.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu‘dan Erdoğan'ın posteri ile ilgili açıklama

07.10.2019 - 12:55, Güncelleme: 14.10.2020 - 14:13 1198+ kez okundu.
 

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu‘dan Erdoğan'ın posteri ile ilgili açıklama

Bazı basın yayın organlarında, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu‘nun makam odasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterinin kaldırttığı iddialarının ardından Tarsus Kaymakamlığından haberin gerçek dışı olduğu açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, “Bazı basın yaygın organları ve haber portallarında “İlk İşi Başkan Erdoğan’ın fotoğrafını kaldırmak oldu.” başlığı altında “Cumhurbaşkanlığınca yayımlanan kararnameyle Torbalı Kaymakamlığı’ndan Mersin’in Tarsus İlçesi Kaymakamlığı’na atanan Kadir Sertel Otcu yeni koltuğuna oturur oturmaz ilk işi makam odasının duvarında Atatürk’ün yanında bulunan Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını kaldırmak oldu. Eski Kaymakam Yüksel Ünal’dan görevi alan Kaymakam Otcu’nun ilk hafta ziyaretine gelenler tarafından duvarda bulunan Erdoğan’ın fotoğrafı bir süre önce duvardan çıkartıldı ve sadece Atatürk’ün fotoğrafı kaldı. Otcu’nun önceki görev yeri Torbalı’da da Erdoğan’ın fotoğrafını asmaması dikkat çekmişti.” şeklinde haberler yapılmış ve paylaşılmaktadır.” Açıklamada, haberin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek şu ifadeleri kullanıldı:”Söz konusu haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Tarsus Kaymakamlığı makam odasında bulunan Sayın Cumhurbaşkanımıza ait fotoğraf kaldırılmamıştır. Tarsus Kaymakamlığı makam odası ve koridor katında yapılan yeni düzenlemeler çerçevesinde eskiden makam masası arkasında bulunan Sayın Cumhurbaşkanımızın fotoğrafı makam odasının daha uygun bir yerine Cumhurbaşkanlığı Makamının onur ve yüceliğine yakışır daha büyük ve daha uygun bir çerçeve ile yaptırılarak konulmuştur. Ayrıca ilgili İçişleri Bakanlığı Genelgesi kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımızın fotoğrafının Kaymakamlık koridor katına konulması için başlanan yeniden düzenleme çalışmaları devam etmektedir. [caption id="attachment_12493" align="aligncenter" width="960"] Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu‘dan Erdoğan'ın posteri ile ilgili açıklama[/caption] Yine İlçemiz Kaymakamının eski görev yeri olan Torbalı’da da hem makam odasında hem de Kaymakamlık koridor katında Sayın Cumhurbaşkanımızın fotoğrafları Cumhurbaşkanlığı Makamının onur ve yüceliğine yakışır şekilde bulundurulmuş ve bulundurulmaktadır. Ne maksatla ve kimler tarafından bu şekilde gerçeğe aykırı bir haber yapıldığı/ yaptırıldığı ilgili birimlerimizce araştırılmaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.” denildi.
Bazı basın yayın organlarında, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu‘nun makam odasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterinin kaldırttığı iddialarının ardından Tarsus Kaymakamlığından haberin gerçek dışı olduğu açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, “Bazı basın yaygın organları ve haber portallarında “İlk İşi Başkan Erdoğan’ın fotoğrafını kaldırmak oldu.” başlığı altında “Cumhurbaşkanlığınca yayımlanan kararnameyle Torbalı Kaymakamlığı’ndan Mersin’in Tarsus İlçesi Kaymakamlığı’na atanan Kadir Sertel Otcu yeni koltuğuna oturur oturmaz ilk işi makam odasının duvarında Atatürk’ün yanında bulunan Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını kaldırmak oldu. Eski Kaymakam Yüksel Ünal’dan görevi alan Kaymakam Otcu’nun ilk hafta ziyaretine gelenler tarafından duvarda bulunan Erdoğan’ın fotoğrafı bir süre önce duvardan çıkartıldı ve sadece Atatürk’ün fotoğrafı kaldı. Otcu’nun önceki görev yeri Torbalı’da da Erdoğan’ın fotoğrafını asmaması dikkat çekmişti.” şeklinde haberler yapılmış ve paylaşılmaktadır.”
Açıklamada, haberin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek şu ifadeleri kullanıldı:”Söz konusu haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Tarsus Kaymakamlığı makam odasında bulunan Sayın Cumhurbaşkanımıza ait fotoğraf kaldırılmamıştır. Tarsus Kaymakamlığı makam odası ve koridor katında yapılan yeni düzenlemeler çerçevesinde eskiden makam masası arkasında bulunan Sayın Cumhurbaşkanımızın fotoğrafı makam odasının daha uygun bir yerine Cumhurbaşkanlığı Makamının onur ve yüceliğine yakışır daha büyük ve daha uygun bir çerçeve ile yaptırılarak konulmuştur.
Ayrıca ilgili İçişleri Bakanlığı Genelgesi kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımızın fotoğrafının Kaymakamlık koridor katına konulması için başlanan yeniden düzenleme çalışmaları devam etmektedir. [caption id="attachment_12493" align="aligncenter" width="960"]Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu‘dan Erdoğan'ın posteri ile ilgili açıklama Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu‘dan Erdoğan'ın posteri ile ilgili açıklama[/caption] Yine İlçemiz Kaymakamının eski görev yeri olan Torbalı’da da hem makam odasında hem de Kaymakamlık koridor katında Sayın Cumhurbaşkanımızın fotoğrafları Cumhurbaşkanlığı Makamının onur ve yüceliğine yakışır şekilde bulundurulmuş ve bulundurulmaktadır.
Ne maksatla ve kimler tarafından bu şekilde gerçeğe aykırı bir haber yapıldığı/ yaptırıldığı ilgili birimlerimizce araştırılmaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.” denildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.