.

ÖZEL ÇOCUKLAR İÇİN TARSUS GENÇLİK KAMPI’NDA ÖZEL BİR GÜN

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 17.10.2020 - 09:43, Güncelleme: 17.10.2020 - 16:29 2068+ kez okundu.
 

ÖZEL ÇOCUKLAR İÇİN TARSUS GENÇLİK KAMPI’NDA ÖZEL BİR GÜN

ÖZEL ÇOCUKLAR İÇİN TARSUS GENÇLİK KAMPI’NDA ÖZEL BİR GÜN

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, PANDEMİ SÜRECİNDE ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARI UNUTMADI ÖZEL ÇOCUKLAR İÇİN TARSUS GENÇLİK KAMPI’NDA ÖZEL BİR GÜN,ÖZEL ÇOCUKLAR DOĞA İLE İÇ İÇE BİR GÜN GEÇİRDİ Pandemi sürecinde ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli çocukları da unutmadı. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi, Tarsus Gençlik Kampı’nda özel çocuklar için yarışma ve eğlence dolu keyifli bir gezi düzenledi. Ormanda doğa yürüyüşün ardından oyun parkurunda heyecanlı yarışmalar yapan minikler, seramik boyama etkinliği yaptı. Etkinlikler, her hafta düzenli olarak gerçekleştirilecek. Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, zihinsel engeli bulunan özel gereksinimli çocuklar için Tarsus Gençlik Kampı’na gruplar halinde geziler düzenliyor.  Pandemi sürecinde unutulmayan özel gereksinimli çocuklar, aileleri ve öğretmenleriyle doyasıya bir gün geçiriyor. Mavi ve yeşilin ahengini içinde barındıran parkı gezen çocuklar, göldeki lepistes balıklarını keyifle izledi. Ormanın içinde sakin bir yürüyüşün ardından çocuklar, oyun parkurundaki yarışmalarla gönüllerince eğlendi. Daha sonra dinlenen ve yemek yiyen minikler, öğretmenleri eşliğinde minyatür Atatürk büstü seramik boyama etkinliği gerçekleştirdi. “Çocuklarımızın bu dönemde evlerine hapsolmamalarını istiyoruz” Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan ve çocuklarla yakından ilgilenen Psikolog Ezgi Dülger, gezi hakkında bilgi vererek, “Buraya zihinsel engelli çocuklarımızı getirdik. Çocuklar dışarı çıkamıyorlardı, zor günler geçiriyorlardı. Bütün önlemlerimizi alarak, küçük gruplar halinde sosyal aktiviteler yaparak, onları birazcık olsun motive etmek amaçlı etkinlikler düzenliyoruz. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde, çocuklarımızın zarar görmemesi için küçük küçük gruplar halinde getirdik.  Tarsus Gençlik Kampı’nda mesafeyi koruyarak, güvenli bir şekilde çocuklarımıza çok rahat etkinlik yaptırabiliyoruz. Aileleri ile birlikte önlemli bir şekilde geliyoruz. Çocuklarımızın bu dönemde evlerine hapsolmamaları ve sosyal etkinliklere katılmaları için sık sık bu etkinlikleri sağlamaya çalışacağız” ifadelerini kullandı. Aileler de çocuklar da mutlu Özel gereksinimli bir çocuk annesi olan Sevgi Cevizli, sevincini dile getirerek, “Buraya gelme imkânım hiç olmadı. Bu etkinliklerden dolayı ilk defa çocuğumu getirebildim. Bu etkinlik oğlumu çok mutlu etti. Ben de çok mutluyum bu yüzden. Oğlum bugün doya doya oynadı. Ben de onu böyle mutlu görünce bir anne olarak çok mutlu oluyorum. Oğlum koştu, oynadı, balıklara yem attı, yapraklarla oynadı. Oğlum için çok mutlu bir ortamdı. Çocuklarımıza böyle bir ortam sağladığından dolayı Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyoruz” dedi. Etkinliklerde çok keyifli zamanlar geçiren özel gereksinimli çocuklardan biri olan Mehmet,  “Eğleniyorum, yürüyüş yapıyorum, mutlu oldum. Vahap Seçer Başkanım’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
ÖZEL ÇOCUKLAR İÇİN TARSUS GENÇLİK KAMPI’NDA ÖZEL BİR GÜN

