.

Akbank Sanat “Niyetler 2" Sergisini Keşfetmek İçin Son 4 Gün

05.03.2024 - 15:23, Güncelleme: 05.03.2024 - 15:23 2446+ kez okundu.
 

Akbank Sanat “Niyetler 2" Sergisini Keşfetmek İçin Son 4 Gün

 Sanatın gücünü her yaştan sanatseverle buluşturan Akbank Sanat, “Çağdaş Sanat ve Küratörlük” seminer programının ikinci döneminin bir parçası olarak gerçekleşen ‘Niyetler 2’ sergisini deneyimlemek için son gün 9 Mart. Çağdaş sanatın derinliklerine doğru bir yolculuğu betimleyen sergi, uygulamacı ve araştırma odaklı bir yaklaşımla geliştirilen  14 sergi projesini bir araya getirerek izleyicilerle buluşturuyor. Açık Diyalog İstanbul ve Akbank Sanat iş birliği ile bu sene beşincisi gerçekleştirilecek “Çağdaş Sanat ve Küratörlük” Seminer Programı’nın ikinci dönem mezunlarının sergisi Akbank Sanat’ta sanatseverlerle buluşuyor. ‘Niyetler 2’, katılımcı küratör adaylarının, insanın kendi varoluşu ve yaşamı üzerine düşünmeye ve sorgulamaya yönlendiren niyetleriyle oluşturdukları projeleri sergiliyor. Bu özgün eserler, aynı mekân için tasarlanmış olmalarına rağmen yaşama farklı açılardan bakan projeleri bir araya getirerek izleyicilere benzersiz bir deneyim sunuyor. Sergi, farklı konseptlerle geliştirilen eser seçkileri, bir arada sergilenerek, yeni bağlamsal ilişkiler yaratması niyetiyle gerçekleştiriliyor. İnsan varoluşuna dair çeşitli perspektifleri bir araya getirerek izleyicilere sayısız dünya görüşü sunma potansiyeli taşıyor. Akbank Sanat, bu etkileyici sergi ile sanatseverlere, çağdaş sanatın güçlü ve çeşitli ifadesini keşfetme fırsatı sunarken, genç küratör adaylarının vizyonlarına da vurgu yapmayı amaçlıyor.  Sergi adı: Niyetler 2 “Çağdaş Sanat ve Küratörlük” Seminer Programı Bitirme Projeleri Sergileri Sergi tarihi: 9 Mart 2024 Proje Danışmanları ve Küratörler: T. Melih Görgün, Mahir Namur Program Direktörü: Billur Tansel Katılımcılar: Canberk Akçal, Oya Aşan Yüksel, Gamze Baktır, Ecem Naz Çakır, İlke Çolak, Burçak Fakıoğlu Yakıcı, Tülay Haspulat, İdil Kemaloğlu, Egenur Öztelli, Arzu Sancar, Özüm Ezgi Satılmış, Mine Söyler, Tuba Terhan, Melike Yürekli AKBANK SANAT Salı gününden Cumartesi gününe 11:00 - 19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Sergi ücretsizdir.  Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

 Sanatın gücünü her yaştan sanatseverle buluşturan Akbank Sanat, “Çağdaş Sanat ve Küratörlük” seminer programının ikinci döneminin bir parçası olarak gerçekleşen ‘Niyetler 2’ sergisini deneyimlemek için son gün 9 Mart. Çağdaş sanatın derinliklerine doğru bir yolculuğu betimleyen sergi, uygulamacı ve araştırma odaklı bir yaklaşımla geliştirilen
 14 sergi projesini bir araya getirerek izleyicilerle buluşturuyor.

Açık Diyalog İstanbul ve Akbank Sanat iş birliği ile bu sene beşincisi gerçekleştirilecek “Çağdaş Sanat ve Küratörlük” Seminer Programı’nın ikinci dönem mezunlarının sergisi Akbank Sanat’ta sanatseverlerle buluşuyor.


‘Niyetler 2’, katılımcı küratör adaylarının, insanın kendi varoluşu ve yaşamı üzerine düşünmeye ve sorgulamaya yönlendiren niyetleriyle oluşturdukları projeleri sergiliyor. Bu özgün eserler, aynı mekân için tasarlanmış olmalarına rağmen yaşama farklı açılardan bakan projeleri bir araya getirerek izleyicilere benzersiz bir deneyim sunuyor.

Sergi, farklı konseptlerle geliştirilen eser seçkileri, bir arada sergilenerek, yeni bağlamsal ilişkiler yaratması niyetiyle gerçekleştiriliyor. İnsan varoluşuna dair çeşitli perspektifleri bir araya getirerek izleyicilere sayısız dünya görüşü sunma potansiyeli taşıyor.

Akbank Sanat, bu etkileyici sergi ile sanatseverlere, çağdaş sanatın güçlü ve çeşitli ifadesini keşfetme fırsatı sunarken, genç küratör adaylarının vizyonlarına da vurgu yapmayı amaçlıyor. 

Sergi adı: Niyetler 2 “Çağdaş Sanat ve Küratörlük” Seminer Programı Bitirme Projeleri Sergileri

Sergi tarihi: 9 Mart 2024

Proje Danışmanları ve Küratörler: T. Melih Görgün, Mahir Namur

Program Direktörü: Billur Tansel

Katılımcılar: Canberk Akçal, Oya Aşan Yüksel, Gamze Baktır, Ecem Naz Çakır, İlke Çolak, Burçak Fakıoğlu Yakıcı, Tülay Haspulat, İdil Kemaloğlu, Egenur Öztelli, Arzu Sancar, Özüm Ezgi Satılmış, Mine Söyler, Tuba Terhan, Melike Yürekli

AKBANK SANAT Salı gününden Cumartesi gününe 11:00 - 19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Sergi ücretsizdir. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.