.

Mut’ta Kıbrıs gazilerine "Milli Mücadele Madalyası ve Beratı" verildi

Genel 25.12.2019 - 11:40, Güncelleme: 14.10.2020 - 14:13 1096+ kez okundu.
 

Mut’ta Kıbrıs gazilerine "Milli Mücadele Madalyası ve Beratı" verildi

Mersin’in Mut ilçesinde 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda şehit olanların yakınları ile gazi olanlara, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başkonsolosu Zalihe Mendeli tarafından “Milli Mücadele Madalyası ve Beratı” madalyası verildi. Mut Belediye Sinema ve Toplantı Salonu’ndaki törene, Kaymakam Muammer Köken, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, Belediye Başkanı Volkan Şeker, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Mehmet Şükrü Tandoğan, gazi ve şehit yakınları ile çok sayıda davetliler katıldı. Kaymakam Köken yaptığı konuşmada, Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan gazilere madalya ve beratlarını vermekten mutluluk duyduğunu belirterek, harekat sırasında şehit olanları da şükran ve minnetle andıklarını söyledi. KKTC Başkonsolosu Zalihe Mendeli ise Kıbrıs’ta aldıkları her nefesi 1974 Barış Harekatı’nda görev alan Türk Ordusu’na borçlu olduklarını söyledi. Konuşmaların ardından 27 gaziye “KKTC Milli Mücadele Madalyası ve Beratı" verildi.
Mersin’in Mut ilçesinde 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda şehit olanların yakınları ile gazi olanlara, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başkonsolosu Zalihe Mendeli tarafından “Milli Mücadele Madalyası ve Beratı” madalyası verildi.
Mut Belediye Sinema ve Toplantı Salonu’ndaki törene, Kaymakam Muammer Köken, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, Belediye Başkanı Volkan Şeker, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Mehmet Şükrü Tandoğan, gazi ve şehit yakınları ile çok sayıda davetliler katıldı.
Kaymakam Köken yaptığı konuşmada, Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan gazilere madalya ve beratlarını vermekten mutluluk duyduğunu belirterek, harekat sırasında şehit olanları da şükran ve minnetle andıklarını söyledi.
KKTC Başkonsolosu Zalihe Mendeli ise Kıbrıs’ta aldıkları her nefesi 1974 Barış Harekatı’nda görev alan Türk Ordusu’na borçlu olduklarını söyledi.
Konuşmaların ardından 27 gaziye “KKTC Milli Mücadele Madalyası ve Beratı" verildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.