Uganda, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki Ebola salgını nedeniyle sınırlarını geçici olarak kapatma kararı aldı. Karantina ve sağlık taramaları sıkılaştırıldı.
Uganda, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde devam eden Ebola salgını nedeniyle sınırlarını geçici olarak kapattı. Bu karar, ülkeye virüsün bulaşmasını önlemek amacıyla alındı.
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Uganda’nın Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile olan sınırını derhal kapatma kararı aldığı belirtildi. Açıklamada, “Uganda, Kongo Demokratik Cumhuriyeti ile olan sınırını derhal geçici olarak kapatıyor.” ifadesi kullanıldı.
Bakanlık, sınır kapatma kararının istisnalarını da duyurdu. Yetkili Ebola müdahale ekipleri, insani yardım operasyonları, gıda ve kargo taşımacılığı ile sıkı sağlık tarama ve izleme protokolleri kapsamında yürütülen güvenlik faaliyetleri bu istisnalar arasında yer alacak. Ayrıca, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nden Uganda’ya gelen herkes için 21 günlük karantina zorunluluğu getirildi.
Sınır bölgelerindeki okullarda eğitim gören öğrenciler için de düzenli sağlık kontrollerinin yapılacağı bildirildi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki Ebola salgını nedeniyle küresel acil durum ilan etmişti. Örgüt, ülkede Ebola kaynaklı 7 ölüm vakasını doğruladı. Ayrıca 220’den fazla şüpheli ölüm ve 900 civarında şüpheli vaka tespit edildiği bilgisi paylaşıldı.
Daha önce Bahreyn Sivil Havacılık İdaresi de salgın endişesiyle Güney Sudan, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Uganda’dan gelen Bahreyn vatandaşı olmayanların ülkeye girişlerini 30 günlüğüne askıya almıştı.
Yorum Yap