Amsterdam’da Filistin destekçileri, İsrail hapishanesindeki Dr. Ebu Safiyye için Kızılhaç’ı göreve çağırdı. Yürüyüşte insan hakları ihlalleri protesto edildi.
Amsterdam’da Hollanda Kızılhaçı binası önünde toplanan Filistin’e destek göstericileri, İsrail hapishanesinde ağır işkence gördüğü belirtilen Dr. Husam Ebu Safiyye’nin durumu hakkında Kızılhaç’ı acil eyleme çağırdı. Göstericiler, doktorun hayati tehlikesinin bulunduğunu vurgulayarak uluslararası hukuka uyulmasını talep etti.
Gösteri sırasında “Jetten, ellerin kanlı”, “İsrail’i boykot et” ve “Netanyahu Lahey’e” gibi sloganlar atıldı. Bu sloganlar, İsrail’in politikalarına ve insan hakları ihlallerine yönelik tepkileri dile getirdi.
Erasmus Rotterdam Üniversitesi Hastanesi’nde kanser araştırmaları yürüten doktor Dana Adel Mustafa, Dr. Ebu Safiyye’nin 3 aylık abluka sürecinde hastalarını terk etmediğini belirtti. Mustafa, avukatların aktardığına göre doktorun 40 kilo verdiğini ve “Beni son kez görüyorsunuz. Beni buraya öldürmeye getirdiler” dediğini aktardı.
Mustafa, uluslararası insancıl hukukun sağlık çalışanları ve kuruluşlarını hedef almayı yasakladığını hatırlatarak İsrail’in bu kuralları ihlal ettiğini vurguladı. Tüm Filistinli tutukluların, özellikle Dr. Ebu Safiyye’nin serbest bırakılması için Kızılhaç’ın harekete geçmesi talep edildi.
Konuşmacılar, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin çoğunun yargılanmadan hukuka aykırı şekilde alıkonulduğunu ve bu yerlerin
Yorum Yap