.

BAŞKAN BOZDOĞAN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Tarsus (MBH) - Mersin Blok Haber | 24.11.2021 - 17:09, Güncelleme: 24.11.2021 - 17:09 4727+ kez okundu.
 

BAŞKAN BOZDOĞAN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

BAŞKAN BOZDOĞAN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle düzenlenen tören ve etkinliklere katılarak öğretmenler gününü kutladı. Başkan Bozdoğan, Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Atatürk anıtına çelenk sunma törenine katıldı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından buradaki tören sona erdi. Daha sonra Tarsuslu Şehit Öğretmen Büminhan Temizkan’ın mezarı ziyaret edildi. Buradaki anma programına Başkan Yardımcısı Osman Polat katıldı. 1994 yılında Tunceli'nin Mazgirt ilçesi Darıkent Beldesi’nde PKK'lı teröristlerce şehit edilen öğretmen Buminhan Temizkan’ın kabri başında okunan duaların ardından protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından çiçeklerle donatıldı. Protokol üyeleri ayrıca Yenice İsli Hüseyin Mezarlığında defnedilen Şehit Piyade Çavuş Hüseyin Aytürk’ün kabrine çiçek bırakıp dualar ettiler.  Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan;” Atatürk, öğretmenlerin Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda gösterdikleri cesareti hep övmüştür. Atatürk yeni Türkiye'nin yaratılmasında öğretmenlere büyük görevler düştüğü inancındaydı. Çağdaş bir ulus olmamız için eğitimin yaygınlaşması gerektiğine inanıyordu. Bu nedenle Atatürk 'Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir.' sözleriyle öğretmene verdiği önemi ve duyduğu saygıyı en güzel biçimde dile getirmiştir. Bizler de bu anlayışla başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere görevi başındaki öğretmenlerimizden tutun da atanmamış öğretmenlerimize kadar tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz. Geleceğimize ışık tutan öğretmenlerimiz geleceğimizin en önemli yönlendiricisidir. Bu anlayışla öğretmenlerimize verdiğimiz değer ölçüsünde geleceğimiz şekillenmiş olacak” dedi.
BAŞKAN BOZDOĞAN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle düzenlenen tören ve etkinliklere katılarak öğretmenler gününü kutladı.
Başkan Bozdoğan, Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Atatürk anıtına çelenk sunma törenine katıldı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından buradaki tören sona erdi. Daha sonra Tarsuslu Şehit Öğretmen Büminhan Temizkan’ın mezarı ziyaret edildi. Buradaki anma programına Başkan Yardımcısı Osman Polat katıldı. 1994 yılında Tunceli'nin Mazgirt ilçesi Darıkent Beldesi’nde PKK'lı teröristlerce şehit edilen öğretmen Buminhan Temizkan’ın kabri başında okunan duaların ardından protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından çiçeklerle donatıldı. Protokol üyeleri ayrıca Yenice İsli Hüseyin Mezarlığında defnedilen Şehit Piyade Çavuş Hüseyin Aytürk’ün kabrine çiçek bırakıp dualar ettiler.  Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan;” Atatürk, öğretmenlerin Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda gösterdikleri cesareti hep övmüştür. Atatürk yeni Türkiye'nin yaratılmasında öğretmenlere büyük görevler düştüğü inancındaydı. Çağdaş bir ulus olmamız için eğitimin yaygınlaşması gerektiğine inanıyordu. Bu nedenle Atatürk 'Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir.' sözleriyle öğretmene verdiği önemi ve duyduğu saygıyı en güzel biçimde dile getirmiştir. Bizler de bu anlayışla başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere görevi başındaki öğretmenlerimizden tutun da atanmamış öğretmenlerimize kadar tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz. Geleceğimize ışık tutan öğretmenlerimiz geleceğimizin en önemli yönlendiricisidir. Bu anlayışla öğretmenlerimize verdiğimiz değer ölçüsünde geleceğimiz şekillenmiş olacak” dedi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.