.

MESKİ Merkez Atıksı Terfi İstasyonu yenilendi

Dünya (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.06.2022 - 10:49, Güncelleme: 07.06.2022 - 10:04 2765+ kez okundu.
 

MESKİ Merkez Atıksı Terfi İstasyonu yenilendi

MESKİ Merkez Atıksı Terfi İstasyonu yenilendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Merkez Atıksu Terfi İstasyonunda eskiyen ve ekonomik ömrünü dolduran çekvalfleri ve vanaları yeniledi.MESKİ’nin 1993 yılından bu yana kente hizmet sağlayan Merkez Atıksu Terfi İstasyonu, Mersin’in atıksuyunun yüzde 70’ini Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisine terfi ediyor. Merkez Atıksu Terfi İstasyonunda 29 yıldan bu yana çalışan eski tip kelebek vana ve çekvalflerin zaman aşımından dolayı sağlıklı olarak açma kapama yapamaması üzerine harekete geçen teknik birimler, proje hazırlayarak eski manuel kumandalı vana ve çekvalfleri, otomatik kumandalı bıçaklı tip vana ve hidrolik frenli çekvalflerle yeniledi.İstasyonda bulunan eski vana ve çekvalfler sökülerek, yeni tip otomatik kumandalı bıçaklı vana, DN800 hidrolik frenli tilting tip çekvalflerle değiştirildi. 7 gün 24 saat prensibiyle çalışan istasyonun demontaj ve montajları, Merkez İşletmeler Dairesi Başkanlığı Kanalizasyon Şube Müdürlüğüne bağlı mühendislerin ve personelin 24 saatlik aralıksız çalışmaları sayesinde tamamlandı.
MESKİ Merkez Atıksı Terfi İstasyonu yenilendi
Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Merkez Atıksu Terfi İstasyonunda eskiyen ve ekonomik ömrünü dolduran çekvalfleri ve vanaları yeniledi.
MESKİ’nin 1993 yılından bu yana kente hizmet sağlayan Merkez Atıksu Terfi İstasyonu, Mersin’in atıksuyunun yüzde 70’ini Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisine terfi ediyor. Merkez Atıksu Terfi İstasyonunda 29 yıldan bu yana çalışan eski tip kelebek vana ve çekvalflerin zaman aşımından dolayı sağlıklı olarak açma kapama yapamaması üzerine harekete geçen teknik birimler, proje hazırlayarak eski manuel kumandalı vana ve çekvalfleri, otomatik kumandalı bıçaklı tip vana ve hidrolik frenli çekvalflerle yeniledi.
İstasyonda bulunan eski vana ve çekvalfler sökülerek, yeni tip otomatik kumandalı bıçaklı vana, DN800 hidrolik frenli tilting tip çekvalflerle değiştirildi. 7 gün 24 saat prensibiyle çalışan istasyonun demontaj ve montajları, Merkez İşletmeler Dairesi Başkanlığı Kanalizasyon Şube Müdürlüğüne bağlı mühendislerin ve personelin 24 saatlik aralıksız çalışmaları sayesinde tamamlandı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.