.

Bozdoğan’dan fırıncılara gece denetimi

Genel 10.05.2019 - 09:45, Güncelleme: 14.10.2020 - 14:13 2272+ kez okundu.
 

Bozdoğan’dan fırıncılara gece denetimi

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, vatandaşların sağlıklı, standartlara uygun gıda tüketimini sağlamak amacıyla zabıta ekipleri ile birlikte gece saatlerinde kent genelinde ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve imalathaneleri denetledi.Gıda mühendisinin de hazır bulunduğu kontrollerde, hamurun yapıldığı tekneler, hamurların bekletildiği odalar, işletmenin temizliği ve sağlığa uygunluk durumu, ekmek ve pide gramajları, işyeri açma ruhsatları ile dezenfekte belgelerine tek tek bakıldı. Sahur vaktine kadar süren kontrollerde, işyerlerinin genel temizlik kurallarına uyduğu ve uygun standartlarda ekmek ürettikleri belirlendi.“Denetimler sürecek”Vatandaşların kaliteli ve sağlıklı hizmet alması amacıyla gerçekleştirilen denetimler hakkında açıklama yapan Bozdoğan, “Yaptığımız denetimlerde olumsuz bir durumla karşılaşmadık. Halkımızın tükettiği ekmeklerin üretildiği fırınların sağlık, temizlik ve hijyen açısından denetlenmesi çok önemli. Kentimizde yaklaşık 350 bin kişi yaşıyor. Bu tür rutin kontrolleri periyodik denetlemeler çerçevesinde sürdüreceğiz ve halkın sağlığı için elimizden geleni yapacağız. Denetimlerimizin yanı sıra vatandaşlarımız eğer olumsuz bir durumla karşılaşırsa belediyemizin zabıta müdürlüğüne şikayette bulunmasını rica ediyoruz” dedi.Başkan Bozdoğan, işletme sahipleri ve çalışanlarla bir süre sohbet etmesinin ardından hijyene ve gramaj kurallarına dikkat eden fırıncılara, gösterdikleri özen dolayısıyla teşekkür etti.
Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, vatandaşların sağlıklı, standartlara uygun gıda tüketimini sağlamak amacıyla zabıta ekipleri ile birlikte gece saatlerinde kent genelinde ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve imalathaneleri denetledi.
Gıda mühendisinin de hazır bulunduğu kontrollerde, hamurun yapıldığı tekneler, hamurların bekletildiği odalar, işletmenin temizliği ve sağlığa uygunluk durumu, ekmek ve pide gramajları, işyeri açma ruhsatları ile dezenfekte belgelerine tek tek bakıldı. Sahur vaktine kadar süren kontrollerde, işyerlerinin genel temizlik kurallarına uyduğu ve uygun standartlarda ekmek ürettikleri belirlendi.
“Denetimler sürecek”
Vatandaşların kaliteli ve sağlıklı hizmet alması amacıyla gerçekleştirilen denetimler hakkında açıklama yapan Bozdoğan, “Yaptığımız denetimlerde olumsuz bir durumla karşılaşmadık. Halkımızın tükettiği ekmeklerin üretildiği fırınların sağlık, temizlik ve hijyen açısından denetlenmesi çok önemli. Kentimizde yaklaşık 350 bin kişi yaşıyor. Bu tür rutin kontrolleri periyodik denetlemeler çerçevesinde sürdüreceğiz ve halkın sağlığı için elimizden geleni yapacağız. Denetimlerimizin yanı sıra vatandaşlarımız eğer olumsuz bir durumla karşılaşırsa belediyemizin zabıta müdürlüğüne şikayette bulunmasını rica ediyoruz” dedi.
Başkan Bozdoğan, işletme sahipleri ve çalışanlarla bir süre sohbet etmesinin ardından hijyene ve gramaj kurallarına dikkat eden fırıncılara, gösterdikleri özen dolayısıyla teşekkür etti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.