.

Tarsus’ta okul kantin ve yemekhanelerine denetim

25.10.2018 - 08:00, Güncelleme: 14.10.2020 - 14:13 2312+ kez okundu.
 

Tarsus’ta okul kantin ve yemekhanelerine denetim

Mersin’in Tarsus ilçesinde Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, okul kantinleri ve yemekhanelerini denetledi.Okullara yemek temin eden yemek firmaları, mevcut hijyen koşullarının iyileştirilmesi, kullanılan malzemelerin gıdaya uygunluğu ve muhafazası konularında denetleme ve bilgilendirme yapan ekipler, yapılan denetimler neticesinde işletme sahiplerine eksiklikler konusunda uyarıda bulunarak, kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem yaptı.Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkilileri, okul kantin ve yemekhanelerinden faydalanan öğrencilerin sağlığını korumak, gözetmek ve sağlıklı gıda ürünlerini temin etmelerini sağlamak amacıyla eğitim - öğretim yılı boyunca öğrencilerin sağlıklı iş yerlerinden alışveriş yapmaları konusunda denetim ve bilgilendirme çalışmalarına aralıksız devam edileceğini bildirdi.
Mersin’in Tarsus ilçesinde Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, okul kantinleri ve yemekhanelerini denetledi.
Okullara yemek temin eden yemek firmaları, mevcut hijyen koşullarının iyileştirilmesi, kullanılan malzemelerin gıdaya uygunluğu ve muhafazası konularında denetleme ve bilgilendirme yapan ekipler, yapılan denetimler neticesinde işletme sahiplerine eksiklikler konusunda uyarıda bulunarak, kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem yaptı.
Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkilileri, okul kantin ve yemekhanelerinden faydalanan öğrencilerin sağlığını korumak, gözetmek ve sağlıklı gıda ürünlerini temin etmelerini sağlamak amacıyla eğitim - öğretim yılı boyunca öğrencilerin sağlıklı iş yerlerinden alışveriş yapmaları konusunda denetim ve bilgilendirme çalışmalarına aralıksız devam edileceğini bildirdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.