Bahreyn İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde sirenlerin tekrar çaldığını duyurarak halka güvenli bölgelere sığınma çağrısı yaptı. Olayın arka planında saldırılar ve tepkiler yer alıyor.
Bahreyn İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde sirenlerin tekrar çaldığını duyurdu. Bakanlık, halka sakin kalmaları ve en yakın güvenli bölgeye sığınmaları çağrısında bulundu.
Bahreyn İçişleri Bakanlığı, ABD merkezli X platformunda yaptığı açıklamada, ülke genelinde sirenlerin yeniden duyulduğunu belirtti. Vatandaşlar ve ülkede ikamet edenlerden acil olarak güvenli yerlere geçmeleri istendi.
Bakanlık, günün erken saatlerinde de saldırılar nedeniyle sirenlerin çaldığını bildirmişti. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM, Hürmüz Boğazı’ndaki ticari taşımacılığa yönelik saldırılar gerekçesiyle Bahreyn’deki bazı hedeflere operasyon düzenlediğini duyurdu. İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun ise ABD’nin saldırılarına karşılık Bahreyn ve Kuveyt’teki askeri tesislere füze ve İHA ile saldırdığı iddia edildi.
Kuveyt Dışişleri Bakanlığı, İran’ın ülkeye yönelik saldırılarını sert dille kınadı. Bakanlık, saldırıların Kuveyt egemenliğinin ihlali ve doğrudan güvenlik tehdidi olduğunu belirtti. Birleşmiş Milletler Şartı’nın ihlal edildiği vurgulanan açıklamada, bölgedeki huzur çabalarının baltalandığı ifade edildi.
Yorum Yap