dünyayı görmeye meraklı küçük bir balığın özgürlüğe uzanan yolculuğunun anlatıldığı oyunda, adalet, eşitlik, özgüven, cesaret gibi kavramlar çocuksu bir bakış açısı ile ele alınıyor. Virüse karşı tüm önlemler alındı 60 sabit koltuğu sökülen oda tiyatrosunda küçük tiyatroseverlerin oyunu izleyebilmesi için 25 minik sandalye konuldu, halılar kaldırıldı ve yerlerine temizliği daha kolay olan ahşap döşendi. Oyun sırasında salona 12 yaşından büyükler alınmazken, aktörlerin tüm konuşmaları teybe kaydedildi ve oyun playback oynandı. Maske takma kurallarına harfiyen dikkat edilirken, salon, sahne ve kulis temsil öncesi ve sonrasında dezenfekte edildi. Oyun boyunca hazır bekleyen Büyükşehir Belediyesi’nin sağlık ekipleri salonda ateş ölçümü yaptı. Dezenfektan ve maske kullanımı gibi kurallara da dikkat eden ekipler, gereken her türlü önlemi aldı.
YENİ SEZONUN İLK ÇOCUK OYUNU ‘KÜÇÜK KARA BALIK’

YENİ SEZONUN İLK ÇOCUK OYUNU: ‘KÜÇÜK KARA BALIK’

‘KÜÇÜK KARA BALIK’ SAHNEDE!

ÇOCUKLAR İÇİN SOSYAL MESAFELİ ‘KÜÇÜK KARA BALIK’

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından hazırlanan sezonun ilk çocuk oyunu “Küçük Kara Balık” minik seyircilerle buluştu. “Haydi çocuklar, tiyatroya” sloganıyla yeni sezonun ilk çocuk oyunu olan Küçük Kara Balık’ı ücretsiz olarak sahneye koyan Şehir Tiyatrosu, sosyal mesafe kurallarına da gereken özeni gösterdi.

[caption id="attachment_33414" align="alignnone" width="400"]YENİ SEZONUN İLK ÇOCUK OYUNU ‘KÜÇÜK KARA BALIK’ YENİ SEZONUN İLK ÇOCUK OYUNU ‘KÜÇÜK KARA BALIK’[/caption]

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından hazırlanan sezonun ilk çocuk oyunu “Küçük Kara Balık”, minik seyircilerle buluştu. 35 dakika süren oyun ücretsiz bir şekilde sahnelendi. “Haydi çocuklar, tiyatroya” sloganıyla yeni sezonun ilk çocuk oyunu olan Küçük Kara Balık’ı sahneye koyan Şehir Tiyatrosu, sosyal mesafe kurallarına da özen gösterdi.

Dünyayı görmeye meraklı küçük bir balık

Çocuk hikâyeleri ile halk masalları yazarı ve derleyicisi Samed Behrengi’nin kaleme aldığı Küçük Kara Balık masalı, Nilbanu Engindeniz’in uyarlaması ve Fatih Selçuk’un yönetmenliğinde sahneye konuldu.

Dünyayı görmeye meraklı küçük bir balığın özgürlüğe uzanan yolculuğunun anlatıldığı oyunda, adalet, eşitlik, özgüven, cesaret gibi kavramlar çocuksu bir bakış açısı ile ele alınıyor.

Virüse karşı tüm önlemler alındı

60 sabit koltuğu sökülen oda tiyatrosunda küçük tiyatroseverlerin oyunu izleyebilmesi için 25 minik sandalye konuldu, halılar kaldırıldı ve yerlerine temizliği daha kolay olan ahşap döşendi. Oyun sırasında salona 12 yaşından büyükler alınmazken, aktörlerin tüm konuşmaları teybe kaydedildi ve oyun playback oynandı. Maske takma kurallarına harfiyen dikkat edilirken, salon, sahne ve kulis temsil öncesi ve sonrasında dezenfekte edildi.

Oyun boyunca hazır bekleyen Büyükşehir Belediyesi’nin sağlık ekipleri salonda ateş ölçümü yaptı. Dezenfektan ve maske kullanımı gibi kurallara da dikkat eden ekipler, gereken her türlü önlemi aldı.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.