.

Mut’ta çiftçilere zeytin ve ceviz fidanı dağıtıldı

Spor 12.03.2019 - 11:00, Güncelleme: 14.10.2020 - 14:13 1743+ kez okundu.
 

Mut’ta çiftçilere zeytin ve ceviz fidanı dağıtıldı

Mersin’in Mut ilçesinde çiftçilere 60 bin adet Gemlik cinsi zeytin ile 5 bin adet ceviz fidanı dağıtıldı.Mut Ziraat Odası Başkanı Hıdır Kar, çiftçilerden gelen talep üzerine ilçede zeytin ve ceviz üretimine yaygınlaştırmak amacıyla çiftçilere fidan dağıttıklarını söyledi. Kar, "Çiftçilerimizi zeytin ve ceviz üretimine yönlendirmek ve gelen talepleri karşılamak için ilk etapta 60 bin adet gemlik türü zeytin ve 5 bin adette ceviz fidanı getirip çiftçilerimize dağıttık. Çiftçilerimizden fidan başı 3,50 lira aldık üzerini ise oda olarak biz ödedik. Çiftçilerimize ucuz fiyatla fidanları temin ettik. İlerki dönemde kendi fidanlığımızda üretim yaparak daha ucuza çiftçilerimize ulaştıracağız” dedi.Fidan dağıtım törenine katılan Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Mut İlçe Gıda Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır çiftçilere fidan dağıttı.
Mersin’in Mut ilçesinde çiftçilere 60 bin adet Gemlik cinsi zeytin ile 5 bin adet ceviz fidanı dağıtıldı.
Mut Ziraat Odası Başkanı Hıdır Kar, çiftçilerden gelen talep üzerine ilçede zeytin ve ceviz üretimine yaygınlaştırmak amacıyla çiftçilere fidan dağıttıklarını söyledi. Kar, "Çiftçilerimizi zeytin ve ceviz üretimine yönlendirmek ve gelen talepleri karşılamak için ilk etapta 60 bin adet gemlik türü zeytin ve 5 bin adette ceviz fidanı getirip çiftçilerimize dağıttık. Çiftçilerimizden fidan başı 3,50 lira aldık üzerini ise oda olarak biz ödedik. Çiftçilerimize ucuz fiyatla fidanları temin ettik. İlerki dönemde kendi fidanlığımızda üretim yaparak daha ucuza çiftçilerimize ulaştıracağız” dedi.
Fidan dağıtım törenine katılan Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Mut İlçe Gıda Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır çiftçilere fidan dağıttı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.