.

Orman Bölge Müdürlüğünden orman köylüsüne destek

Spor 03.07.2020 - 07:05, Güncelleme: 14.10.2020 - 14:13 2121+ kez okundu.
 

Orman Bölge Müdürlüğünden orman köylüsüne destek

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü Mersin Orman İşletmesi tarafından orman köylüsü vatandaşlara araç desteği verildi. Kuzucubelen köyünde 3 traktör ve 4 sürütücü köylülere teslim edildi. Orman Bölge müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, araçlar vatandaşlara Kuzucubelen Mahallesinde düzenlenen törenle verildi. Törene, Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, ORKÖY Şube Müdürü Zafer Kızıl, Mersin Orman İşletme Müdürü Adnan Zorlukan Aber ile vatandaşlar katıldı. Bölge Müdürü Akduman, törende yaptığı konuşmada, “Bakanlığımız ve Orman Genel Müdürlüğümüzün politikaları doğrultusunda 2020 yılında ORKÖY kredilerinde orman emvali üretimi yapan köylülerimize mekanizasyon desteği yapılmaktadır. Şu ana kadar 2,4 milyon TL değerinde 19 traktör, 7 sürütücü ve 12 adet motorlu testere talebi değerlendirmeye alınmıştır. Orman Genel Müdürlüğümüz hedeflerine ulaşmak, köylülerimizin daha rahat ve daha güvenli ortamda daha fazla kazanç elde etmesini sağlamak amacıyla son yıllarda üretim-mekanizasyon kredilerine ağırlık vermekteyiz. Bu krediler yüzde 20 hibeli ve geriye kalanı 3-7 yılda geri ödemeli olarak verilmektedir” dedi. Akduman, Kuzucubelen köylülerine verecekleri araçların kazasız belasız, bol kazançlı işlerde kullanılması temennisinde bulundu.
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü Mersin Orman İşletmesi tarafından orman köylüsü vatandaşlara araç desteği verildi. Kuzucubelen köyünde 3 traktör ve 4 sürütücü köylülere teslim edildi.
Orman Bölge müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, araçlar vatandaşlara Kuzucubelen Mahallesinde düzenlenen törenle verildi. Törene, Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, ORKÖY Şube Müdürü Zafer Kızıl, Mersin Orman İşletme Müdürü Adnan Zorlukan Aber ile vatandaşlar katıldı.
Bölge Müdürü Akduman, törende yaptığı konuşmada, “Bakanlığımız ve Orman Genel Müdürlüğümüzün politikaları doğrultusunda 2020 yılında ORKÖY kredilerinde orman emvali üretimi yapan köylülerimize mekanizasyon desteği yapılmaktadır. Şu ana kadar 2,4 milyon TL değerinde 19 traktör, 7 sürütücü ve 12 adet motorlu testere talebi değerlendirmeye alınmıştır. Orman Genel Müdürlüğümüz hedeflerine ulaşmak, köylülerimizin daha rahat ve daha güvenli ortamda daha fazla kazanç elde etmesini sağlamak amacıyla son yıllarda üretim-mekanizasyon kredilerine ağırlık vermekteyiz. Bu krediler yüzde 20 hibeli ve geriye kalanı 3-7 yılda geri ödemeli olarak verilmektedir” dedi.
Akduman, Kuzucubelen köylülerine verecekleri araçların kazasız belasız, bol kazançlı işlerde kullanılması temennisinde bulundu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.