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, PANDEMİ SÜRECİNDE ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARI UNUTMADI

ÖZEL ÇOCUKLAR İÇİN TARSUS GENÇLİK KAMPI’NDA ÖZEL BİR GÜN,ÖZEL ÇOCUKLAR DOĞA İLE İÇ İÇE BİR GÜN GEÇİRDİ

Pandemi sürecinde ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli çocukları da unutmadı. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi, Tarsus Gençlik Kampı’nda özel çocuklar için yarışma ve eğlence dolu keyifli bir gezi düzenledi. Ormanda doğa yürüyüşün ardından oyun parkurunda heyecanlı yarışmalar yapan minikler, seramik boyama etkinliği yaptı. Etkinlikler, her hafta düzenli olarak gerçekleştirilecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, zihinsel engeli bulunan özel gereksinimli çocuklar için Tarsus Gençlik Kampı’na gruplar halinde geziler düzenliyor. 

Pandemi sürecinde unutulmayan özel gereksinimli çocuklar, aileleri ve öğretmenleriyle doyasıya bir gün geçiriyor. Mavi ve yeşilin ahengini içinde barındıran parkı gezen çocuklar, göldeki lepistes balıklarını keyifle izledi. Ormanın içinde sakin bir yürüyüşün ardından çocuklar, oyun parkurundaki yarışmalarla gönüllerince eğlendi. Daha sonra dinlenen ve yemek yiyen minikler, öğretmenleri eşliğinde minyatür Atatürk büstü seramik boyama etkinliği gerçekleştirdi.

“Çocuklarımızın bu dönemde evlerine hapsolmamalarını istiyoruz”

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan ve çocuklarla yakından ilgilenen Psikolog Ezgi Dülger, gezi hakkında bilgi vererek, “Buraya zihinsel engelli çocuklarımızı getirdik. Çocuklar dışarı çıkamıyorlardı, zor günler geçiriyorlardı. Bütün önlemlerimizi alarak, küçük gruplar halinde sosyal aktiviteler yaparak, onları birazcık olsun motive etmek amaçlı etkinlikler düzenliyoruz. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde, çocuklarımızın zarar görmemesi için küçük küçük gruplar halinde getirdik.  Tarsus Gençlik Kampı’nda mesafeyi koruyarak, güvenli bir şekilde çocuklarımıza çok rahat etkinlik yaptırabiliyoruz. Aileleri ile birlikte önlemli bir şekilde geliyoruz. Çocuklarımızın bu dönemde evlerine hapsolmamaları ve sosyal etkinliklere katılmaları için sık sık bu etkinlikleri sağlamaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Aileler de çocuklar da mutlu

Özel gereksinimli bir çocuk annesi olan Sevgi Cevizli, sevincini dile getirerek, “Buraya gelme imkânım hiç olmadı. Bu etkinliklerden dolayı ilk defa çocuğumu getirebildim. Bu etkinlik oğlumu çok mutlu etti. Ben de çok mutluyum bu yüzden. Oğlum bugün doya doya oynadı. Ben de onu böyle mutlu görünce bir anne olarak çok mutlu oluyorum. Oğlum koştu, oynadı, balıklara yem attı, yapraklarla oynadı. Oğlum için çok mutlu bir ortamdı. Çocuklarımıza böyle bir ortam sağladığından dolayı Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Etkinliklerde çok keyifli zamanlar geçiren özel gereksinimli çocuklardan biri olan Mehmet,  “Eğleniyorum, yürüyüş yapıyorum, mutlu oldum. Vahap Seçer Başkanım’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.