Venezuela’da meydana gelen depremlerde can kaybı 3811’e yükseldi. Yaralı sayısı 16740’a ulaşırken, 17907 kişi evsiz kaldı.
Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Jorge Rodriguez, başkent Caracas’ta yaptığı basın toplantısında, ülkedeki deprem felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 3 bin 811’e ulaştığını duyurdu. Rodriguez, depremlerde yaralananların sayısının ise 16 bin 740 olarak kaydedildiğini belirtti.
Depremler sonucunda 17 bin 907 kişi evsiz kaldı. Rodriguez, Venezuela’da 4 bin 388 uluslararası arama kurtarma görevlisinin bulunduğunu ve toplam 30 bin 76 personelin sahada çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Bu ekipler arasında silahlı kuvvetler, polis, belediye, itfaiye ve sivil savunma birimleri yer alıyor.
Eğitim Bakanı Hector Rodriguez, Venezuela hükümetinin kurduğu 87 geçici barınma merkezinde en az 16 bin 686 kişinin kaldığını açıkladı. Bu merkezler, evlerini kaybeden vatandaşlara geçici yaşam alanı sağlıyor.
Türkiye, depremden etkilenen bölgelere insani yardım ulaştırdı. Türk Kızılay, La Guaira’nın Playa Grande bölgesindeki çadır kampta Venezuela Kızılhaçı ile iş birliği yaparak 500 hijyen paketi dağıttı. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) da depremzedelere yönelik çeşitli ekipman ve insani yardım desteğinde bulundu.
ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), 24 Haziran’da Venezuela’da 7,2 ve 7,5 büyüklüğünde iki büyük deprem meydana geldiğini bildirmişti. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), 26 Haziran’da yaptığı açıklamada, depremlerin yol açtığı fiziksel hasarın maliyetini 6,7 milyar dolar olarak hesaplamıştı. Ülkede arama kurtarma çalışmaları devam ederken, ölü ve yaralı sayısındaki artış endişe yaratıyor.
Yorum Yap