.

TEGV’li minikler, Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesini ziyaret etti

Genel 01.07.2019 - 14:00, Güncelleme: 14.10.2020 - 14:13 2024+ kez okundu.
 

TEGV’li minikler, Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesini ziyaret etti

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Mersin Şubesi bünyesinde yaz okuluna giden minik öğrenciler, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi’ni ziyaret ederek bilgi aldı.TEGV’in yaz okulu öğrencileri, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Mersin Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi’ni ve gezici kütüphaneyi ziyaret ettiler. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fatma Yanık’ın da yer aldığı ziyarette, minik öğrencilere ilk olarak genel kütüphane kuralları hakkında bilgilendirici bir sinevizyon gösterisi sunuldu. Ardından öğrencilere, Mersin Büyükşehir Belediyesi tiyatro sanatçılarından Mahir Okdemir tarafından kütüphanede bulunan kitap türleri, görme engellilerin yararlanacağı bölüm, kütüphanede uyulması gereken kurallar, kütüphanenin hayatımızdaki yeri ve önemi konusunda bilgi verildi. Okdemir, “Mersin genelinde 544 adet kütüphane bulunmaktadır. Bu kütüphaneler içerisinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi, en büyük ilk 24 kütüphane içerisinde yer almaktadır” dedi.Türkiye’de ve dünyada kütüphaneciliğin tarihi hakkında da bilgiler veren Okdemir, “Ayrıca bir de gezici kütüphanemiz bulunmaktadır. Gezici Kütüphane sayesinde genelde kırsalda yaşayan ve bulunduğu yerde kütüphane olmayan öğrenciler, bu hizmetten yararlanmış oluyor” diye konuştu.Bilgilendirmenin ardından, öğrencilerin kütüphane ile ilgili sorularına yanıt verildi. Son olarak ikramda bulunulan miniklere, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan hediye paketleri verildi.
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Mersin Şubesi bünyesinde yaz okuluna giden minik öğrenciler, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi’ni ziyaret ederek bilgi aldı.
TEGV’in yaz okulu öğrencileri, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Mersin Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi’ni ve gezici kütüphaneyi ziyaret ettiler. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fatma Yanık’ın da yer aldığı ziyarette, minik öğrencilere ilk olarak genel kütüphane kuralları hakkında bilgilendirici bir sinevizyon gösterisi sunuldu. Ardından öğrencilere, Mersin Büyükşehir Belediyesi tiyatro sanatçılarından Mahir Okdemir tarafından kütüphanede bulunan kitap türleri, görme engellilerin yararlanacağı bölüm, kütüphanede uyulması gereken kurallar, kütüphanenin hayatımızdaki yeri ve önemi konusunda bilgi verildi. Okdemir, “Mersin genelinde 544 adet kütüphane bulunmaktadır. Bu kütüphaneler içerisinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi, en büyük ilk 24 kütüphane içerisinde yer almaktadır” dedi.
Türkiye’de ve dünyada kütüphaneciliğin tarihi hakkında da bilgiler veren Okdemir, “Ayrıca bir de gezici kütüphanemiz bulunmaktadır. Gezici Kütüphane sayesinde genelde kırsalda yaşayan ve bulunduğu yerde kütüphane olmayan öğrenciler, bu hizmetten yararlanmış oluyor” diye konuştu.
Bilgilendirmenin ardından, öğrencilerin kütüphane ile ilgili sorularına yanıt verildi. Son olarak ikramda bulunulan miniklere, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan hediye paketleri verildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.