.

65 yaş üstü ve 20 yaş altı için sokağa çıkma kısıtlamalasında yeni düzenleme

Gündem (ÇH) - Çamlıyayla Haber | 02.03.2021 - 09:07, Güncelleme: 02.03.2021 - 09:07 3022+ kez okundu.
 

65 yaş üstü ve 20 yaş altı için sokağa çıkma kısıtlamalasında yeni düzenleme

65 yaş üstü ve 20 yaş altı için sokağa çıkma kısıtlamalasında yeni düzenleme

65 yaş üstü ve 20 yaş altına uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde kaldırılırken, yüksek ve çok yüksek riskli şehirlerde artırılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından koronavirüs salgınına yönelik alınan yeni kararları duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlara yönelik uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına değindi. 65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTI, DÜŞÜK VE ORTA RİSKLİ İLLERDE DIŞARI ÇIKABİLECEK 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarla ilgili düzenlemede de değişikliğe gidildiğini söyleyen Erdoğan, il bazında alınacak kararları işaret etti. Recep Tayyip Erdoğan, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşlara uygulanan kısıtlamanın düşük ve orta riskli illerde kaldırıldığını duyurdu. YÜKSEK VE ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLERDE İSE SOKAK KISITLAMASI ARTIRILACAK Erdoğan ayrıca, bu kısıtlamanın yüksek ve çok yüksek riskli sınıftaki illerde ise artırılarak devam edeceğini sözlerine ekledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili duyurusu şöyle: "Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşlarımızla ilgili düzenleme, düşük ve orta riskli illerimizde kaldırılırken, yüksek ve çok yüksek riskli sınıftaki illerde ise sokağa çıkma süresi artırılacaktır." KISITLAMANIN KALDIRILACAĞI İLLER Öte yandan 65 yaş üstü ve 20 yaş altına sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılacağı illerin listesi şöyle: DÜŞÜK RİSKLİ İLLER Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır. ORTA RİSKLİ İLLER Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Afyonkarahisar, Isparta, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Malatya, Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Hatay, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars. KISITLAMALARIN ARTACAĞI ŞEHİRLER Kısıtlamanın artırılacağı yüksek ve çok yüksek riskli iller ise şu şekilde: YÜKSEK RİSKLİ İLLER Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Düzce, Bolu, Bilecik, Kütahya, İzmir, Muğla, Antalya, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kırıkkale, Artvin, Ardahan,Kilis. ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya , Aksaray, Osmaniye, Adıyaman, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon ve Rize.
65 yaş üstü ve 20 yaş altı için sokağa çıkma kısıtlamalasında yeni düzenleme

65 yaş üstü ve 20 yaş altına uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde kaldırılırken, yüksek ve çok yüksek riskli şehirlerde artırılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından koronavirüs salgınına yönelik alınan yeni kararları duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlara yönelik uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına değindi.

65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTI, DÜŞÜK VE ORTA RİSKLİ İLLERDE DIŞARI ÇIKABİLECEK

65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarla ilgili düzenlemede de değişikliğe gidildiğini söyleyen Erdoğan, il bazında alınacak kararları işaret etti.

Recep Tayyip Erdoğan, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşlara uygulanan kısıtlamanın düşük ve orta riskli illerde kaldırıldığını duyurdu.

YÜKSEK VE ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLERDE İSE SOKAK KISITLAMASI ARTIRILACAK

Erdoğan ayrıca, bu kısıtlamanın yüksek ve çok yüksek riskli sınıftaki illerde ise artırılarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili duyurusu şöyle:

"Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşlarımızla ilgili düzenleme, düşük ve orta riskli illerimizde kaldırılırken, yüksek ve çok yüksek riskli sınıftaki illerde ise sokağa çıkma süresi artırılacaktır."

KISITLAMANIN KALDIRILACAĞI İLLER

Öte yandan 65 yaş üstü ve 20 yaş altına sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılacağı illerin listesi şöyle:

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER

Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır.

ORTA RİSKLİ İLLER

Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Afyonkarahisar, Isparta, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Malatya, Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Hatay, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars.

KISITLAMALARIN ARTACAĞI ŞEHİRLER

Kısıtlamanın artırılacağı yüksek ve çok yüksek riskli iller ise şu şekilde:

YÜKSEK RİSKLİ İLLER

Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Düzce, Bolu, Bilecik, Kütahya, İzmir, Muğla, Antalya, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kırıkkale, Artvin, Ardahan,Kilis.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER

Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya , Aksaray, Osmaniye, Adıyaman, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon ve Rize.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.