.

Pandemi sonrası Mersin’den ilk hacı kafilesi gözyaşları ile yola çıktı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.06.2022 - 10:24, Güncelleme: 14.06.2022 - 08:56 1449+ kez okundu.
 

Pandemi sonrası Mersin’den ilk hacı kafilesi gözyaşları ile yola çıktı

Pandemi sonrası Mersin’den ilk hacı kafilesi gözyaşları ile yola çıktı

Koronavirüs (Covid-19) pandemisinin etkisini kaybetmesiyle birlikte 2 yıl aradan sonra hacı adayları göz yaşları arasında yola çıktı.Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen 2022 yılının Mersin’deki ilk hac kafilesi yola çıktı. Pandemi dolayısıyla 2 yıl aradan sonra Erdemli ilçesindeki Ulu Cami önünde hacı adayları için uğurlama töreni düzenlendi. Kutsal topraklara gitmek için bekleyen hacı adayları gözyaşlarına hakim olamadı. Bazı hacı adayları yakınlarına sarılarak sevinç gözyaşı döktü.Mersin genelinden 400’ün üzerinde hacı adayının gideceğini anımsatan Erdemli Müftüsü Hasan Küçük, "Erdemlimiz’den de 80 civarında hacımız din görevlilerimizle birlikte kutsal beldelere Erdemlimizin elçisi olarak, dua elçileri olarak uğurlayacağız. Salimen gidip, salimen döneceğiz inşallah" dedi.Hac vazifesini yerine getireceklerden Osman Ünal ise "İslam’ın beş şartından biri olan hac ibadetinin 15 yıl sonra bize çıkmasından dolayı çok sevinçliyim, çok mutluyum. Orada Allah Resulünü ziyaret edeceğiz. Onun gönlünü almaya çalışacağız. Allah’ın kulu, Resulün ümmeti olup nasuh bir tövbe ile inşallah hac ibadetini yapıp döneceğiz" diye konuştu.
Pandemi sonrası Mersin’den ilk hacı kafilesi gözyaşları ile yola çıktı
Koronavirüs (Covid-19) pandemisinin etkisini kaybetmesiyle birlikte 2 yıl aradan sonra hacı adayları göz yaşları arasında yola çıktı.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen 2022 yılının Mersin’deki ilk hac kafilesi yola çıktı. Pandemi dolayısıyla 2 yıl aradan sonra Erdemli ilçesindeki Ulu Cami önünde hacı adayları için uğurlama töreni düzenlendi. Kutsal topraklara gitmek için bekleyen hacı adayları gözyaşlarına hakim olamadı. Bazı hacı adayları yakınlarına sarılarak sevinç gözyaşı döktü.
Mersin genelinden 400’ün üzerinde hacı adayının gideceğini anımsatan Erdemli Müftüsü Hasan Küçük, "Erdemlimiz’den de 80 civarında hacımız din görevlilerimizle birlikte kutsal beldelere Erdemlimizin elçisi olarak, dua elçileri olarak uğurlayacağız. Salimen gidip, salimen döneceğiz inşallah" dedi.
Hac vazifesini yerine getireceklerden Osman Ünal ise "İslam’ın beş şartından biri olan hac ibadetinin 15 yıl sonra bize çıkmasından dolayı çok sevinçliyim, çok mutluyum. Orada Allah Resulünü ziyaret edeceğiz. Onun gönlünü almaya çalışacağız. Allah’ın kulu, Resulün ümmeti olup nasuh bir tövbe ile inşallah hac ibadetini yapıp döneceğiz" diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.